Notebook-Netbook

Toshiba JournE Touch: Kućni multimedijalni tablet

Porodični uređaj sa ekranom osetljivim na dodir sa mogućnošću jednostavnog i trenutog pristupa web-servisima i društvenim mrežama.

Toshiba Europe od danas na tržištu Srbije nudi Toshiba JournE touch, prenosni kućni tablet računar za multimedije sa ekranom osetljivim na dodir veličine 7 inča (17,78 cm) koje služi kao komunikacijsko i informativno središte svih ukućana. Zahvaljujući računaru JournE touch, koje se odlikuje jednostavnošću upotrebe, pretraživanje Interneta i preuzimanje digitalnih sadržaja korisnicima je na dohvat ruke – bilo gde u kući i bilo kada jer se uređaj trenutno pokreće.

Ne moj, naš  – komunikacioni centar cele porodice

“Lansiranjem računara JournE touch, Toshiba stupa na novo tržište prenosnih kućnih multimedijalnih uređaja,” kaže Marco Perino, glavni direktor odeljenja kompanije Toshiba Europe GmbH za kompjutersku dodatnu opremu, periferne uređaje i servise za područje Evrope, Bliskog Istoka i Afrike. “Bežični uređaj upotpunjuje digitalni životni stil porodice jer nudi jednostavan pristup informacijama, zabavnim i multimedijalnim datotekama i njihovo deljenje.” On čak učvršćuje porodične veze i prijateljstva jer putem društvenih mreža i servisa za razmenu poruka olakšava održavanje kontakata sa rodbinom ili prijateljima, ma gde oni živeli.

Jednostavan i brz pristup svetu internet usluga

JournE touch čudesna je inovacija, a posebno nas raduje pomisao o načinima i mestima ljudske interakcije i rada sa servisom YouTube koje će ovaj uređaj omogućiti,” kaže Francisco Varela, voditelj razvoja strateških partnerstava servisa YouTube iz San Bruna u Kaliforniji, SAD.

Youtube je tek jedan servis iz širokog, unapred zadanog asortimana na računaru JournE touch kako bi se osigurao brz i jednostavan pristup informacijama, zabavnim sadržajima i društvenim platformama putem bežične mreže:

  • YouTube: najkorištenija platforma za deljenje video zapisa koja ljudima omogućuje jednostavan prenos i deljenje videa
  • Acetrax: servis koji pruža video zapise na zahtev sa mogućnošću preuzimanja i prenosa filmova direktno na uređaj
  • FrameChannel: korisnicima omogućuje odabir sadržaja koji će se slati na njihove uređaje (TV-ove, MID-ove, digitalne okvire za slike, digitalne dekodere) sa popisa raznih sadržaja.
  • Picasa: organizuje lične fotografije korisnika na internet platformi olakšavajući deljenje fotografija sa prijateljima i članovima porodice.
  • Flickr: popularna aplikacija za upravljanje fotografijama i njihovo deljenje putem Interneta
  • MSN Messenger: Komunikacioni alat
  • RSS: pomoću RSS-a, sažetih sadržaja korisnicima su dostupne najnovije vesti, vremenska prognoza, finansijske ili sportske informacije.

Deljenje sadržaja na TV uređaju

Ležište za JournE touch, koje se može dodatno kupiti, opremljeno je USB i HDMI priključcima omogućavajući povezivanje sa TV uređajem radi prikaza sadržaja – vlastitih fotografija i video zapisa ili sadržaja preuzetih sa Interneta – na većem ekranu i deljenje tog sadržaja sa drugim članovima porodice.

“Jedna od najzanimljivijih funkcija novog računara JournE Touch zasigurno je njegova mogućnost donošenja interaktivnih servisa, poput video zapisa na zahtev, ne samo ljudima na dohvat ruke, nego pravo na ekrane TV uređaja u njihovim domovima,” kaže Rolf Uwe Placzek, izvršni direktor kompanije Acetrax, evropskog distributera digitalnih filmova koji pokriva više teritorija i ima ugovore sa najvećim holivudskim i nezavisnim studijima kao i muzičkim kućama.

Informacije na dohvat ruke

Korisnici se po LCD ekranu osetljivim na dodir od 7” (17,78 cm), 16:9 odnosa i sa pozadinskim LED osvetljenjem, mogu kretati vrhom prsta ili uz pomoć digitalne tastature. JournE touch može se prilagoditi korisnikovim željama jer se dodavanje aplikacija, menjanje ikona i umetanje novih veza na omiljene internet platforme lako izvodi.

Dimenzije ovog multimedijalnog uređaja su 189 mm (š) x 133,6 mm (d) x 14 mm (v), a teži samo 450 grama. Litijum-polimerna baterija traje i do 14 sati, pružajući dovoljno vremena za reprodukciju muzike. Gledati video zapise ili pretraživati Internet možete u razdoblju od najviše dva sata. Uređaj je serijski opremljen ugrađenom memorijom od 1 GB, koja se može proširiti dodatnom SD karticom kapaciteta do 32 GB.

One thought on “Toshiba JournE Touch: Kućni multimedijalni tablet

Leave a Reply