Notebook-Netbook

Spacebook – notebook sa dva monitora

Spacebook je proizvod  firme gScreen sa Aljaske koja je pokušala da izađe u susrest potrebama sve većeg broja radnikaa, posebno u finansijama, filmskoj i muzičkoj produkciji, da koriste dva pa i više monitora kako bi u isto vreme radili sa većim brojem programa i informacija, a bar  do sada nijedan proizvođač nije napravio prenosivi ekvivalent.

Spacebook je opremljen sa dva LCD monitora veličine 15 inča, koji se mogu sklopiti u jedan ekran, te uštedeti na prostoru u slučaju kada se laptop prenosi. Prve fotografije ovog čuda tehnologije objavio je Gizmodo.

Gordon Stewart, osnivač kompanije gScreen, izjavio je da će se Spacebook moći do kraja godine nabaviti preko Amazona. ˝Dizajnirali smo ga imajući u vidu da mnogima neće uvek trebati dva ekrana˝, objašnjava Stewart. Ali svako ko je spreman da izdvojiti 3000 dolara koliko će Spacebook koštati, treba imati na umu da je njegova težina dosta veća u odnosu na standardne prenosne rečunare, kao i da je  utrošak energije koja je potrebna za rad dva ekrana mnogo veći.

Leave a Reply