Notebook-Netbook

Ultrabook-tablet Toshiba Satellite Click 2 Pro P30W – vrhunski odvojivi „2-u-1”

Toshiba Europe predstavlja svoj prvi odvojivi  UltrabookTM – Satellite Click 2 Pro P30W. Ovaj ultraprenosivi uređaj osmišljen je po konceptu “2-u-1” tako da se jednostavno transformiše iz laptopa u tablet, nudeći korisnicima da po izboru rade na potpuno opremljenom UltrabookTM ili pametnom tablet računaru – što je idealno za raznovrsne primene.

 

„Današnji korisnici zahtevaju performanse Ultrabook™-a i pogodnosti tablet računara, i teško pristaju na kompromise. Satellite Click 2 Pro P30W podiže UltrabookTM koncept na novi nivo značajno većom fleksibilnošću korišćenja na putu, kod kuće ili u kancelariji, i istovremeno visokim performansama i čitavim spektrom multimedijskih mogućnosti”, kaže Sandor van der Ham, potpredsednik grupe „B2C PC, Personal Solutions“ u kompaniji Toshiba Europe.

toshiba1

Veća fleksibilnost i sloboda izbora

Inovativni format modela Satellite Click 2 Pro P30W objedinjuje kompletno opremljen Ultrabook™ i fleksibilni tablet računar –  u jednom uređaju. Njegova lako odvojiva tastatura bez okvira, osvetljena i pune veličine, pruža korisnicima mogućnost da budu produktivni i kreativni, bez potrebe da se prebacuju sa jednog uređaja na drugi. Jednostavnim mehanizmom za spajanje i razdvajanje, sada mogu komotno da uživaju u sadržajima u formatu uređaja po izboru, u bilo kom okruženju.

 

Ponuda standardne ili napredne tastature nudi mogućnost izbora za različite zahteve i potrebe korisnika. Standardna tastatura nudi izdašnu autonomiju uređaja, uz trajanje baterije do šest sati[1],što jepogodno za gledanje dugometražnih filmova ili duži rad van kancelarije. Alternativa je napredna tastatura koja omogućuje čak devet sati1 ili celodnevni rad na baterije, i dodatni čvrsti disk (HDD) kapaciteta 500 GB, za skladištenje muzike ili drugih datoteka.

 

Ultraprenosivi dizajn

Satellite Click 2 Pro P30W je ultraprenosiv i projektovan za upotrebu bilo kad i na bilo kom mestu. Debljine je samo 11 mm u tablet režimu i 20 mm kada se koristi kao laptop. Tanak, lagan i estetski doteran, aluminijumsko brušeno-metalik kućište satenski zlatne boje je modernog, a opet profesionalnog dizajna, tako da se dobro uklapa u kućni, poslovni i svaki drugi ambijent.

 

Izuzetno zabavan

Zahvaljujući audio-vizuelnim mogućnostima ovog uređaja, filmovi, slike i muzika postaju živopisna i zabavna iskustva. Kvalitet zvuka ugrađenih harman/kardon® zvučnika na tabletu poboljšava se DTS Soundsoftverskom tehnologijom, što daje izvanredne performanse i gotovo eliminiše potrebu za eksternim zvučnicima. IPS ekran Full HD rezolucije (1920 x 1080) omogućuje prikaz živih boja i oštrih detalja, dok integrisani senzori ambijentalnog osvetljenja podešavaju osvetljenost LCD ekrana na osnovu spoljnih uslova osvetljenja.

 

Velika „klik-ped” dodirna tabla na tastaturi pogodna je uz Windows 8.1 podršku za pokrete, i kao zamena za miša, dok je rad PC režimu takav da korisnicima neće nedostajati ništa od tradicionalnog laptopa. Satellite Click 2 Pro P30W podržava dodir sa 10-prstiju što mu povećava upotrebnu vrednost pa korisnici zaista mogu da osete razliku tokom igranja ili pregledanja interneta.

 

Vrhunske UltrabookTM performanse, u svakoj prilici

Sa 4. generacijom Intel® Dual Core™ i5 procesora za UltrabookTM i Intel® HD 4400 grafičkom tehnologijom, Satellite Click 2 Pro P30W pruža snažne i tečne performanse bilo da se koristi za zabavu ili istovremeni rad sa više aplikacija. SSD disk kapaciteta do 256 GB ugrađen u tablet obezbeđuje dovoljno prostora za čitave bibilioteke dokumenata i multimedijalnih datoteka, brz odziv i brzo podizanje sistema.

 

Komunikacija i povezivanje bez kompromisa

Satellite Click 2 Pro P30W omogućuje korisnicima da svoje prijatelje i kolege kontaktiraju preko video poziva visokog nivoa kvaliteta. Zahvaljujući kombinaciji prednje veb kamere u HD rezoluciji i ugrađenim mikrofonima sa redukcijom pozadinskog šuma, obezbeđena je čista i jasna komunikacija. Kamera na poleđini rezolucije 5 megapiksela ima mogućnost auto-fokusiranja što korisnicima dozvoljava da podese oštrinu u ekspoziciju svojih fotografija jednostavnim dodirom ekrana.

 

Priključci i ležišta na tabletu i tastaturi pružaju veliki broj opcija za povezivanje i umrežavanje, dovoljan da zadovoljni zahteve gotovo svakog korisnika bez obzira na to u kom režimu koristi Satellite Click 2 Pro P30W. Tablet ima i mikro-HDMI® izlaz za povezivanje sa eksternim ekranima koji podržavaju Ultra HD rezoluciju i prikazivanje zadivljujućeg „4K“ sadržaja na TV uređajima koji podržavaju ovaj standard, plus, jedan USB 2.0 priključak pune veličine i ležište za mikro SD/SDHC/SDXC kartice. Pored toga, tastatura ima i jedan HDMI®-out izlazni priključak pune veličine,dva USB 3.0 priključka i SD ležište pune veličine za fleksibilan i brz prenos podataka. Za potrebe razmene sadržaja i komunikacije sa drugim uređajima dostuna je Intel® WiDiTM i tehnologija bežičnog prenosa slike. Tako sadržaj može bežično da se emituje na široj grupi uređaja i većim ekranima. Satellite Click 2 Pro P30W takođe podržava i najnoviji Wi-Fi ‘802.11ac’ standard za velike brzine bežičnog interneta i ima ugrađen Bluetooth® 4.0.

 

Toshiba Satellite Click 2 Pro P30W biće dostupan u Evropi u trećem tromesečju 2014.

 

Toshiba Satellite Click 2 Pro P30W:

 • Ekran: 33,8 cm (13,3 inča) Full HD rezolucije (1920 x 1080); 300 NIT, IPS kapacitivni ekran osetljiv na dodir sa podrškom za dodir sa 10 prstiju
 • Procesori: 4. generacija Intel® Dual CoreCore i5 procesora za UltrabookTM sa Intel® Turbo Boost Tehnologijom 2.0
 • Grafika: Intel® HD grafika 4400
 • SSD/HDD: do 256 GB SSD mSATA disk ugrađen u tablet, plus, dodatni 7mm tanki HDD čvrsti disk kapaciteta 500 GB koji je integrisan u model uređaja sa unapređenom stanicom/bazom za tastaturu (eng. dock).
 • Memorija: Do 8GB DDR3L, 1,600 MHz
 • Mogućnosti povezivanja: 1x mikro-HDMI® izlaz koji podržava Ultra HD priključak, 1 x USB 2.0 priključak pune veličine, priključak/ležište za mikro-SD/SDHC/SDXC kartice, kombinovani (Combo) priključak za mikrofon i slušalice
 • Opcije za povezivanje na tastaturi: 1x HDMI® priključak koji podržava Ultra HD izlaz, 2x USB 3.0 priključka pune veličine od kojih 1 x sa Sleep-and-Charge funkcionalnošću, 1x priključak/ležište pune veličine za SD/SDHC/SDXC kartice, kombinovani (Combo) priključak za mikrofon i slušalice
 • Komunikacija: Intel® Dual Band Wireless-AC 7260, Bluetooth® 4.0, Intel® WiDi, bežično prikazivanje sadržaja (wireless display), prednja veb-kamera HD rezolucije sa stereo mikrofonom, zadnja kamera 5 MP sa auto fokusom i senzorom za ambijentalno osvetljenje
 • Audio: DTS Sound sistem za poboljšanje zvuka sa harman/kardon® zvučnika, Sleep & Music funkcija
 • OS: Windows 8.1 Update 64 bit
 • Trajanje baterije: do 9 sati1 sa naprednom bazom za tastaturu (eng. dock, uključuje dodatnu bateriju i HDD)
 • Boja: satenski zlatna sa brušenom metalik završnom obradom ( „grebana“ tekstura)
 • Dimenzije:
  • Tablet: 331x 215 x 11 mm;
  •  Sistem: 331x 249 x 20 mm (23 mm sa naprednom bazom za tastaturu)
 • Masa:
  • Tablet: 1,05 kg
  • Ceo sistem: 2,05 kg/2,32 kg sa naprednom bazom za tastaturu

 

[1] Na osnovu testa MobileMark 2012

Leave a Reply