Notebook-Netbook

Toshiba dodaje nove moćne 3D karakteristike modelima Satellite A665 3D i Qosmio F60

Toshiba Computer Systems, ogranak kompanije Toshiba Evropa, najavila je danas dodatnu podršku za 3D tehnologiju za modele Qosmio F60 i Satellite A665 koji podržavaju 3D tehnologiju. Ovi najnoviji modeli laptop računara podržavaće Blu-ray 3D™ disk kao i gledanje 3D filmova uz pomoć HDMI® preko 3D-TV uređaja, dok će model Satellite A665 imati i ugrađen HD 3D displej. Pored toga, oba laptop računara imaće aplikaciju za konvertovanje 2D formata u 3D, što će dodati novu dimenziju 2D filmovima. Najnoviji modeli Qosmio F60 i Satellite A665 3D biće dostupni tokom četvrtog kvartala 2010. godine u Evropi, na Bliskom Istoku i u Africi.

Toshiba Qosmio F60

Udahnite novi život 2D video zapisima

‘’Pošto još uvek postoji ograničen broj izvora sa kojih su 3D filmovi dostupni, mi sada nudimo unapređeno 3D iskustvo sa modelom Satellite A665 3D, koje se može preneti i na 3D-TV uređaj’’, kaže Tomas Tekentrap, generalni direktor odeljenja za proizvode, strategiju i razvoj u kompaniji Computer Systems Group za teritoriju Evrope, Bliskog Istoka i Afrike. ‘’Korisnici sada mogu da udahnu novi život svojim DVD naslovima i kućnim snimcima u 2D tehnologiji koristeći veliku moć obrade podataka naših laptop računara.’’ Oba modela, Qosmio F60 i Satellite A665 3D, sadrže novi plejer Toshiba Video Player 3D. Ova aplikacija, dostupna samo korisnicima proizvoda kompanije Toshiba, koristi složene algoritme da bi ‘konvertovanjem unapredila’ 2D DVD snimke u 3D. Kada je u pitanju model Satellite A665, 3D sadržaj može se gledati preko ekrana koji podržava reprodukciju HD 3D formata na 120Hz.

Gledanje 3D filmova preko 3D-TV uređaja

Qosmio F60 i Satellite A665 sada podržavaju HDMI® interfejs koji može da obrađuje 3D sadržaje. On omogućava direktno gledanje 3D sadržaja preko 3D-TV uređaja: direktno sa Blu-ray™ 3D diska1; a može da emituje i sadržaje koji su kovertovani iz 2D u 3D tehnologiju, kao što su kućni video-snimci i standardni DVD diskovi. Korišćenjem specijalnih naočara koje su kompatibilne sa povezanim 3D-TV uređajem, korisnici mogu uživaju u realnoj slici na TV uređaju koji podržava 3D tehnologiju.
3D video igre na modelu Satellite A665

Toshiba Satellite A665 3D

Model Satellite A665 3D takođe podržava reprodukciju 3D sadržaja video igara uz pomoć HDMI® interfejsa. 3D video igre sada mogu da se igraju preko internog 3D TruBrite® HD ekrana, dijagonale 39,6cm (15,6’’) sa LED pozadinskim osvetljenjem (120Hz), a potpuno novo iskustvo igranja video igara, koje se može podeliti sa prijateljima i porodicom, donosi i mogućnost povezivanja sa većim ekranom 3D-TV uređaja.

Dostupna nadogradnja za postojeće modele Satellite A665 3D

Da bi svi kupci koji već poseduju model Satellite A665 3D mogli da uživaju u novim 3D karakteristikama, za sve uređaje postoji mogućnost preuzimanja softvera za nadogradnju.

Leave a Reply