Notebook-Netbook

Prvi ThinkPad Hybrid laptop i prvi poslovni Ultrabook

Kompanija Lenovo  danas je predstvaila ThinkPad X1 Hybrid laptop, koji kombinuje tanak i lak dizajn i odlične performanse svoga prethodnika, modela X1, sa udvostručenom autonomijom baterije (do 10 sati) zahvaljujući opciji Instant Media Mode, koja poseduje poseban procesor i operativni sistem. Kompanija Lenovo je takođe predstavila ThinkPad T430u ultrabook, prvi poslovni ultrabook koji donosi izuzetno tanak i lak dizajn bez žrtvovanja performansi i produktivnosti.

„ThinkPad X1 Hybrid i T430u ultrabook predstavnici su naredne generacije tankog i lakog računarstva” rekao je Dilip Bhatia, potpredsednik odeljenja ThinkPad u kompaniji Lenovo. „Od malih preduzeća koja veći deo vremena provode u pokretu do korporativnih profesionalaca, ovi novi laptopovi iz korena menjanu način na koji ljudi shvataju mobilne računarske tehnologije.”

Opcija „Instant Media Mode” – udvostručena autonomija baterije

Hybrid se ponaša kao poseban kompjuter zahvaljujući opciji Instant Media Mode (IMM) koja produžava trajanje baterije. IMM obuhvata Qualcomm dvojezgarni procesor, najviše 16 GB memorije i operativni sistem zasnovan na Linux-u. Da bi se prebacio na IMM iz Windows-a, potrebno je da korisnik jednostavno klikne na ikonu na ekranu laptopa. Uz pomoć IMM, laptop radi nalik smart telefonu, ostaje uključen i potrebno mu je manje vremena za punjenje.

Preko opcije IMM, korisnik može da gleda video sadržaj, slike, sluša muziku, pretražuje internet, pa čak i da radi na dokumentima dok čuva autonomiju baterije. ThinkPad X1 Hybrid laptop takođe poseduje  Rapid Charge, tehnologiju punjenja baterije do 80 odsto za samo 30 minuta.

Najbolje od ThinkPad X1

Tanji od 0,6 inča (1,5 cm) i težak manje od 1,8 kg, 13,3-inčni ThinkPad X1 Hybrid poseduje odlične performanse, udvostručujući performanse procesora i učetvorostručujući grafičke performanse prethodnih  Lenovo 13-inčnih laptop računara. Hybrid je opremljen jednim od najnovijih Intel Core i3, i5 i i7 procesora i Windows 7 operativnim sistemom.

ThinkPad X1 Hybrid poseduje ekran visoke definicije sa Corning® Gorilla® Glass, web kameru visoke definicije i mikrofone za video i glasovno pozivanje. Laptop takođe poseduje jake sigurnosne karakteristike ojačane Intel vPro3tehnologijom, hard disk zaštićen šifrom sa podrškom za udaljeno upravljanje i čitačem otiska prsta. ThinkPad X1 Hybrid poseduje Dolby Home Theater v4 zvuk, HDMI port i Intel Wireless Display tehnologiju za bežično povezivanje i puštanje 1080p video matrijala na TV ili projektor.

Poslovni Ultrabook

Prvi poslovni Ultrabook kompanije Lenovo, ThinkPad T430u, dolazi po početnoj ceni od 849 dolara.

Stilski dizajniran ThinkPad T430u ultrabook poseduje neke od elemenata koje možemo naći samo na laptopovima premium klase, kao što su mat završna izrada i aluminijumski poklopac.

Ovaj 14-inčni laptop obuhvata sledeće opcije:

  • Jedan od najnovijih Intel Core procesora ili Intel integrisanu ili NVIDIA grafiku
  • SSD disk ili HD disk u varijanti od najviše 1 TB
  • Do šest sati trajanja baterije
  • Brz nastavak i brzo podizanje sistema
  • Lenovo Solution Center zasnovan na Intel Small Business Advantage, skupu produktivnih i bezbednosnih alatki koje omogućavaju uštedu energije i automatsko ažuriranje.

Cene i dostupnost

ThinkPad X1 Hybrid laptop i ThinkPad T430u ultrabook biće u prodaji od drugog kvartala 2012. i trećeg kvartala 2012, preko poslovnih partnera ili online putem www.lenovo.com. Početne cene iznose 1,599 dolara za Hybrid i 849 dolara za ThinkPad T430u.

Leave a Reply