Notebook-Netbook

Samsung GALAXY Tab 10.1 i GALAXY Tab 8.9 najtanji tablet računari na svetu

Kompanija Samsung Electronics Ltd, globalni lider na polju Android™ mobilnih uređaja, najavila je dve prinove u porodici GALAXY Tab računara, modele GALAXY Tab 10.1 i GALAXY Tab 8.9, najtanje mobilne tablet računare na svetu, debljine samo 8.6 milimetara.

GALAXY Tab 10.1 i 8.9 imaju originalni Samsungov korisnički interfejs TouchWiz instaliran na platformi Android™ 3.0 (Honeycomb), koji korisniku nudi superiorni multi-tasking, kao i bolju interakciju i navigaciju.

„Modeli GALAXY Tab 10.1 i 8.9 predstavljaju izuzetne primere Samsungovih stalnih inovacija kao što pokazuju našu posvećenost tome da dizajniramo vrhunske tablet računare koji će odgovarati jedinstvenim potrebama potrošača širom sveta“, istakao je Dž.K. Šin, predsednik i direktor Samsungove kompanije za mobilne komunikacije. „Kombinujući Samsungove inovacije u dizajnu i displeju sa našim novim i uzbudljivim korisničkim doživljajem, stvorili smo novu klasu proizvoda koji će preuzeti vodeću ulogu na tržištu tablet računara.“

Tanji i lakši

Modeli GALAXY Tab 10.1 i 8.9 jesu najtanji mobilni tablet računari koji se mogu naći. GALAXY Tab 10.1 ima 595 grama, dok model 8.9 teži 470 grama. Kombinacija ultra-tankog oblika modela GALAXY Tab i laganog dizajna povećava izvanrednu mobilnost ova dva proizvoda.

Super brzi

Novi GALAXY Tab računari podržavaju mreže HSPA+ brzine do 21 Mbps kao što imaju opcije povezivanja putem Bluetooth® i Wi-Fi 802.11 a/b/g/n što im obezbeđuje izuzetno velike brzine za mobilno preuzimanje podataka i znatno skraćuje vreme za njihov prenos. Takođe, modeli GALAXY Tab 10.1 i 8.9 uključuju i dvojezgarni procesor aplikacija od 1GHz koji će pružiti moćan multimedijalni i veb doživljaj.

Prilagođen korisnički doživljaj: Samsung TouchWiz UX

Samsungov korisnički interfejs TouchWiz ima Live Panel meni koji korisnici mogu da prilagode tako da prikazuje različite sadržaje na home screen-u uključujući digitalne slike, omiljene veb sajtove i informacije sa društvenih mreža.

Uz to, interfejs uključuje i meni često korišćenih aplikacija kao što su task manager, kalendar i muzički plejer koji mogu da se pokrenu u toku rada drugih velikih aplikacija, kao što se istovremeno mogu skidati velike datoteke i ispravljati dokumenti. Ovaj meni Mini Apps Tray nudi spoj pogodnosti i prilagodljivosti kakav se do sada nije javljao kod tablet uređaja.
Vrhunski priključak za zabavu

Na modelima GALAXY Tab 10.1 i 8.9 instalirani su priključci Readers Hub i Music Hub koji korisnicima nude neposredan pristup mnoštvu od preko 2.2 miliona knjiga, 2000 dnevnih novina (na 49 jezika), 2300 časopisa (na 22 jezika) i 13 miliona pesama. Ovi uređaji imaju instaliran i Samsungov Social Hub, platformu koja u okviru jednog zajedničkog interfejsa objedinjuje elektronsku poštu, slanje instant poruka, kontakte, kalendar i veze sa društvenim mrežama.

Oba modela, GALAXY Tab 10.1 i 8.9 imaju pozadi primarnu kameru od 3 megapiksela i sekundarnu kameru napred od 2 megapiksela, što omogućava sadržajnu zabavu putem glatkog prebacivanja i neosetnog puštanja HD video i fleš snimaka u rezoluciji 1080 p.

Spreman za posao

GALAXY Tab 10.1 i 8.9 sadrže vodeći paket mobilnih tablet rešenja koja su osmišljena tako da poslovnim korisnicima i IT menadžerima pruži više sigurnosti. Razvijani u saradnji sa vodećim partnerima na tom polju kao što su Cisco, Sybase, SAP i Citrix, Samsungova poslovna mobilna rešenja će zaposlenim korisnicima u pokretu pružiti potrebnu prilagodljivost, veću efikasnost i bolju mogućnost povezivanja.

GALAXY Tab 10.1

GALAXY Tab 10.1 ima WXGA TFT LCD displej (1280 x 800), dual-core procesor aplikacija od 1GHz, samo 8.6 mm debljine i težinu od tek 595 grama. To je savršen uređaj za deljenje sadržaja i uživanje u multimedijalnim sadržajima u društvu porodice i prijatelja. Pored toga, surround-sound stereo zvučnici i podrška za Flash 10.2 koje GALAXY Tab 10.1 poseduje omogućiće vam vrhunski doživljaj zabave bilo da gledate video snimke i filmove ili igrate igrice.

GALAXY Tab 8.9

Sa samo 8.6 mm debljine i 470 g težine, GALAXY Tab 8.9 predstavlja savršen uređaj za zaposlene mobilne korisnike današnjice. Bilo da pišete mejlove na putu ili čitate elektronsku knjigu na kauču u svom domu, GALAXY Tab 8.9 će vam pružiti vrhunski tablet doživljaj koji ne čini nikakve ustupke mobilnosti.

Modeli GALAXY Tab 10.1 i 8.9 jesu novopridošli članovi originalne linije GALAXY Tab od 7 inča i pružaju potrošačima dosad neviđenu priliku da izaberu mobilni tablet doživljaj koji najbolje odgovara njihovim potrebama.

Leave a Reply