Notebook-Netbook

Toshiba predstavila laptopove Libretto W100, AC 100 i Portégé R700

Regionalno predstavništvo kompanije Toshiba predstavilo je  tri modela najmodernijih laptop računara. U skladu sa tradicijom kreiranja revolucionarnih rešenja, novi modeli predstavljaju iskorak u svojim kategorijama: Libretto W100 je laptop sa dvostrukim ekranom, veličine 17,8 centimetara, koji može da stane u džep, AC 100 je ultratanki smart uređaj, koji kombinuje funkcije prenosnog računara i mobilnog telefona, a Portégé R700 je trenutno najlakši i najtanji laptop na tržištu u Evropi. Ova tri modela ujedno podsećaju na tradiciju inovacije i inženjerskog umeća kompanije Toshiba, koja ove godine slavi dvadesetpet godina od izbacivanja na tržište prvog laptop računara T1100.

Toshiba Libretto W100

Libretto W100 je prvi laptop sa dvostrukim ekranom koji podržava Windows 7 operativni sistem. Veličine 17,8 centimetara, Libretto W100 je rezultat inženjerske sposobnosti i genijalnosti kompanije Toshiba i predstavlja jedinstvenog saputnika koji staje u džep, a može da se koristi za stvaranje i korišćenje sadržaja.

Toshiba AC 100

AC 100 je tanak i lagan uređaj sa poklopcem, koji ima opciju da bude stalno uključen, idealan je za praćenje medija, pretraživanje Interneta, čitanje i editovanje dokumenata, e-mailova i drugih poruka u pokretu. AC100 može da ostane u stendbaj režimu do sedam dana. Njegov operativni sistem je zasnovan na Android  platformi i potrebno mu je manje od sekunde da AC100 prebaci iz stendbaj u aktivan režim i da, poput smart telefona, ima opciju da stalno bude uključen. Ono što je karakteristično za ovaj uređaj je da može da radi i do sedam dana bez punjenja.

Portege R700

Portégé  R700 je specijalizovani poslovni uređaj koji kombinuje lagan i ultratanak dizajn sa inovativnim kompjuterskim tehnologijama i trenutno je najtanji i najlakši prenosivi računar na tržištu. Toshiba će takođe ponuditi i verziju koja je više orijentisana ka širokoj upotrebi – Satellite R630.

Ova tri modela predstavljaju revolucionarne uređaje i dokaz inovativnosti i inženjerske veštine kompanije Tošiba. Sva tri modela naći će se u prodaji od trećeg kvartala 2010. godine.

Leave a Reply