Notebook-Netbook · PC računari

Seagate Momentus XT – najbrži 2,5 inčni disk za laptop PC

Seagate  je danas najavio OEM i isporuke u kanalu  Momentus ® XT uređaja, najbržeg 2,5 inčnog laptop PC hard diska, koji predstavlja spoj SSD tehnologije u pogledu performansi i masivnog kapaciteta i mnogo niže cene od HDD. Momentus XT disk karakteriše i Adaptive Memory – revolucionarna nova tehnologija kompanije SEAGATE koja uči i otpimizuje performanse diska svakom pojedinačnom korisniku pomeranjem najčešće korišćenih informacija u flash memoriju radi bržeg pristupa. Momentus XT solid state hibridni disk učitava se 100 posto brže od tradicionalnih  5400RPM diskova i jednostavno postavlja nove standarde u stvarnom svetu performansnih sistema za laptop i gaming.

Današnji visoko-performansni SSD za prenosive računare koštao bi 10 puta više od hard diska istog kapaciteta, sa cenom koja za 250GB SSD prevazilazi  čak i cene mnogih laptop računara. Kao rezultat toga, većina korisnika i sistem integratora nie voljna i nije u mogućnosti da plati visoku cenu za veću brzinu i miran rad SSD-a. Pored toga, SSD nude manji izbor kapaciteta od hard diskova.

Momentus XT, 2.5-inch Solid State Hybrid Drive

Momentus XT disk je najbolje rešenje koje kombinuje 7200RPM, 4GB memorije i Seagate Adaptive Memory tehnologiju koja isporučuje performanse koje nemaju presedana. Jedinstvena Adaptive Memory tehnologija radi tako što identifikuje obrasce u zavisnosti od upotrebe pojedinih digitalnih podataka, a zatim se najčešće korišćeni podaci premeštaju u solid state memoriju radi bržeg pristupa – tako se efikasno „kroje“ hard disk performanse za svakog korisnika i njegove potrebe.

“Za korisnike notebook računara koji očekuju brže performanse računara bez žrtvovanja kapaciteta skladištenja i dostupnosti, sada postoji mogućnost izbora”, prema John Rydning, IDC direktoru istraživačkog odeljenja za hard disk uređaje. ” Novi Seagate-ov Momentus ® XT disk je prvi uređaj za skladištenje za notebook računare koji pomera granice u pogledu pristupačnosti kapaciteta i performansi”.

“Mi vidimo Momentus ® XT disk kao igrača koji menja granice jer je nagoveštaj nove generacije hard diskova koji kombinuju SSD i HDD kapacitet, tako da korisnici laptop računara ne moraju da biraju između brzine, cene i kapaciteta”, rekao je Dave Mosley, Seagate izvršni potpredsednik prodaje, marketinga i menadžmenta proizvodne linije. “Povratne informacije koje smo dobili od kupaca, industrijskih stručnjaka i najnovijih testova bile su izuzetno pozitivne, a  Seagate će nastaviti sa inovacijama koje nude veću vrednost i bolje kompjutersko iskustvo za potrošače.”

Leave a Reply