Notebook-Netbook

Toshiba Portégé A600

Toshiba  je nedavno predstavila nove modele u seriji lako prenosivih Portégé laptop računara, predstavljajući verzije postojećeg Portégé A600 modela u tri nove boje.

Prethodno dostupan sa aluminijumski srebrnom površinom, Portégé A600 sada može da se kupi u tri nove upečatljive boje, uključujući klasičnu sedefastobelu, dopadljivu lotos ružičastu i elegantnu, sjajnu crnu. Očekuje se da svi modeli budu dostupni u prvoj četvrtini 2009. godine. Objavljivanje novih modela pruža poslovnim korisnicima i klijentima mogućnost da nabave laptop računar koji zaista odgovara njihovom stilu. Sa težinom od samo 1.46 kg sa impresivnim ekranom od 12.1 inča, Portégé A600 je idealan lako prenosivi pratilac za sve korisnike laptop računara kojima je moda bitna.

Pored izbora privlačnih novih dizajnova, Portégé A600 takođe uključuje mnoge vrhunske funkcije Toshiba inovativnog Portégé R600 modela – najlakšeg potpuno funkcionalnog laptop računara na svetu – pružajući velikom broju ljudi kvalitet u nekoliko boja.

„Objavljivanje verzija u novim bojama kreira izbor modernih laptop računara koji savršeno odražavaju ličnost svakog korisnika“ rekao je Domeniko Gargarela, direktor marketinga preduzeća Toshiba Computer Systems, European Emerging Markets. „Kao računar Portégé A600 uspeva da pruži dobar spoj performansi, prenosivosti i povoljne cene, a dostupnost tri nove i moderne boje će sigurno privući poslovne ljude i klijente.“

Portégé A600 je tanak, lagan laptop računar koji je izuzetno otporan na udarce. Mašina je prilagođena za mobilnu upotrebu, sadrži inteligentnu tehnologiju dizajniranu da zaštiti unutrašnji hardver od udaraca i potresa usled rada u pokretu. Ako laptop računar padne, ugrađeni senzor za slobodan pad će automatski zaključati pokretne delove unutrašnjeg čvrstog diska, štiteći uskladištene podatke od oštećenja i mogućeg gubitka.

Pored toga, korisnici mogu da kupe i varijantu računara Portégé A600 sa memorijom Solid State jedinice (SSD), što im omogućava da uživaju u pogodnostima nove, napredne tehnologije skladištenja. SSD jedinica nema pokretne delove i zato je svaka jedinica izuzetno izdržljiva, izuzetno lagana i štedi energiju – što omogućava potpunu smirenost i mogućnost da se vek trajanja baterije produži.

Portégé A600 takođe pruža bogat izbor mogućnosti povezivanja, uključujući Bluetooth i tri USB ulaza, uključujući jedan eSATA ulaz, što pruža znatno veće mogućnosti prenosa podataka. Tehnologija Toshiba režima spavanja i punjenja dozvoljava korisnicima da pune spoljne uređaje čak i kada je A600 isključen, dok integrisani modul mobilne veze širokog propusnog opsega pruža korisnicima mogućnost da koriste mogućnost mobilnog povezivanja visokog kvaliteta do 7.2Mb/s, bez obzira na to gde se nalaze. Integrisani Wi-Fi takođe pruža brz i jednostavan pristup bežičnim vrućim tačkama.

Sa integrisanom Web kamerom i mikrofonom A600 je takođe idealna alatka za video konferencije putem Weba. Impresivni vek trajanja baterije od osam sati takođe znači da su gledanje filmova ili rad na dokumentima u pokretu upravo postali mnogo lakši.

Ne samo da je novi Portégé A600 moderan lagani laptop računar, on je potpuno usaglašen sa RoHS standardima, efikasno smanjujući uticaj na okruženje ograničavajući upotrebu olova, žive i drugih štetnih supstanci. Ekran sa pozadinskim LED-ovima, najnoviji CPU-evi i korišćenje SSD-a kao medijuma za skladištenje takođe dovodi do manje potrošnje energije i produženog veka trajanja baterije, što dodatno pomaže u zaštiti sredine.

Leave a Reply