Notebook-Netbook

Toshiba FOLIO 100 prvi tablet PC na Android platformi

Toshiba Evropa danas predstavlja svoj novi medija tablet Toshiba FOLIO 100. Ovaj personalni uređaj dimenzija 25,7cm / 10,1’’ prvenstveno je namenjen ljudima kojima je potreban 100% prenosiv i raznovrstan uređaj koji je uvek pri ruci. FOLIO 100 obuhvata širok izbor aplikacija i servisa za korišćenje medija, pretraživanje interneta i društveno umrežavanje, i nudi bogato multimedijalno iskustvo.

Ovaj lagani uređaj u čijem korišćenju se uživa ima izuzetno intuitivan grafički interfejs koji je Toshiba razvila da radi na Android 2.2 platformi (Froyo). FOLIO 100 će se naći u prodaji u četvrtom kvartalu 2010. širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

Uživajte u digitalnom životu uz svoj novi personalni medija tablet

’Naš FOLIO 100 medija tablet nudi savršeno i jednostavno iskustvo korišćenja i služi za zabavu, društveno umrežavanje i mobilni internet – bilo kada i na bilo kom mestu’’, kaže Marco (Marko) Perino, generalni menadžer za digitalne proizvode i usluge. Uz širok izbor mogućnosti konekcije, FOLIO 100 ima slot za SD karticu, HDMI® konektor, USB 2.0, Wi-Fi® i Bluetooth®, a ubrzo će uslediti i verzija koja podržava mobilne širokopojasne tehnologije (3G).

Raznovrstan uređaj sa širokim izborom korisnih aplikacija

FOLIO 100 nudi širok izbor ugrađenih aplikacija, kao što su Opera Mobile (internet pretraživač), FBReader (elektronski čitač knjiga), Document To Go® (program za poslovnu upotrebu), Evernote® (beleške), Adobe® Flash 10.1 i Fring®, aplikaciju koja u kombinaciji sa ugrađenom veb kamerom omogućava video razgovore sa prijateljima i porodicom.

Neka počne muzika… preuzimanje sadržaja iz Toshiba Market Placea

Ovaj medija tablet takođe nudi Toshiba Market Place, servis za lak pristup različitim multimedijalnim sadržajima za preuzimanje, servisima i aplikacijama. Music Place, koji podržava 7Digital, nudi jednostavan pristup jednom od najbogatijih kataloga muzike i omogućava lako sinhronizovanje sa izabranim uređajima. Radio Place daje pristup širokom izboru IP radio servisa. ZahvaljujućiApp Placeu, korisnici su u mogućnosti da preuzimaju aplikacije koje su kompatibilne sa uređajem Folio 100.

Moćan lični uređaj koji traje

Iako je tanak (14mm) i težak samo 760g, FOLIO 100 ima snažan Nvidia® Tegra 2 procesor koji nudi savršenu ravnotežu između visokih performansi i ekonomičnog korišćenja baterije. Baterija traje sedam sati1, što ovom uređaju omogućava da radi skoro puno radno vreme bez potrebe da se uključuje na napajanje. Instant-on funkcionalnost omogućava tabletu da bude spreman za rad u roku od manje od 30 sekundi. Memorija od 16GB omogućava čuvanje muzike, video materijala, fotografija, e-mailova i drugih podataka, a može i da se proširi preko SD kartice.

Portal za dizajnere omogućava podršku za optimizaciju aplikacija

’’Motivišemo korisnike i dizajnere da se pridruže našem Folio 100 eko sistemu i kreiraju i ponude aplikacije, igrice i druge sadržaje za FOLIO’’, kaže Marco Perino. Toshiba je već odredila internet lokaciju (www.toshibatouch.eu) za dizajnere gde mogu da dobiju podršku za optimizaciju svojih aplikacija za FOLIO100. ’’Takođe pozivamo korisnike da učestvuju u FOLIO zajednici i daju ideje koje će dizajneri dalje razvijati’’, kaže Marco Perino.

Leave a Reply