Notebook-Netbook

Toshiba Satellite Click Mini – najlakši laptop/tablet

Toshiba Europe predstavlja svoj najlakši odvojivi laptop/tablet model – Satellite Click Mini. Ovaj pristupačan uređaj dijagonale ekrana 22,6 cm (8,9 inča) i kompaktnih dimenzija izuzetno lagano se prenosi i zadovoljava dvostruke potrebe korisnika transformacijom iz potpuno funkcionalnog laptopa sa „Windows 8.1 Update“ sistemom – u tablet računar, jednim pritiskom na dugme.

Satellite Click Mini eliminiše potrebu za više uređaja tako što se jednostavno prilagođava potrebama široke populacije korisnika. Novi uređaj je logičan izbor za korisnike Windows-a koji su neprestano u pokretu i često na putu, ili kao intuitivni prvi uređaj za decu ili studente.

Sandor van der Ham, potpredsednik grupacije „B2C PC, Lifestyle proizvodi i usluge“ Toshiba Europe, kaže da kompanija modelom Satellite Click Mini proširuje familiju svojih odvojivih uređaja za kojima potrebe tržišta neprestano rastu. „Nastavljamo da obogaćujemo izbor naših uređaja koji će zadovoljiti univerzalne potrebe korisnika. Danas ljudi žele mogućnost da po volji konzumiraju, stvaraju i dele sadržaj, gde god da se nalaze i bez potrebe da razmišljaju o tome imaju li uza se dovoljno praktičan uređaj za to. Satellite Click Mini pruža upravo takvu slobodu na svakom mestu”, istakao je on.

Mali uređaj, velika zabava

Satellite Click Mini sa ekranom dijagonale 22,6 cm (8,9 inča) teži samo 470 g[1] i tanak je 9,8 mm u tablet režimu, odnosno 999 g2 i 19,9 mm u spoju sa tastaturom koja je istovremeno i njegova baza. Full HD (1920 x 1200) rezolucija obezbeđuje odličan doživljaj prilikom gledanja filmova i pregledanja fotografija na svetlom IPS ekranu koji jednako odlikuje širok ugao posmatranja, što je posebno značajno kada više osoba istovremeno gleda u ekran računara.

 

Vizuelne pogodnosti prati kvalitetan zvuk jasne definicije. Satellite Click Mini ima bočno okrenute zvučnike i jasan zvuk pojačan Dolby® Digital Plus™ sistemom. Ova poboljšanja omogućuju reprodukciju kvalitetnog realističnog zvuka sa dodatnom dubinom i jačinom u pesmama, muzici, igrama i audio-video zapisima.

Stvoren za pomeranje granica

Bilo na putu, prilikom izlazaka ili korišćenja kod kuće, Satellite Click Mini nudi sve što je potrebno za rad i zabavu tokom celog dana. Kada je priključena tastatura korisnici dobijaju autonomiju do 16 sati1 rada na baterije pri reprodukciji video zapisa. Kao tablet, Satellite Click Mini sa jednim punjenjem baterije može da reprodukuje do 8 sati1 video zapisa. Inteligentno rešen sistem punjenja omogućuje da se uvek prvo dopunjuje baterija tableta, kao i da se prvo koristi napajanje baterije iz tastature, što maksimalno povećava autonomiju tableta kada nije spojen sa tastaturom.

 

Uz „Windows 8.1 with Bing“ koji se isporučuje na računaru, korisnici dobijaju i jednogodišnju pretplatu na Microsoft Office 365 Personal paket koji omogućuje pristup poznatim aplikacijama za čitanje elektronske pošte ili kreiranje dokumenata. Pretplata na Microsoft Office 365 Personal takođe može da se proširi na jedan primarni PC računar čime korisnik dobija konzistentno Windows okruženje na više svojih uređaja. Pored toga, tu je 1TB prostora za skladištenje podataka na OneDrive online servisu[2], uz mogućnost da se dokupi dodatni prostor; mesečno se u paketu takođe dobija i 60 globalnih Skype minuta, za konakte sa rodbinom i prijateljima.

 

„Toshiba nastavlja da uvodi inovacije predstavljanjem jedinstvenih 2-u-1 uređaja koji korisnicima pružaju fantastično Windows iskustvo,” rekao je Peter Han, potpredsednik globalnog OEM marketinga u Microsoft korporaciji. „Satellite Mini Click uz 16 sati trajanja baterije nudi izuzetnu produktivnost za rad i igru.”

 

Intel® AtomTM procesor ovog modela obezbeđuje performanse i brzinu neophodne za najnovije mobilne igre sa dobrom grafikom, kao i brzo podizanje sistema, pregledanje interneta i multi-tasking.

 

Povezivanje bilo kada, bilo gde

Satellite Click Mini ima čitav dijapazon mogućnosti za povezivanje, bilo da se koristi kao tablet ili laptop. Na tabletu, Micro-HDMI® nudi mogućnost deljenja sadržaja na eksternom ekranu, dok microSD/SDHC/SDXC konektor podržava deljenje sadržaja između uređaja, a tu je i Micro-USB 2.0 priključak. Na tastaturi su USB 2.0 priključci koji omogućuju prenos podataka plus, konektor za SD kartice nudi mogućnost povećanja kapaciteta skladištenja od ugrađenih 32 GB eMMC sistema. Uključena je i funkcionalnost bežične reprodukcije sadržaja na eksternom ekranu koja omogućuje deljenje audio i video sadržaja na drugim uređajima bez potrebe za kablovima.

 

Zabeležite važne momente

Uz pomoć kvalitetne zadnje kamere rezolucije 5 MP, sa auto fokusom, mogu da se naprave izuzetne fotografije na putu. Prednjom veb-kamerom korisnici u HD kvalitetu mogu da se gledaju licem u lice sa svojim drugovima i kolegama. Satellite Click Mini ima i TruCapture aplikaciju za snimanje informacija sa papirnih dokumenata, tabli ili slika sa projektora – za hvatanje slika čime se štedi vreme. TruCapture takođe poboljšava čitljivost informacija smanjivanjem refleksije i korekcijom boja tako da tekst može jednostavnije da se identifikuje i čita. Pored toga, štampana slova i reči mogu preko TruCapture da se pretražuju i lako prebace u druge aplikacije uz pomoć funkcije optičkog prepoznavanja karaktera.

 

Satellite Click Mini je elegantan isto koliko i praktičan – dostupan u satenski zlatnoj (Satin GoldTM) i boji belog bisera (Smart White Pearl). Izdržljiv uređaj, uvek spreman za pokret.

 

Model Toshiba Satellite Click Mini biće dostupan u Evropi u prvom tromesečju 2015. u boji belog bisera (Smart White Pearl) a tokom 2015. i u satenski zlatnoj boji (Satin GoldTM).

 

Toshiba Satellite Click Mini:

 • Ekran: 22,6 cm (8,9 inča) WUXGA (1920 x 1200) IPS ekran sa podrškom za dodir u 10 tačaka
 • Procesor: Intel® AtomTM Z3735F procesor
 • Grafika: integrisana Intel® grafika
 • Memorija: 2 GB DDR3L
 • Uređaj za skladištenje: 32 GB eMMC
 • Mogućnosti povezivanja:
  • Tablet: 1 x Micro-HDMI®-izlazut, 1 x Micro-USB i 1 x konektor za microSD kartice (podržava do 128 GB), 1 x Mic/Headphone Combo priključak
  • Tastatura: 1 x USB 2.0 priključak pune veličine, 1 x SD konektor pune veličine (podrška za kapacitet do 128 GB)
 • Bežična komunikacija: WiFi®11 b/g/n, Bluetooth® 4.0, podrška za bežični prikaz („wireless display“)
 • Zadnja kamera rezolucije 5 MP sa auto fokusom, prednja kamera od 2 MP
 • Audio: bočni stereo zvučnici sa Dolby® Digital Plus™ sistemom
 • OS: Windows 8.1 Update with Bing
 • Jednogodišnja pretplata na Microsoft Office 365 Personal paket
 • Trajanje baterije: do 16 sati1 reprodukcije video sadržaja sa tastaturom/bazom
 • Boje: satenski zlatna ili boja belog bisera (eng. Satin GoldTM ili Smart White Pearl)
 • Dimenzije:
  • Tablet režim: 235 x 161 x 9,8 mm
  • Laptop režim: 235 x 170,6 x 19,9 mm
 • Masa:
  • Tablet: 470 g2
  • Laptop režim: 999 g2

[1] Preliminarno

[2] U sklopu jednogodišnje pretplate na Microsoft Office 365 Personal

Leave a Reply