Notebook-Netbook

Prestigio proširuje MultiPad Tablet PC porodicu

Prestigioproširuje Prestigio MultiPad 5 seriju novim modelom koji poseduje capacitive touchscreen: Prestigio MultiPad PMP5080B.

Novi Prestigio Tablet PC, treći model u seriji 5 MultiPad uređaja pokreće Google operativni sistem Android 2.3 Gingerbread. Update jee moguć preuzeti i instalirati vrlo lako uz pomoć opcije: over the air (OTA).

Model je elegantniji i brži od prethodnih modela serije 5, a poseduje brz i moćan 1GHz ARM Cortex-A8 i opremljen je sa 3D grafikom OpenGL 2.0 za nesmetan rad multimedija fajlova i nezaboravno gejming iskustvo.

Za multimedije i brojne aplikacije, Prestigio MultiPad PMP5080B poseduje 4GB internu memoriju i zaseban slot za micro SD kartice kojima se kapacitet proširuje do 32GB. Model poseduje i integrisan WiFi sa brzinom od 802.11 b/g/n, prednju 2 MPx web kameru, HDMI output i G-senzor. Za najbolje performance na internetu, PMP5080B podržava Adobe Flash 10.1.

Za razliku od postojećih modela serije 5 novi Prestigio MultiPad PMP5080B poseduje 8 inčni capacitive multi-touch ekran sa najboljim 4:3 odnosom, najbolji racio aspect dozvoljava praktičnu i prilagodljivu upotrebu: čitanje, gledanej fotografija, pregled internet stranica, igranje igrica i upotreba aplikacija.

Zahvaljujući kvalitetnim materijalima i modernom dizajnu, Prestigio MultiPad PMP5080B izgleda neverovatno u vašim rukama. Vrlo je lagan, što je iznenađujuće s obzirom na poboljšanu i dugotrajniju bateriju sa 5,400mAh.

Zajedno sa uređajem, korisnici dobijaju mnoštvo već instaliranog softvera: popularne aplikacije kao što su: YouTube, Facebook, Twitter, Gallery, Maps itd, kao i igrice koje morate imati (Angry Birds, Raging Thunder, Solitaire, Classic Chess). Pored ovoga, PMP5080B dolazi sa Office Suite Pro instaliranim koji je kompatibilan sa fajlovima sa Microsoft Office 2003/2007 i 2010.

Nove modele karakteriše jedinstven “launcher concept” Prestigio. Dobro poznat iz drugih modela serije 7 i 5, ovaj intuitivni koncept čini upotrebu Prestigio MultiPad praktičom i vrlo jednostavnom. Kompletan “desktop” sastoji se od 4 dela. U gornjem delu nalaze se brojne ikone, koje su grupisane u kategorije “LIFE”, “BUSINESS” i “ENTERTAINMENT”.

Jednostavnim klikom na ikonu, otvara se prozor u donjem delu ekrana koji vam daje direktan pristup svim aplikacijama koje pripadaju ovoj temi. Primer, klik na “Games” u ENTERTAINMENT kategoriji će otvoriti prozor sa instairanim igricama. Ispod ikone, nalazi se widget napravljen od strane Prestigio, koji poseduje informacije o vremenu na lokaciji po izboru, , RSS news i sat sa više funkcija poput alarma, štoperice itd. Pored ovoga, u gornjem levom i desnom uglu nalaze se direktni linkovi za Prestigio MultiPad guide i Appslib, prodajno mesto za preko 30,000 aplikacija za Android™ uređaje.

Leave a Reply