Notebook-Netbook

Toshiba predstavlja novu Z-seriju laptop računara: izdržljivi, lagani i posvećeni poslu

Toshiba Evropa GmbH danas je predstavila novu Z-seriju – najnoviju porodicu laptop računara dizajniranih za poslovne ljude. Novu porodicu čine modeli Portégé Z30, Tecra Z40 i Tecra Z50, i sve ih odlikuje čist dizajn, baterija koja traje ceo dan, napredne bezbednosne funkcije i mogućnost korišćenja iste docking stanice za sve modele, što ne stvara probleme prilikom odabira modela.

tecra-w50-lg

“Kompanija Toshiba je lider u industriji kada su u pitanju trendovi koji prate razvoj poslovnih laptop računara bez kompromisa,” kaže Met MekDauel, Direktor marketinga u kompaniji Toshiba Evropa GmbH. “Svaki model nove Z-serije nudi mobilnost, performanse i standardne funkcije. Dakle, bilo da se odluči za jedan model ili za više laptop računara iz Z-serije, kupac jednom kupovinom dobija kompletno poslovno rešenje.”

Z-serija

Sva tri laptop računara Z-serije nude širok spektar funkcija, pokreće ih 4. generacija Intel® CoreTM procesora i predstavljaju moguć izbor za svaku vrstu profesionalca. Model Portégé Z30 od 33,8cm (13,3”), uz koji je moguće uzeti ekran osetljiv na dodir, ima brzi SSD kapaciteta do 512GB smešten u ultra tanko kućište od 17,9mm1 i težak je tek 1,2kg – što ga čini idealnim za rukovodioce višeg ranga kojima je potreban snažan, lako prenosiv urešaj vrhunskog kvaliteta koji ne gubi na brzini bez obzira na to gde obavlja zadatak.

Za konsultante, ljude iz sektora prodaje i poslvne rukovodioce, koji veći deo vremena provode van kancelarije, tu je model Tecra Z40 od 35,6cm (14,1″), koji zbog bolje produktivnosti ima veći ekran, ali je uprkos tome lak za nošenje. Težina od 1,47kg i manje od 21mm u visinu čine ovaj model idelanim za poslovnu platformu sa odgovarajućom docking stanicom.

Model Tecra Z50 od 39,6cm (15,6″) je jedan od najlakših laptop računara u svojoj kategoriji na tržištu. Sa težinom od samo 1,79kg, numeričkom tastaturom i širokim ekranom, ovaj model napravljen je za firme koje se bave dizajnom ili za manje firme koje u svom radu koriste tabele i grafičke prikaze – što im omogućava da urade više dok rade za stolom, a daje i potrebnu fleksibilnost kada je potrebno da se kreću kroz kancelariju. Modeli Tecra Z40 i Tecra Z50 takođe mogu da dođu i sa najnovijim SSD čvrstim diskom velike brzine, sa prostranim HDD čvrstim diskom ili hibridnim diskom koji nudi više prostora za ključne poslovne aplikacije – što omogućava korisniku da radi brže i bude produktivniji.

Stvoreni da se na njih oslonite

Svi laptop računari Z-serije su dovoljno izdržljivi da podnesu pritisak užurbanog poslovnog okruženja zahvaljujući Toshiba’s EasyGuard paketu. Lagano magnezijumsko kućište sadrži strukturu pčelinjeg saća, što ga čini izdržljivim i dugotrajnijim. Sva tri modela su prošla nekoliko rigoroznih testova kako bi bili u skladu sa kvalitetom standarda kompanije Toshiba – uključujući i HALT test (Highly Accelerated Lifestyle Test), koji vrši nezavosni nemački institut TÜV Rheinland®. Pokazalo se da su sva tri uređaja otporna na pad sa visine do 76cm i da su im tastature otporne na prosipanje do 30 ml2 tečnosti, što omogućava zaštitu podataka od nenamernih padova i slučajnog prosipanja tečnosti.

 

Sva tri modela nude kombinaciju isprobanih i testiranih bezbednosnih funkcija, koje poslovnim korisnicima pružaju zaštitu od krađe podataka – uključujući i bezbednosnu funkciju Trusted Platform Module (TPM), za zaštitu datoteka na lokalnim uređajima za skladištenje. Intel® Active Management Technology (AMT) pruža mogućnost IT odeljenju da nadgleda, održava, popravlja i osvežava uređaje na daljinu. Sva tri modela sadrže i čitač otisaka prstiju, kako bi prijavljivanje korisnika bilo bezbedno i personalizovano, a kao opcija postoji i čitač pametnih kartica.

 

Potpuno povezivanje koje ne prekida poslovne aktivnosti

Nova Z-serija laptop računara nudi širok spektar portova u punoj veličini, tako da korisniku neće biti potrebni neki posebni adapteri ili kablovi. Deljenje i prenos informacija obavljaju se lako uz pomoć HDMI® porta, tri USB 3.0 porta, SD slota za preuzimanje slika i drugih podataka. Komunikacija ovim uređajima takođe može da se uspostavi putem Gigabit LAN, bežične LAN i Bluetooth™ 4.0 veze. Za korisnike kojima je potrebna opcija povezivanja dok su u pokretu dostupna je i mobilna širokopojasna veza3. Poslovni korisnici takođe mogu da razmenjuju sadržaje tokom sastanka na većem ekranu zahvaljujući karakteristikama Intel® WiDi™. Svaki model može da se poveže na uobičajenu docking stanicu, što omogućava povezivanje sa periferijama koje se svakodnevno koriste, kao što su štampači, diskovi velike brzine ili veliki stoni ekrani, kad god je to potrebno.

 

Nova Z-serija laptop računara biće dostupna u Evropi od četvrtog kvartala 2013. godine.

 

Toshiba Z-serija laptop računara:

 • Procesori 4. generacije Intel® Core™ do i7
 • OS: unapred instaliran Windows 8.1 Pro ili Windows 7 Pro
 • Intel® HD 4400 grafika
 • Do 2x 8GB DDR3L
 • Konekcija: 3 x USB 3.0 port, 1 x HDMI®, 1x RGB, SD slot, Gigabit LAN, Wi-Fi (802.11 ac/a/b/g/n) bežični LAN, ugrađen modem za mobilni širokopojasni internet (opcionalno)3, Bluetooth™ 4.0, Intel® WiDi™
 • Zvučni sistem: Stereo zvučnici, uz tehnologiju DTS® Studio Sound™ za poboljšanje zvuka
 • Full HD veb kamera sa stereo mikrofonom
 • Bezbednost: Toshiba EasyGuard, Trusted Platform Module, Intel® Active Management Technology, čitač pametnih kartica (opcionalno)
 • Tastatura sa pozadinskim osvetljenje, otporna na prosipanje tečnosti, sa accupoint opcijom

 

Portégé  Z30

 • HD ekran bez refleksije od 33,8cm (13,3”)
 • Do 512GB mSATA SSD
 • Težina: od 1,2kg
 • Dimenzije: 316 (Š) x 227 (D) x 17.91 (V) mm

 

 

Tecra Z40

 • HD ili HD+ ekran bez refleksije od 35,6cm (14,1″)
 • Mogućnost izbora između HDD, self encrypting drive (SED), hibridnog čvrstog diska ili 512GB mSATA SSD
 • Težina: od 1,47kg
 • Dimenzije: 338 (Š) x 236 (D) x 20.4 (V) mm

 

Tecra Z50

 • Full HD ili HD ekran bez refleksije od 39,6cm (15,6″)
 • Mogućnost izbora između HDD, self encrypting drive (SED), hibridnog čvrstog diska ili 512GB mSATA SSD
 • Težina: od 1,79kg
 • Numerička tastatura
 • Dimenzije: 379 (Š) x 252 (D) x 20.4 (V) mm

Leave a Reply