Notebook-Netbook

Toshiba predstavlja nove Encore 2 Write tablet uređaje

Novi 10,1-inčni (25,65 cm) i 8-inčni (20,32 cm) modeli imaju TruPen olovku za veću kreativnost i produktivnost u radu.

Toshiba Europe danas objavljuje dvojac novih tablet uređaja na „Windows 8.1 Update with Bing“ platformi: 10,1-inčni (25,65 cm) Encore 2 Write WT10PE-A i 8-inčni (20,32 cm) Encore 2 Write WT8PE-B. Oba modela imaju TruPen olovku koja korisnicima donosi veću kontrolu i preciznost u radu sa tablet računarom – prilikom hvatanja beleški na sastancima ili predavanjima, pravljenja skica i obradi fotografija, rečju – u svim prilikama u kojima je prirodnije i jednostavnije pisati rukom.

Novi Encore 2 Write modeli su kompaktni i pogodni za poneti bilo gde, a snažna Intel® Atom™ platforma obezbeđuje performanse koje korisnicima omogućuju da maksimalno iskoriste svoje vreme. Uz oba uređaja dobija se besplatna jednogodišnja pretplata na paket „Microsoft Office 365 Personal“, uz mogućnost sinhronizovanja OneNote aplikacije sa drugim uređajima preko informatičkog oblaka, čime se dobija dodatna dimenzija povezanosti preko interneta, kao i podrška dinamičnom stilu života u stalnom pokretu.

Elegantan i lagan, Encore 2 Write model sa većim ekranom dijagonale 25,65 cm (10,1 inča) i svetlom i jasnom slikom, posebno je upečatljiv za reprodukciju multimedije – a takođe i za korišćenje TruPen olovke za pisanje, crtanje, uređivanje sitnih detalja na fotografijama ili precizan unos podataka. Za sve koji teže da budu što mobilniji, tu je elegantan 8-inčni (20,32 cm) model Encore 2 Write, optimizovan za upotrebu jednom rukom u portretskom režimu tako da lako zamenjuje laptop na sastancima, za potrebe hvatanja beleški ili vođenja liste zadataka.

 

Veća preciznost

Encore 2 Write modeli su projektovani da obezbede prirodno i intuitivno iskustvo pisanja olovkom po ekranu, zahvaljujući saradnji kompanija Toshiba i Wacom. TruPen tehnologija, koju proizvodi Wacom kao deo „feel IT“ tehnologije (brendirano „feelTM“), omogućuje iskustvo glatkog pisanja uz visoku preciznost, kao i nivo trenja blizak onome pri pisanju olovkom po papiru, bez obzira na brzinu pisanja. TruPen olovka je dizajnirana ergonomski, komotna je za držanje u ruci i u dužim vremenskim intervalima zato što je osetljiva na pritisak, pa korisnicima daje punu kotrolu prilikom pisanja ili crtanja. Na oba nova modela tablet uređaja postoje specijalna ležišta za odlaganje olovke, tako da je ona uvek pri ruci kada treba pribeležiti ideju ili štiklirati listu zadataka i prioriteta.

TruNote aplikacija za prepoznavanje rukopisa unapred je instalirana i praćena intuitivnim interfejsom koji je dobro povezan sa Microsoft Office 365 Personal paketom – što omogućuje korisnicima da efikasno organizuju i iskoriste sadržaj koji kreiraju olovkom. Uz funkciju brzih beleški (Quick Note) korisnik može da hvata beleške čak i kada nije prijavljen na sistem – jer sve što je zapisao na ekranu biće prikazno čim pokrene aplikaciju TruNote. Funkcija pretrage[1] omogućuje pretraživanje karaktera zapisanih olovkom, preko TruNote aplikacije, a mogu se pretraživati i sadržaji na internetu prema ranije napisanom tekstu. Rukom pisane beleške mogu i da se pretvore u kucani tekst za dalju upotrebu u nekom od programa Microsoft Office paketa, na primer, u e-mail poruci preko Outlook ili prezentaciji u PowerPoint aplikaciji.

 

Toshiba Encore 2 Write –  Snaga i preciznost

Nove Encore 2 Write tablet uređaje pokreće Intel® AtomTM procesor, pružajući performanse i brzinu neophodne za uživanje u najnovijim aplikacijama, izuzetnoj grafici i brzom pokretanju sistema. Oba modela imaju 2 GB memorije, što je dovoljno za lagodan „multi-tasking“ i glatke performanse u radu. Sa baterijom koja traje do 8,5 sati[2], Encore 2 Write modeli pokrivaju ceo dan u pokretu bez potrebe za dopunjavanjem baterije.

 

Toshiba Encore 2 Write – Živopisni snimci

Korisnici mogu da zabeleže scene i akcione momente u visokoj rezoluciji uz pomoć zadnje kamere od 8 MP sa funkcijom automatskog izoštravanja (auto-focus). Tu je i prednja kamera od 1,2 MP sa ugrađenim mikrofonom za video pozive preko Skype servisa. U spoju sa TruCapture aplikacijom, zadnja kamera može da se upotrebi za fotografisanje dokumenata, prezentacionih tabli ili slika projektovanih na platnu ili zidu sa nastave, sastanaka i prezentacija. Čitljivost zabeleženih informacija se pri tom poboljšava inteligentnim opsecanjem i korekcijom boja uz umanjenje odsjaja. Uz sve to, odštampane reči i ilustracije, preko TruCapture aplikacije mogu da se pretražuju i lako prenesu u drugu aplikaciju zahvaljujući mogućnosti optičkog prepoznavanja karaktera, što korisnicima štedi napor eventualnog prekucavanja rukom pisanih informacija.

 

Windows 8.1 with Bing

Encore 2 Write modeli isporučuju se sa „Windows 8.1 Update with Bing“ sistemom koji sadrži nekoliko ažuriranih korisnih mogućnosti. Nove tablet uređaje takođe prati i jednogodišnja pretplata na Microsoft Office 365 Personal paket koji donosi slobodu čitanja, menjanja i uređivanja, stvaranja i deljenja dokumenata ili prezentacija u pokretu – korišćenjem njegovih Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher, Access i OneNote programa. U sklopu pretplate dostupno je do 1 TB prostora za skladištenje podataka preko OneDrive online usluge[3], zajedno sa Skype minutima za telefoniranje[4], pa korisnici mogu komotno da skladište i pristupaju svojim dokumentima u oblaku i kontaktiraju svoje poznanike i kolege. Pretplata takođe omogućuje da se Microsoft Office 365 Personal paket instalira i na drugi PC računar kako bi se na više uređaja obezbedio produktivan rad, kao i konzistentno okruženje i Windows iskustvo.

 

 

Povezani i spremni

Spektar fleksibilnih načina poveziavanja omogućuje da korisnici brzo prenose svoje podatke i emituju sadržaj na većim ekranima. Oba modela imaju Micro-USB priključak za deljenje sadržaja, kao i microSD konektor preko koga kapacitet za skladištenje podataka može da se poveća do 128 GB.

Encore 2 Write WT10PE-A takođe ima i Micro-HDMI® izlaz pogodan za prikazivanje multimedije na većem ekranu. Oba nova modela podržavaju i bežično prikazivanje sadržaja, što eliminiše potrebu za kablovima. Dvostruki mikrofon sa funkcijom formiranja snopa daje jasnoću video pozivima eliminisanjem pozadinskih šumova i koncentrisanjem zvuka na osobe u blizini tablet uređaja. Tehnologija Dolby® Digital Plus Advanced Audio zaslužna je za impresivan prostorni efekat zvuka, kao i eliminisanje interferencije šumova.

 

Upadljiva elegancija dizajna

Stil i elegancija koju odaju satenski pozlaćeno kućište (Satin GoldTM), dobro uklopljeno sa tankim okvirom oko ekrana, odlikuju Encore 2 Write modele. Osmišljeni prema ergonomskim vodiljama, zaobljene ivice doprinose da se oba tableta lako drže u ruci, ne prekrivajući pri tom zvučnike ili mikrofone. Funkcionalnost je važna karakteristika novih modela pa su priključci i dugmad pažljivo pozicionirani da bi povezivanje sa eksternim uređajima bilo intuitivno i lako.

 

Zgodni za korišćenje

Toshiba Display Utility je funkcija lako dostupna sa radne površine, koja služi za uvećanje sitnih detalja i grafičkih elemenata kao što su tekstualne ikonice, što olakšava njihovu upotrebu. Time se jednostavno i bez promena postavki ekrana dobija bolja vidjivost i poboljšano iskustvo u radu, naročito na manjem modelu Encore 2 Write WT8PE-B.

 

Encore 2 Write tablet uređaji biće dostupni u Evropi tokom prvog tromesečja 2015.

 

Toshiba Encore 2 Write tablet uređaji:

 • Olovka: TruPen (Wacom feelTM Active Electrostatics Pen tehnologija)
 • Procesori: Intel® AtomTM Z3735F procesor
 • Kapacitet skladištenja podataka: 32 GB
 • Memorija: 2 GB
 • Bežična komunikacija: 802.11 a/b/g/n Wi-Fi®, Bluetooth® 0, podrška za bežični prikaz (wireless display)
 • Kamere: 8 MP auto-fokus – zadnja kamera, 1,2 MP prednja kamera sa dvostrukim mikrofonom koji formira snop
 • Audio: 2 x 0,5 W stereo zvučnici sa Dolby® Digital Plus tehnologijom
 • Operativni sistem: „Windows 8.1 Update with Bing“
 • Godinu dana pretplate na Microsoft Office 365 Personal
 • Trajanje baterije: do 8,5 sati1
 • Boja: satenski zlatna (Satin GoldTM)

 

Toshiba Encore 2 Write WT10PE-A (10,1 inča):

 • Ekran: dijagonala 25,65 cm (10,1 inča) 1280 x 800, sa kapacitivnom porškom za prepoznavanje dodira u 10-tačaka
 • Mogućnosti povezivanja: 1 x Micro-USB 2.0, 1 x Micro-HDMI®, 1 x microSD/SDHC/SDXC kapaciteta do 128 GB, 3,5 mm kombinovani priključak za slušalice / mikrofon
 • Dimenzije: 258,89 x 175,08 x 9,03 mm
 • Masa: 557 g

 

Toshiba Encore 2 Write WT8PE-B (8 inča):

 • Ekran: dijagonala 20,32 cm (8 inča) 1280 x 800, sa kapacitivnom tehnologijom za prepoznavanje dodira u 10-tačaka
 • Mogućnosti povezivanja: 1 x Micro-USB 2.0, 1 x microSD/SDHC/SDXC do 128 GB, 3,5 mm kombinovani priključak za slušalice / mikrofon
 • Dimenzije: 210,86 x 132,16 x 9,59 mm
 • Masa: 389 g

 

Leave a Reply