Notebook-Netbook

Toshiba osvežava svoj dijapazon Satellite Pro poslovnih laptop računara

Lagani Satellite Pro U500, raznovrsni Satellite Pro L450 i Satellite Pro L500, kao i zamena za stoni računar Satellite Pro L550, povećavaju produktivnost poslovnih korisnika. Toshiba Computer Systems, odeljenje preduzeća Toshiba Europe GmbH, danas je otkrilo najnovije modele iz dijapazona Satellite Pro poslovnih laptop računara. Izuzetno prenosni Satellite Pro U500 sa dijagonalom od 13,3’’ (33,8 cm) namenjen je poslovnim korisnicima koji često putuju, vode računa o dizajnu i ne žele kompromise po pitanju performansi i funkcionalnosti kada su u pokretu.

Za korisnike koji traže udobnu i moćnu zamenu za stoni računar, Toshiba svojim modelima dodaje model Satellite Pro L550 sa dijagonalom od 17,3’’ (43,9 cm) i ekranom koji ima HD+ LED pozadinsko svetlo. Na kraju, Toshiba predstavlja i dva modela sa dijagonalom od 15,6’’ (39,6 cm) za korisnike koji žele da koriste laptop računar u kancelariji i u pokretu: raznovrsni Satellite Pro L500 i Satellite L450 sa unapređenim paketom funkcija, ali i sa odličnim odnosom cene i kvaliteta. Svi novi modeli bez problema ispunjavaju sve zahteve modernih poslovnih aplikacija. Svi modeli će biti dostupni tokom četvrtog kvartala 2009. širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

Prilagođena konfiguracija

„Novi Toshiba Satellite Pro modeli nude različite prilagođene poslovne laptop računare u različitim konfiguracijama u cilju ispunjavanja različitih zahteva profesionalnih korisnika. Sve to po pristupačnoj ceni“, navodi Tomas Tekentrup, generalni menadžer preduzeća Toshiba Computer Systems Division Europe. „Budući da je visok stepen produktivnosti zajednički ključni faktor za samostalne stručnjake, mala i srednja preduzeća i velika preduzeća, opremili smo sve nove laptop računare sofisticiranim alatkama za povećanje produktivnosti korisnika i skraćenje čekanja na popravku laptop računara.“

Unapređena produktivnost i mogućnosti upravljanja

Sva četiri nova Satellite Pro poslovna uređaja isporučivaće se sa operativnim sistemom Windows® 7 i nedavno predstavljenim Toshiba LifeSpace paketom aplikacija koji sadrži Toshiba Bulletin Board i Toshiba ReelTime za povećanje produktivnosti. Toshiba LifeSpace olakšava pretraživanje datoteka i projekata na Toshiba laptop računarima. Toshiba PC Health Monitor nadgleda ključne komponente laptop računara i obaveštava korisnike o problemima pre nego što računar bude ugrožen. Ovaj program nadgleda faktore kao što su performanse baterije i temperatura procesora. 3D senzor udara na izuzetno prenosnom modelu Satellite Pro U500 trenutno registruje udarce ili padove uređaja i štiti podatke na čvrstom disku od oštećenja.

Posvećeni upotrebljivosti

Produktivnost i efikasnost takođe zavise od upotrebljivosti. Satellite Pro U500, Satellite L500 i Satellite L550 opremljeni su sa dodirnom pločicom sa višedodirnom kontrolom za lakše pomeranje i ostale operacije koje se često izvršavaju. Tastatura u punoj veličini olakšava kucanje, a modeli Satellite L500 i Satellite L550 poseduju i brojčanu tastaturu.

Traka za jednostavnu kontrolu nudi osam (Satellite Pro U500) ili četiri (Satellite Pro L500/550) osvetljena mehanička kontrolna dugmeta, kao i direktan pristup najčešće korišćenim multimedijalnim funkcijama i funkcijama upotrebljivosti. Sva četiri nova modela imaju Toshiba ConfigFree™ – uslužni program koji olakšava konfigurisanje mreže i pristup mreži, što smanjuje broj zahteva odeljenju za tehničku pomoć. Satellite Pro uređaji opremljeni su ugrađenom veb kamerom sa integrisanim mikrofonom kako bi se olakšali video konferencijski pozivi ili video ćaskanje.

Upadljivi dizajn ne podrazumeva veliki budžet

Satellite U500 odlikuje moderan dizajn u Luxe smeđoj boji sa površinom sa teksturom i Matrix šarom. On dokazuje da prvoklasan, upadljiv dizajn više ne podrazumeva veliki budžet. Satellite Pro L500 i Satellite Pro L550 imaju novo, izdržljivo kućište sa Toshiba Fusion završnom obradom, Breeze šarom i čelično sivim poklopcem LCD ekrana. Veoma pristupačan model Satellite L450 poseduje dugotrajnu površinu sa visokim sjajem u aluminijumsko srebrnoj boji.

Održiv i ekološki prihvatljiv

Kao odgovorna globalna korporacija, Toshiba obavezno usklađuje sve laptop računare sa RoHS direktivom, čime se efikasno smanjuje uticaj na životnu sredinu ograničavanjem upotrebe olova, žive i drugih opasnih materija. Pored toga, Toshiba Eco uslužni program smanjuje potrošnju energije i pomaže korisnicima da vide koliko napajanja laptop koristi. Toshiba Satellite Pro U500, Satellite Pro L450, Satellite Pro L500 i Satellite Pro L550 kvalifikovani su za oznaku ENERGY STAR® 5.0.

Leave a Reply