3
Notebook-Netbook

SONY Xperia Tablet Z svetska premijera na MWC 2013

Sony je danas u Barseloni na MWC 2013 mnogobrojnim novinarima predstavio novi Andorid tablet – Xperia Tablet Z – najtanji i najlakši tablet na svetu!

3


Kunimasa Suzuki CEO Sony Mobile


Kazuo Hirai Predsenik i CEO Sony korporacije

Sony Xperia Tablet Z je lasičnih dimenzija 10,1-inčni (25,6 centimetara)i radi se o  Android tabletu sa podrškom za LTE mreže visokog protoka podataka. Tanak svega 6,9 mm i teži manje od 500 g. Dostupan u crnoj i beloj boji, kao i u LTE i Wi-Fi varijanti.

Xperia Z je prvi tablet računar sa Qualcommovim Snapdragon S4 Pro  četvorojezgarnim procesorom i ima najveći stepen otpornosti na vodu (IP55 i IP57) ikada ugrađen u tablet svetu, što ga čini otpornim na slučajno polivanje i prskanje.

Tablet je predstavio lično gospodin Kunimasa Suzuki CEO Sony Mobile divizije, za koji kaže da je ovo prvi tablet koji slobodno možete poneti na plažu jer je otporan na vodu i prašinu.

Xperia Z ima dve kamere – pozadinsku sa 8 megapikslea i senzorom Exmor R for mobile i prednju sa Superior Auto plus i 2 MP. Ima podršku za Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC i LTE, te bateriju kapaciteta 6.000 mAh.

Tabletov univerzalni IR daljinski upravljač omogućava upravljanje televizorom i ostalim Sony uređajima, kao i uređajima drugih proizvođača. Podržava NFC, što bi trebalo olakšati prenos sadržaja na TV, zvučnik ili telefonom prislanjanjem jednog uređaja na drugi, kao i beskontaktno plaćanje.


Sneak Peak nove Walkman aplikacije

Leave a Reply