Notebook-Netbook

Toshiba multimedijalni netbuk mini NB550D i mobilni muzički uređaj mini NB520

Aplikacija Toshiba Music Place, uz podršku 7digitala, dostupna je sa najnovijih Toshibinih netbukova mini NB550D i mini NB520 namenjenih HiFi zaljubljenicima. Toshiba multimedijalni netbuk mini NB550D i mobilni muzički uređaj mini NB520 nude direktan i jednostavan pristup aplikaciji Toshiba Music Place. Ova paltforma za preuzimanje muzike, uz podršku 7digitala, nudi širok izbor od preko 10 miliona pesama u MP3 formatu. Novi mini NB550D i mini NB520 imaju snažne harman/kardon® stereo zvučnike koji garantuju savršen kvalitet zvuka i u Evropi će se naći u prodaji u prvom kvartalu 2011. godine.

,,Sa najnovijim netbukovima namenjenim zaljubljenicima u muziku i aplikacijom Toshiba Music Place kojoj se jednostavno pristupa ponovo odajemo poštovanje jednoj od najpopularnijih vrsta uživanja: muzici,’’ izjavio je Marko (Marco) Perino, generalni menadžer za digitalne proizvode za Evropu, Bliski istok i Afriku u Toshiba kompjuterskim sistemima. ,,Toshiba sada nudi širok izbor mobilnih kompjutera sa harman/kardon® zvučnicima, među kojima su uređaj za igranje igrica Qosmio X500, Satellite A665 3D u 3D formatu i netbukove mini NB520 i mini 550D.’’

Preko 10 miliona pesma na aplikaciji Toshiba Music Place, uz podršku 7digitala

Preuzimanje digitalne muzike nastavlja da zamenjuje fizičku kupovinu nosača zvuka: ukupan broj kupaca digitalne muzike u Evropi dostigao je 117,6 miliona u 2009, a očekuje se da njihov broj bude skoro duplo veći do kraja 2014. U skladu sa rastućom potražnjom za digitalnom muzikom, Toshibini mobilni muzički uređaji mini NB550D i mini NB520 nude direktan pristup novoj aplikaciji Toshiba Music Place, uz podršku 7digitala.

,,Korisnici sve više traže najsavremenije uređaje kod kojih je naglasak stavljen na sadržaj. Naš katalog od 10 miliona pesama u MP3 formatu u potpunosti je integrisan sa Toshibinim najnovijim netbukovima, što korisnicima omogućava pristup širokom izboru pesama. Kupljene pesme se čuvaju na ličnoj lokaciji korisnika na internetu, što znači da oni mogu slobodno da im pristupaju sa umreženog uređaja bez obzira gde se nalaze,’’ izjavio je Stiven Somervil (Stephen Somerville), komercijalni direktor 7digitala. ,,Ova prednost, u kombinaciji sa snažnim harman/kardon® stereo zvučnicima, čini ove netbukove idealnim uređajima za ljubitelje muzike.’’

Netbukovi koji nude impresivan muzički doživljaj

Toshibini i Harmanovi inženjeri su zajedničkim snagama uspešno integrisali snažne zvučnike u malo kućište i time obezbedili jačinu i kvalitet zvuka kakvi se obično ne pripisuju netbukovima. Uz primenu tehnologije za korekciju zvuka Dolby Advanced Audio, netbukovi mini NB520 i mini NB550D imaju snažne zvučnike jačine 2×2 vata koji pokrivaju celokupan raspon frekvencije i na veoma prirodan način omogućuju reprodukciju zvuka skoro svih popularnih instrumenata u, na primer, rok, hip-hop, džez i klasičnoj muzici.

Holandska grupa AlascA u spotovima na uređajima mini NB520 i mini NB550D

U okviru aktivnosti na polju muzike, Toshiba sarađuje sa holandskom indi-folk grupom AlascA, finalistom prestižnog muzičkog takmičenja Grote Prijs van Nederland 2010. Na aplikaciji Toshiba Music Place mogu se preuzeti najnovije pesme benda AlascA.

Leave a Reply