Notebook-Netbook

Nova multimedijalna mašina kompanije Toshiba – Satellite A500

16’’ Satellite A500 donosi prvoklasne multimedijalne mogućnosti na mainstream laptop tržište

Toshiba Computer Systems Division danas je predstavila svoje nove proizvode – 16’’ Satellite A500 laptop računare. Dizajnirani su da sa lakoćom izvode multimedijalne i zadatke u oblasti zabave, a Satellite A500 nudi kompletan set video i audio opcija visokog kvaliteta. Novi Satellite A500 model biće raspoloživ tokomm leta 2009. u Evropi, Srednjem Istoku i Africi.

“ Satellite A500 je posebno dizajniran imajući u vidu multimedijalne i zabavne sadržaje,” rekao je Thomas Teckentrup, General Manager, Toshiba Computer Systems Division Europe. Za kupce, zadovoljstvo u multimedijalnom sadržaju ne zanči samo pregled sadržaja – već njegovo kreiranje i objavljivanje. Korisnici edituju video, kreiraju, dele i edituju audio fajlove. “Da bismo našim potrošačima obezbedili užitak u ovim aktivnostima “kreiranja” i pregleda sadržaja, mi smo obezedili i sofisticirane funkcije za prvoklasne uređaje na mainstream tržištu i to po pristupačnoj ceni ,” dodao je Teckentrup.

Multimedija -u najboljem svetlu

Sa Satellite A500, potrošači mogu da uživaju u uobičajenim igricama i gledaju filmove ili TV u svom domu ili u pokretu. Multimedijalna mašina dolazi sa 16″ HD Toshiba TruBrite® ekranom i aspektom od 16:9 koji obezbeđuje rezoluciju od 1366 x 768 piksela i osvetljenost od 200 cd/m². Integrisan TV-Tuner1 je u mogućnosti da prima analogne i digitalne programe putem DVB-T (Digital Video Broadcasting Terrestrial). High-end Harman Kardon® stereo zvučnici su obezbeđeni za napredan kvalitet zvuka.

Dva različita dizajna

Crna pozadina modela Satellite A500 sada je oplemenjena novom Toshiba Fusion finish based on IMR (In-Mold Rolling) tehnologijom. Kako bi se zadovoljile različite potrebe potrošača u pogledu dizajna i cene, Toshiba im pruža izbor između dve varijante: Jedna dolazi sa LCD maskom koja je srebrne boje, a druga verzija nudi ekran od ivice do ivice (Flush Screen) sa staklenom maskom, i ivicama od hroma, što dalje upotpunjuje elegantan izgled ovih modela. Backlit tastatura sa ravnim tasterima i u mat crnoj boji transformiše Satellite A500 u elegantnu multimedijalnu mašinu.

Unapređena korisnost radi jednostavnijeg kreiranja sadržaja

Satellite A500 full-size tastatura poseduje numerički keypad. Touch Pad sa Multi Touch kontrolama olakšava scrolling i ostale često korišćene operativne funkcije. Zahvlajujući REGZA-Link, HDMI CEC (High-Definition Multimedia Interface Consumer Electronics Control) interfejsu, Satellite A500 može se koristiti putem daljinskog upravljača koji se obično koristi za ostale uređaje potrošače elektronike kao što su Toshiba REGZA TV. Toshiba je prvi proizvođač koji je primenio CEC specifikacije za HDMI na svojim laptop računarima.

Osam tastera poseduje funkcije za direktan pristup audio/video funkcijama kao i Toshiba’s Eco opciju3, koja redirekciju potrošnje energije čini jednostavnom i vidljivom. Toshiba ConfigFree™ olakšava konfiguraciju bežične mreže i online pristup putem WLAN interfejsa i Bluetooth 2.1 + EDR4.

Prava snaga za posao

Satellite A500 poseduje integrisan DVD Super Multi (DL) uređaj, 5-u-1 Bridge Media slot za najpopularnije media kartice, tri USB 2.0 interfejsa i dopunski eSATA/USB combo port koji podržava Sleep-and-Charge, što korisnicima omogućava punjenje MP3 plejera, mobilnih telefona i drugih uređaja dok je laptop isključen.

U zavisnosti od konfiguracije, Satellite A500 pokreće Intel CPU do Core 2 Duo (Satellite A500), i AMD CPU do Turion X2 Ultra Dual-Core procesora (Satellite A500D). Novi Satellite laptop računari obezbeđuju do 8 GB DDR memorije i hard disk koji nudi kapacitet do 500 GB. Pored toga Satellite A500 se može konfigurisati sa 64GB SSD uređajem (Solid State Drive). HD web kamera snima video u wide formatu. Za napredne grafičke performanse Satellite A500 nudi ATI Mobility Radeon™ HD GPU sa 1GB DDR3 VRAM.

Kao odgovorna kompanije, Toshiba osigurava da svi latpop računari budu RoHS-usaglašeni, što značajno smanjuje nepovoljan uticaj na životnu sredinu. Pored toga, Toshiba Eco utility i PC Health Monitor smanjuju potrošnju energije. Nova Toshiba Satellite A500 je ENERGY STAR® 5.0. ready (sertifikacija je u toku).

Leave a Reply