Notebook-Netbook

Toshiba Satellite P50t je prvi laptop sa Ultra HD ekranom i ChromaTune kalibracijom boja

Kompanija Toshiba Europe objavljuje nove modele laptop računara – Toshiba Satellite P50 i P50t – idealne za kreativce i profesionalce, dizajnere i zaljubljenike u multimediju. Oba modela odlikuje slika izuzetnog kvaliteta u klasi prenosivih uređaja, koja omogućuje vernu i živopisnu reprodukciju sadržaja i mobilnu zabavu. U varijanti sa „4K“ ekranom i rezolucijom od 3840 x 216, model P50t je prvi laptop kompanije Toshiba sa Ultra HD ekranom, dok model Satellite P50 ima Full HD (1920 x 1080) rezoluciju.

 

Satellite P50 i P50t su projektovani da zadovolje i najzahtevnije potrebe za računarom, i istovremeno da privuku pažnju. Kao spoj snage i lepote sa merom kakva se retko sreće, modeli P50 i P50t su savršeno rešenje za naporan „multitasking“, multimediju i igranje.

Satellite_P50t-B_bok

Savršena slika, optimizovan za dodir

Na Ultra HD ekranu modela P50t, dijagonale 15,6 inča (39,6 cm), svaki detalj je kristalno jasno definisan sa četvorostruko više piksela nego na Full HD ekranu; njegovih 282 PPI (piksela po inču) rezultuje prirodnom slikom i neverovatnim nivoom detaljnosti. Ovaj ekran ima veću rezoluciju i šire uglove gledanja što znači da fotografi, grafički dizajneri i zaljubljenici u veizuelnu zabavu mogu da stvaraju, pregledaju i reprodukuju sadržaje do neverovatnog nivoa profesionalnih standarda kvaliteta, sa bilo kog mesta i u bilo koje vreme.

 

Svaki Ultra HD ekran se pojedinačno kalibriše tehnologijom ChromaTuneTM  i sertifikuje po Technicolor Color Certified sistemu da bi se dobila paleta prirodnih boja u preciznom rasponu, i obezbedio živopisan prikaz. Pored toga, korisnici mogu da podešavaju svoj individualni plan boja na ekranima sa tako širokom gamom, i primene ih na varijetetu softverskih aplikacija u zavisnosti od njhove namene i primene, preko unapred instaliranog ChromaTuneTM softvera za Toshiba uređaje. Rezultat toga je da se sve što se prikazuje na ekranu reprodukuje u skladu sa originalnom namenom sadržaja čime se eliminišu nepodudarnosti različitih režima boja prilikom, primera radi, pregledanja fotografija i drugačijih vizuelnih sadržaja.

 

Spoj izuzetnih mogućnosti ekrana povećava kapacitet za zabavu modela P50t korisnicima koji žele ekran osetljiv na dodir u deset tačaka, što je i prirodan način navigacije Windows 8.1 operativnog sistema i ostalih aplikacija projektovanih za interakciju dodirom. Dodatni zaštitni sloj sprečava da po ravnom ekranu ostaju otisci prstiju. Ekran se prostire od ivice do ivice i praktično je bez okvira, a osetljivost na dodir je povećana radi boljeg odziva.

Satellite_P50

Snažne performanse

Modeli Satellite P50 i P50t imaju Intel® procesor četvrte generacije, Core Quad-Core i7, koji sa lakoćom izvršava i najzahtevnije zadatke – čak i kada se pokrene više aplikacija istovremeno. Snaga P50 i P50t je pojačana AMD® RadeonR9 M265X grafikom za zaljubljenike zbog čega su ovi modeli idealni za kreiranje i pregledanje velikih video fajlova, dok 2GB GDDR5 VRAM memorije omogućuje efikasnu i glatku obradu, kao i izuzetan doživljaj igara. Ove komponente zajedno obezbeđuju vrhunske performanse koje bez rezerve podržavaju produktivnost i zabavu korisnika. U zavisnosti od potreba korisnika, dostupan je i varijetet sistema za skladištenje podataka. SSD diskovi kapaciteta do 256GB idealni su za sve koji žele brži odziv i podizanje sistema, dok bi vlasnicima većih biblioteka muzičkih fajlova verovatno više odgovarao HDD kapaciteta do 1 TB. Tu je i alternativa u vidu kombinovanog diska SSHD od 1 TB (eng. solid state hybrid drive) koji ubrzava vreme podizanja aplikacija i ujedno nudi pregršt prostora za skladištenje podataka.

 

Maksimizovanje ugođaja zabave

Zaista impresivni prenosivi multimedijalni sistemi, sa ugrađenim harman/kardon® zvučnicima koji garantuju izuzetnu reprodukciju muzike, filmova i online audio datoteka. DTSSoundTM tehnologija upotpunjuje kvalitet zvučnika i povećava multimedijalne mogućnosti laptop računara. Funkcija „Sleep-and-Music“ omogućuje korisnicima da preko ugrađenih zvučnika slušaju muziku čak i kada je njihov laptop „uspavan“, odnosno u režimu hibernacije.

 

Kod svestranih PC modela vrhunske klase odlučuju finese. Zato oba nova Toshiba modela nude i Blu-rayTM BD-RE (XL) disk-drajv jedinicu. Korisnici takođe mogu da pregledaju sadržaje na velikim ekranima svojih TV uređaja zahvaljujući podršci za Ultra HD i 3D preko HDMI® izlaza[1]. Sadržaj se jednostavno i deli sa drugim uređajima, bez potrebe za kablovima, zahvaljujući Intel® Wireless Display tehnologiji, dok superbrzi USB 3.0 priključci omogućuju brzo prebacivanje datoteka.

 

Dizajn koji oduzima dah

Aluminijumsko kućište na preklop sa hromiranim šarkama i detaljima doprinosi da modeli Satellite P50 i P50t budu jednako impresivni kao i slika na njihovim ekranima. Takav šik dizajn, idealan je za urbane trendsetere. Od tastature bez okvira, sa LED pozadinskim osvetljenjem, pa do velike klik-ped table, P50 i P50t su do detalja stilski uobličeni i osmišljeni tako da svaka njihova karakteristika doprinosi većoj upotrebnoj vrednosti kao moćnog prenosivog uređaja.

Modeli Satellite P50 i P50t biće dostupni u Evropi tokom drugog tromesečja 2014.

 

Toshiba Satellite P50 i P50t

 • Procesori: 4.generacija Intel® Quad-Core i7
 • Grafika: AMD® Radeon™ R9 M265X sa 2GB GDDR5 VRAM memorije
 • SSD/HDD: do 256 GB SSD, 1 TB HDD 5400 o/min ili 1 TB SSHD (solid state hybrid drive)
 • Memorija: do 16GB DDR3L RAM (1,600 MHz)
 • Opcije za povezivanje: 4x USB 3.0 od kojih 1x sa „Sleep-and-Charge“ funkcijom, 1x HDMI® izlaz (sa Ultra HD i podrškom za 3D1), SD/SDHC ulaz sa podrškom za UHS-II, ulaz za mikrofon sa „Sleep-and-Music“ funkcijom, izlaz za slušalice, Bluetooth® 4.0, Intel® Wireless Display tehnologija, Intel® Dual Band Wireless-AC 3160, Gigabit LAN
 • Audio: 2 x Harman Kardon® stereo zvučnici sa „Slip Stream“ tehnologijom podešeni DTS Sound sistemom
 • HD veb-kamera
 • Rezolucija+
 • OS: Windows 8.1, 64 bit
 • Trajanje baterije: do 5 sati[2]
 • Boja: srebrnkasta sa linearnom teksturom u završnoj obradi
 • Masa: 2,2 kg

Satellite P50

 • Ekran: 15,6 inča TruBrite® Full HD 1920 x 1080 sa IPS (In Plane Switching screen) tehnologijom sa LED pozadinskim osvetljenjem, 300 NIT
 • ODD: Blu-rayTM BD-RE (XL) ili DVD Super-Multi disk-drajv
 • Dimenzije: 377,5 x 244 x 27mm

 

Satellite P50t

 • Display: 39.6 cm (15.6″) Ultra HD 3840 x 2160 screen with LED backlighting, 282 PPI and 300 NITs or 15.6” TruBrite® Full HD 1920 x 1080 IPS screen with LED backlighting, 300 NITs
 • Ultra HD ekran: živopisna kalibracija boja ChromaTune™ i Technicolor® serfitikacija, plus prethodno instaliran ChromaTuneTM softver za TOSHIBA
 • Ekran osetljiv na dodir u 10 tačaka
 • ODD: Blu-rayTM BD-RE (XL) optički disk-drajv
 • Dimensions: 377,5 x 244 x 27,9 mm

 

[1] Na kompatibilnim TV uređajima

[2] Na osnovu “MobileMark 2012”

Leave a Reply