Notebook-Netbook

Toshiba predstavlja novu Satellite L seriju laptop računara

Kompanija Toshiba Europe objavljuje novu „L“ seriju laptop računara – Satellite L50/L50D sa ekranom dijagonale 39,6 cm (15,6 inča), i Satellite L70 sa ekranom dijagonale 43,9 cm (17,3 inča).

Širok izbor multimedijalnih karakteristika i veliki broj opcija po izboru u dizajnu modela L serije, otvara nebrojene mogućnosti za izuzetnu zabavnu ili poslovnu primenu – počev od izbora ekrana osetljivog na dodir, na modelu L50/L50D, preko veće dijagonale ekrana i Full HD rezolucije, do većeg izbora boja samih uređaja.

Veliki u zabavi i na zadacima

Sa tankim profilom od samo 23,5 mm i izborom od četiri elegantne boje, uglađeni Satellite L50/L50D je projektovan za nošenje i pokazivanje na bilo kom mestu – što je idealno za korisnike koji žele moderan laptop za rad i zabavu.

Satellite L50t nudi opciju ekrana osetljivog na dodir u 10 tačaka, za veću interaktivnost i intuitivnost korišćenja Windows 8.1 operativnog sistema, sa kojom korisnici mogu lakše da pristupaju dokumentima i kreću se među svojim datotekama i programima.

Satellite_L50t-B_White_Full_Product_01_screen_content (1280x960)

Za one koji žele zamenu za desktop ili samo veći ekran, odličan izbor je L70. Ovaj model nudi zabavu nesmanjenog „formata“ i veliku fleksibilnost, duži rad na baterije koja traje i do 6 sati[1], uz zaista impresivnu svetlozlatnu boju.

 

Prilagođen korisniku, bogat zvukom

Karakterističan izgled najnovije L serije dobro je uklopljen sa karakteristikama novog, ergonomskog dizajna, za veći komfor pri dužem radu na računaru. Satellite L50/L50D ima pločastu tastaturu bez okvira i sa velikom klik-tablom (tačped + miš); krasi je novi dizajn tastera sa unapređenim taktilnim odzivom tokom kucanja, koji doprinosi većoj produktivnosti korisnika, bilo kod kuće ili „na terenu“.

 

Oba modela L50/L50D i L70 odlikuje superioran zvuk, gde pravom uživanju u muzici doprinose poboljšanja zahvaljujući DTS Sound™ sistemu koji daje dodatnu jačinu, poboljšava bas i definiciju zvuka. Uz stereo zvučnike koje su fino podesili stručnjaci kompanije SkullcandyTM, korisnici mogu da uživaju u zvuku ultimativnog kvaliteta – bez distorzije i sa punim balansom tonova neophodnim za realističan surround zvuk – svaki put kada gledaju filmove, video zapise, igraju igre ili slušaju muziku na ovim računarima.

 

Brz, snažan, ostavlja utisak

Ljubiteljima filma, veb-surferima, studentima ili fotografima omogućen je izbor Intel ili AMD procesora. Intel® Core i7 procesori do 4. generacije biće dostupni na L50 i L70 modelima, uz vidljivo bolje performanse i bolji doživljaj PC-ja. Modeli L50D biće dostupni i sa najnovijim AMD® ubrzanim procesorima.

 

Satellite L serija takođe nudi opcije integrisane ili namenske grafike, u zavisnosti od zahteva korisnika. Integrisana Intel® HD grafika dostupna je uz obe veličine ekrana, dok  namenski grafički procesori najnovije AMD RadeonTM R serije nude osetno brz odziv i performanse koje omogućuju izvršavanje više istovremenih zadataka i glatkiju sliku tokom intezivne upotrebe računara. Pored toga, modela Satellite L70 ima i u varijanti sa AMD® RadeonR9 M265X grafikom i 2GB GDDR5 VRAM za zaljubljenike u zahtevan grafički dizajn i igranje.Model sa 39,6 cm (15,6 inča) takođe postoji i u varijanti bez ugrađenog DVD uređaja.

 

Nivo jasnoće slike se takođe može birati izborom ekrana Full HD ili HD kvaliteta, kao i HD+ rezolucije na L70/L70D modelima. Da bi slika sve vreme bila superoštra, Toshibina Resolution+ tehnologija analizira i poboljšava kvalitet video i foto sadržaja u realnom vremenu. Rezultat je bolje vizuelno iskustvo i živopisnija slika na većem ekranu L70, ili manjem ekranu modela L50.

 

Projektovan za  fleksibilnost, stvoren za deljenje

Veliki kapacitet čvrstog diska do 1TB podataka, omogućuje da korisnici svoj omiljeni sadržaj nose sa sobom i dele ga, gde god se kreću. Sa maksimalno četiri USB priključka, od kojih dva mogu da budu USB 3.0, podaci se lako prebacuju na druge uređaje, preuzimaju se fotografije sa aparata ili dele filmovi. Jedan od ovih USB priključaka je tipa Sleep-and-Charge, što omogućuje da se bez uključivanja laptopa sa računara pune mobilni telefoni ili MP3 plejeri. Za potrebe emitovanja na većem ekranu bez upotrebe kablova, podržan je i Wi-Fi Certified Miracast™ standard, dok neki modeli sadrže i Intel® Wireless Display2. Sadržaj sa laptopa može da se emituje do definisanog nivoa detaljnosti kada se laptop poveže na HD TV preko HDMI® izlaza – dok je sa pojedinih modela moguće prikazivanje i Ultra HD sadržaja, na kompatibilnim Ultra HD TV uređajima.

 

Modeli Toshiba Satellite L serije biće dostupni u Evropi tokom drugog tromesečja 2014.

 

Toshiba Satellite L serija :

 • HDD: do 1 TB (5400rpm)
 • Memorija: do 16 GB (8 GB x2) 1600 Mhz, DDR3L
 • Audio: stereo zvučnici koje je podesio SkullcandyTM, slušalice/mikrofon
 • Priključci: RGB, HDMI® (sa Ultra HD izlazom[2]), 2-u-1 SD, Kensington zaključavanje
 • Povezivanje: Gigabit LAN2, Wi-Fi 802.11ac standard sa Intel® Dual Band Wireless-AC 3160 adapterom2, Intel® Wireless Display2, Wi-Fi sertifikovan Miracast™, HD veb-kamera
 • Trajanje baterije: do 6 sati1
 • OS: Windows 8.1 64-bitni

 

Satellite L50/L50D/L50t:

 • Ekran: 39,6 cm (15,6 inča) HD (1366 x 768) ili Full HD (1920 x 1080) LED ekrani sa pozadinskim osvetljenjem i opcijom ekrana osetljivog na dodir
 • Procesori: do 4. generacije Intel® Core i7 CPU ili aktuelna AMD 2014 notebook platforma, šifrovanog naziva Bima (‘Beema’)
 • Grafika: integriana Intel® HD grafika ili AMD Radeon™ R serija namenskih grafičkih čipova
 • Opcioni Super-Multi DVD optički uređaj
 • Priključci: kao i iznad plus ili 2 x USB 2.0 i 1 x USB 3.0 (sa USB Sleep and Charge funkcijom) ili 1 x USB 2.0 i 2 x USB 3.0 (1 x sa USB Sleep and Charge funkcijom)
 • Boje: savršeno crna, svetlo zlatna, luksuzno bela, „Modena“ crvena
 • Dimenzije:380 x 259,9 x 23,5 mm (standardni ekran) / 24,5 mm (ekran osetljiv na dodir)
 • Masa: 2,2 kg (standardni ekran) / 2,35 kg (ekran osetljiv na dodir)

 

Satellite L70:

 • Ekran: 43,9 cm (17,3 inča) HD+ (1600 x 900) ili Full HD (1920 x 1080) ekrani sa LED pozadinskim osvetljenjem
 • Procesori: do 4. generacije Intel® Quad Core i7 procesora
 • Grafika: integrisane Intel® HD grafike ili AMD do Radeon™ R9 M265X serije grafike za zaljubljenike sa 2 GB GDDR5 VRAM memorije
 • Opcioni Blu-rayTM BD-RE (BDXL) uređaj ili Super-Multi DVD optički uređaj
 • Priključci: kao i iznad plus 2 x USB 2.0 i 2 x USB 3.0 (1 x sa USB Sleep and Charge funkcijom)
 • Boje: svetlozlatna
 • Dimenzije: 413 x 268 x 29 / 33,7 mm
 • Masa: 2,7 kg

 

[1] Na osnovu MobileMark 2012.

[2] Na pojedinim modelima

Leave a Reply