Notebook-Netbook

Prvi Fujitsu ultrabookovi

Nove vrednosti u spoju ultrabuk klase sa suštinski poslovnim karakteristikama – Intel® vPro™ tehnologija, 4G/LTE, biometrijski senzor otiska prsta, baterija koja traje ceo dan i portreplikator

Fujitsu danas podiže ultrabuk računare na nivo profesionalne klase svojim novim LIFEBOOK U772 modelom koji je iz osnove projektovan prema potrebama profesionalnih korisnika. Novi Fujitsu računari spajaju vrednosti ultrabuk koncepta sa beskompromisnim pristupom najnovijoj računarskoj tehnologiji – uz stilizovan, privlačan dizajn, snagu i konektivnost koji podržavaju celodnevan rad na računaru.

Fujitsu je prvi proizvođač na tržištu koji isporučuje novu generaciju ultrabuk računara sa profesionalnim, standardnim korporativnim karakteristikama, kao što je Intel® vPro™ tehnologija – koja donosi unapređenu upravljivost i bezbednost. Profesionalni korisnici na taj način dobijaju i dodatni mir u domenu mobilne bezbednosti, zahvaljujući senzoru za prepoznavanje otiska prstiju i potpune enkripcije SSD hard-diska (FDE – full disk encryption).

Ultrabook, pravi računar za posao

Zahvaljujući kompletnom skupu bezbednosnih opcija, kao i opcija za kontrolu i upravljanje, novi Fujitsu LIFEBOOK U772 Ultrabook je projektovan tako da bude dopadljiv i zaposlenima koji imaju mogućnost da sami biraju računar koji će koristiti na poslu, i onima u kompanijama koje podržavaju globalno-rastuću incijativu i trend donošenja i korišćenja sopstvenog računara na poslu.

Spajanjem prenosivosti i skoro momentalne spremnosti sistema za rad po uključivanju – što su karakteristike tabličnih računara, sa snagom i upotrebljivošću klasičnih laptop računara, LIFEBOOK U772 donosi poslovnim korisnicima najbolje iz oba sveta. Tu su i dodatne pogodnosti koje Fujitsu nudi prvi na tržištu, kao što je mogućnost korišćenja port replikatora koji značajno olakšava povezivanje sa korporativnom mrežom i periferijskim uređajima.

LIFEBOOK U772 sa svojim 14-inčnim displejom nastavlja nasleđe kompanije Fujitsu u proizvodnji ultraportabilnih računara za individualne profesionalne korisnike, počev od modela Q serije lakšeg od 1 kg, 2006. godine. Tanak (16 mm) i lagan (1,4 kg), LIFEBOOK U772 se proizvodi u varijantama sa crvenim i srebrnim magnezijumskim poklopcem, bez rama oko ekrana. LIFEBOOK U772 je obezbeđen naprednom zaštitom od krađe, Advanced Theft Protection tehnologijom, Intel® Anti-Theft i Absolute Computrace® karakteristikama, koje omogućavaju da se daljinski prati i locira izgubljeni ili ukradeni uređaj, kao i da se sa njega prekopiraju ili izbrišu podaci.

Poslovnim korisnicima koji su uglavnom u pokretu, LIFEBOOK U772 je savršen saputnik. Izuzetno tanak i lagan dizajn sada ne ugrožava produktivnost tokom celog dana – čak ni na dugim letovima – zahvaljujući produženom vremenu trajanja baterije.

LIFEBOOK U772 nudi opciono ugrađen 3G/UMTS ili podršku za 4G/LTE mobilnu konektivnost – veoma korisnu čak i van opsega Wi-Fi pristupnih tačaka, kao i jak magnezijumski poklopac za zaštitu od svakodnevnog prenošenja u torbi ili rancu. Zahvaljujući Anytime USB Charge funkcionalnosti nema potrebe da Fujitsu uradi cele noći samo da bi se napunili drugi mobilni uređaji poput smartphone telefona. Napajanje i punjenje preko USB portova moguće je čak i kada je laptop isključen ili u stend-baj štedljivom režimu rada.

Ultrabook za kupce „osetljive“ na cenu

Za štedljive kupce željne ultrabuk računara, Fujitsu predstavlja i LIFEBOOK UH572, model sa ekranom dijagonale 13,3-inča koji takođe donosi veliku upotrebnu vrednost. U jakom i laganom aluminijumskom kućištu, srebrnoj i crvenoj varijanti, LIFEBOOK UH572 je već dostupan na tržištu preko partnerskog prodajnog kanala. Pozicioniran kao model napredne klase (Advanced class), ovo je ultrabuk koji za uložen novac donosi zaista veliku vrednost korisniku.

Lagan i praktičan (1,6 kg) LIFEBOOK-a UH572 se bez muke prenosi. Među standardnim karakteristikama su mat, anti-glair ekran za ergonomski rad, a opcione su podrška za 3G/UMTS i Advanced Theft Protection tehnologija.

Cena i dostupnost

Oba Fujitsu Ultrabook modela dostupna su za poručivanje. Cena LIFEBOOK U772 u zavisnosti od konfiguracije počinju od 1.199 evra, dok je LIFEBOOK UH572 dostupan već od 799 evra. Cene variraju, u zavisnosti od konkretnog tržišta.

Leave a Reply