Notebook-Netbook

Sony Tablet S – još jedan Android Tablet

Soni je u aprilu pokazao prototip svog prvog tableta, a prema novim informacijama model koji je do sada bio najavljivan kao S1, zvaće se Soni Tablet S i u prodaji će se pojaviti u naredne dve nedelje Ovaj tablet poseduje 9.4 inčni ekran rezolucije 1280*768 piksela. Pokreće ga Android 3.1 Honeycomb ali postoji mogućnost naknadnog instaliranja i Ice Cream Sandwich 4.0 verzije.

Neke od bitnih karakteristika uključuju i kontrolisanje ostalih uređaja u kući putem mreže ili integrisanog IC odašiljača kao i sposobnost prebacivanja video i audio zapisa na druge medije sa DLNA kompatibilnim hardverom bilo da je napravljen u Soniju ili nekoj drugoj kompaniji.

Novi tablet ima dve kamere, na zadnjoj strani se nalazi kamera sa rezolucijom od pet megapiksela, dok je sa prednje strane ugrađena kamera sa tri megapiksela za video pozive i naravno, čet. Ekran sa „TruBlack” tehnologijom trebalo bi da obezbedi bolje boje sa manje odsjaja, a instaliran poseban Sonijev softver donosi mogućnost igranja popularnih igara, slušanje muzike, gledanje filmova i čitanje knjiga.

Ovaj uređaj radi na Nvidia Tegra 2 platformi, te će imati podršku za WiFi, 3G pa čak i 4G. Od dodatne opreme poznato je da će imati bežičnu tastaturu, priključnu stanicu, adapter koji omogućava povezivanje USB periferije uključujući fleš diskove i kamere sa mikro USB priključkom na tabletu.

Leave a Reply