Notebook-Netbook

Toshiba NB200

“Toshiba NB200” direktni je naslednik modela NB100, ali od svog prethodnika nudi mnogo više. NB200 poseduje nešto veći glosi ekran dijagonale 10,1 inča, rezolucije 1.024×600 piksela, upakovanih u cenu od oko 440 evra.

Što se hardvera tiče, “Tošiba” je u ovog mališana ugurala Intel Atom N280 na 1.66 GHz, 1 GB RAM-a, 160 GB hard diska, Bluetooth, 802,11 g Wi-Fi, 10/100 Fast Ethernet za žičano povezivanje, grafički adapter Mobile Intel GMA 950 i druge dodatke. Ugrađeni disk zaštićen je tzv. G-senzorom koji osigurava da komponenta ostane zaštićena čak i prilikom pada uređaja.

U NB200 ugrađeno je dosta dodatnih ulaza: s jedne strane smestili su se VGA izlaz za korišćenje dodatnog monitora, ulazi za slušalice, odnosno mikrofon, Ethernet ulaz i jedan USB; druga strana rezervisana je za dva USB ulaza, ulaz za napajanje i ulaz za zaključavanje. Prednja, pak, sadrži ugrađeni čitač SD memorijskih kartica.

Sam dizajn dosta je različit od sličnih uređaja. Spoljašnja strana sadrži elegantnu teksturu koja osigurava da na ovoj ploči neće biti vidljivi otisci prstiju i druge mrlje. Tastatura je robusna i kvalitetno zaštićena od spoljašnjih uticaja, a baterija je prilično glomazna, ali obezbeđuje autonomiju uređaja u maksimalnom trajanju od čak devet sati. (PPG)

Leave a Reply