Notebook-Netbook

Toshiba NB300/NB305 – novi dugoprugaši u klasi netbook računara

Mini NB300/NB305 nude savršenu ravnotežu između dizajna, upotrebljivosti i prenosivosti uz trajanje baterije do 11 časova. Toshiba Computer Systems, odeljenje preduzeća Toshiba Europe GmbH, danas je predstavilo dva nova netbook računara sa dijagonalom od 10,1” (25,7 cm) – Toshiba mini NB300 i NB305. Oba ova računara nude unapređeni skup funkcija sa izuzetno dugim trajanjem baterije do 11 časova i dodatnim poboljšanjima u dizajnu u odnosu na prethodne modele.

Novi modeli su namenjeni korisnicima koji traže sekundarni veoma prenosivi računarski uređaj bez spremnosti na kompromis po pitanju upotrebljivosti i dizajna. Mini NB300/NB305 će biti dostupni tokom prvog kvartala 2010. širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

Produženo trajanje baterije za celodnevno korišćenje računara

„Nadograđujući uspeh popularnih prethodnih modela, dodatno smo poboljšali dizajn našeg dijapazona netbook računara obezbeđujući još prefinjeniji izgled za Toshiba mini NB300/NB305“, navodi Tomas Tekentrup, generalni menadžer odeljenja za Evropu preduzeća Toshiba Computer Systems. „Budući da naši klijenti netbook računare koriste prvenstveno kada su u pokretu, nismo pravili kompromis po pitanju trajanja baterije i težine.“ Mini NB300/NB305 radi do 11 časova sa jednim punjenjem baterije sa 6 ćelija velikog kapaciteta koja je besprekorno ugrađena u kućište bez izbočina koje bi remetile elegantne i doterane konture.

Mali, ali izuzetno upotrebljiv

Novi Toshiba netbook računari nude tastaturu u punoj veličini koja olakšava kucanje i veliku dodirnu pločicu sa višedodirnom kontrolom. Oni su takođe opremljeni Toshiba LifeSpace paketom aplikacija koji pomaže u organizovanju svakodnevnih projekata i aktivnosti na personalizovani način i obezbeđuje jedinstvenu mogućnost lakog pronalaženja uskladištenih datoteka i pristupanja njima. Uključen je i softver za sinhronizaciju koji korisnicima olakšava sinhronizaciju datoteka na mini NB300/NB305 računarima sa ‘osnovnim računarom.

Dizajn koji možete uočiti i osetiti

Mini NB300/NB305 usvaja popularan, privlačan dizajn prethodnih modela. Mini NB305 ima jedinstveni i atraktivni 3D dizajn sa teksturom poklopca sa mat površinom koja je i vizuelno i fizički privlačna. Ovaj model će biti dostupan u dve upečatljive boje – moka smeđoj i snežno beloj – koje su u kontrastu sa srebrnom pločastom tastaturom i osloncem za dlanove u unutrašnjosti.
Toshiba mini NB300 takođe nudi opciju za klijente koji vode računa o svom budžetu. Dostupan je sa sjajnim poklopcem Cosmic crne boje koji je ukrašen šarama blago iskošenih uzdužnih linija sa crnom ravnom tastaturom i crnim osloncem za dlanove.

Važne kvalitetne funkcije ulaze u klasu netbook računara

Da bi mogla da ponudi visoku pouzdanost i izdržljivost, korporacija Toshiba je u netbook računare ne samo ugradila prvoklasne komponente, već je i dodala najkvalitetnije funkcije, kao što je 3D senzor udara – koji se inače nalazi samo u skupljim laptop računarima. Ugrađeni senzor štiti podatke uskladištene na čvrstom disku u slučaju padova ili udaraca tako što u trenutku uklanja glave HDD-a sa diskova. Nezavisno istraživanje pokazuje da se posvećenost korporacije Toshiba kvalitetu ne zadržava samo na rečima. U novembru 2009. Squaretrade1, vodeće preduzeće za garancije za kupce u SAD, uvrstilo je Toshiba laptop i netbook računare među najpouzdanije na tržištu.

Održiv i ekološki prihvatljiv

Kao odgovorna globalna korporacija, Toshiba obavezno u potpunosti usklađuje sve laptop računare sa evropskim WEEE i RoHS direktivama. Toshiba mini NB300/NB305 su kvalifikovani za oznaku ENERGY STAR® 5.0.

Činjenice i brojke

 • TruBrite ekran sa dijagonalom od 10,1” (25,7 cm), LED pozadinskim osvetljenjem i rezolucijom od 1024 x 600 piksela
 • Dimenzije: 266 mm x 192,3 mm x 24,2 mm (prednja strana) / 30,8 mm (zadnja strana) sa baterijom sa 3 ćelije (36,4 mm sa baterijom sa 6 ćelija)
 • Trajanje baterije do 11 časova sa baterijom sa 6 ćelija, do 4,5 časa sa baterijom sa 3 ćelije
 • Težina: 1,18 kg sa baterijom sa 3 ćelije, 1,33 kg sa baterijom sa 6 ćelija
 • Bežično povezivanje: WLAN (IEEE 802.11 b/g/n), Bluetooth® 2.1 + EDR, spremno za mobilnu vezu širokog propusnog opsega
 • Interfejsi: 2 x USB 2.0, 1 x USB 2.0 sa režimom spavanja i punjenja, slušalice, mikrofon, Fast Ethernet, RGB, 2-u-1 otvor za Bridge medije
 • Integrisani stereo zvučnici
 • Čvrsti disk kapaciteta do 250 GB sa 3D senzorom udara za zaštitu podataka
 • Intel® Atom N450 (1,66 GHz, 667 MHz)
 • OS: Windows 7 Starter ili Windows XP Home
 • Toshiba LifeSpace sa funkcijama Bulletin Board i ReelTime

Leave a Reply