Notebook-Netbook

Toshiba Portégé Z830 i Satellite Z830 – prvi Ultrabook-ovi

Toshiba Evropa GmbH danas je predstavila Portégé Z830 i Satellite Z830, prve Ultrabook™ uređaje kompanije sa Intel® Core™ procesorom. Težine od samo 1,12 kg1 i debljine 15,9 mm, serija Z830 je oko 20 odsto lakša i 40 odsto tanja od nagrađene ultraprenosive serije Portégé R830. Ovi novi sistemi nude impresivnu prenosivost, izdržljivost i osnovne karakteristike, uz izuzetno elegantan dizajn. Uređaji serije Z830 će biti dostupni u Evropi u četvrtom kvartalu 2011. godine.

Snažne performanse za profesionalne i privatne potrebe

Sa najnovijim Intel® Core™ procesorima 2. generacije za Ultrabook™ i ultrabrzom DDR3 memorijom, serija Z830 garantuje performanse koje su potrebe za rad i zabavu, kao i unapređeno upravljanje napajanjem radi dužeg trajanja baterije. SSD drajv od 128 GB ovog Ultrabook™ uređaja pruža savršen doživljaj, veću izdržljivost i bolju energetsku efikasnost.

Materijal visokog kvaliteta za izuzetnu izdržljivost

Ultrabook™ uređaji imaju lagano ali izdržljivo kućište od legure magnezijuma koje je ojačano unapređenim dizajnom u obliku pčelinjeg saća i novim internim strukturama koje garantuju otpornost na udarce i savijanje, što ove laptop računare čini izuzetno otpornim na padove i udarce3. LED pozadinsko osvetljenje i tastatura otporna na tečnost4 izdržavaju slučajno prolivanje tečnosti kako bi korisnici imali dovoljno vremena da isključe laptop i sačuvaju podatke na uređaju.
Konektivnost bez kompromisa

Impresivna serija Z830 dokazuje da male dimenzije ne moraju da podrazumevaju kompromis u pogledu konektivnosti. Ultraprenosive mašine odlikuju se raznovrsnim nizom interfejsova kao što su Bluetooth™, WLAN i Mobile Broadband5, ako i izbor portova u punoj veličini poput VGA, HDMI® i nekoliko USB portova, od kojih je jedan USB 3.0 port.

Savršen multimedijalni doživljaj

Ovi uređaji korisnicima pružaju ono što oni žele i služe i za profesionalne i za privatne potrebe – što je jedan od glavnih zahteva današnjeg digitalnog stila života. Svetao displej visoke definicije bez refleksije veličine 33,8 cm (13.3, inča) i snažni Dolby® Advanced Audio™ stereo zvučnici čine Z830 idealnim za multimedijalnu upotrebu u pokretu i kod kuće.

Leave a Reply