Notebook-Netbook

Toshiba Satellite U920t – novi konvertibilni ultrabook

Toshiba Evropa danas je predstavila novi Ultrabook Satellite U920t. Ovaj uređaj kombinuje jednostavnost korišćenja i performanse laptop računara sa velikom brzinom reakcije i upotrebljivošću tableta. Ekran osetljiv na dodir dijagonale 31,8cm (12,5 inča) lako se prebacuje iz laptop u tablet režim rada.

Satellite U920t je nova alternativa za korisnike koji žele raznovrsni mobilni računar u izuzetno kompaktnoj formi. On nudi najbolje od obe vrste uređaja: za korišćenje sadržaja, ovaj UltrabookTM može da radi u tablet režimu kako bi iskoristio prednost kontrole dodirom u Windowsu 8, a za kreiranje sadržaja i zadatke koji podrazumevaju dosta kucanja, laptop režim je odlična opcija.

Zahvaljujući partnerstvu sa kompanijom Intel Corporation, U920t ima Intel® Sensor Solution,koji upravlja svim eksternim uslovima kao što su ubrzanje, magnetno ležište, ugaona brzina i osvetljenje u okruženju uređaja. Pored toga, Satellite U920t se pokreće u roku od nekoliko sekundi i odlikuje se velikom brzinom reakcije. Toshibin novi UltrabookTM biće dostupan u Evropi u četvrtom kvartalu 2012. godine.

Sve o displeju

Novi hibridni uređaj zasniva se na inovativnom prilagođavanju displeja režimu rada. Omogućava brzu i jednostavnu konverziju iz laptopa u tablet računar. Ekran osetljiv na dodir sa širokim uglom gledanja dijagnale 31,8cm (12,5 inča) i LED pozadinskim osvetljenjem podržava komande sa svih pet prstiju i prikazuje slike izuzetnog kvaliteta u celoj paleti boja. Displej ima Corning® Gorilla® staklo za zaštitu od ogrebotina i sloj koji štiti od ostavljanja otisaka prstiju.

Izuzetan dizajn i velika snaga

Opremljen trećom generacijom Intel® procesora za UltrabookTM modele i najnovijom Intel® HD 4000 grafikom, Satellite U920t može da izvršava veoma zahtevne zadatke. Ugrađeni SSDkapaciteta do 256GB i brz prenos podataka doprinose izuzetnom doživljaju pri radu u pokretu. SSD ne stvara buku i ne izaziva zagrevanje uređaja, izuzetno je otporan na potrese i veoma je energetski efikasan.

Mali po dimenzijama, veliki po konektivnosti

Mali i izuzetno pokretljiv Satellite U920t nudi čitav niz portova uključujući HDMI®, dva USB 3.0 porta i čitač SDTM kartica. Takođe ima WLAN i Bluetooth® 4.0 za brz bežični pristup mrežama i povezivanje sa dodatnim uređajima. Tehnologija Intel® Wireless Display omogućava bežično strimovanje bilo kog sadržaja na veliki ekran kompatibilnog TV uređaja.

Ovaj Ultrabook ima dve ugrađene kamere: prednju od 1,0 megapiksela sa senzorom sa osvetljenje u okruženju i zadnju od 3,0 megapiksela sa auto fokusom. Jedan od USB portova podržava Sleep-and-Charge funkciju za punjenje povezanih smart telefona, MP3 plejera ili drugih mobilnih elektronskih uređaja čak i kada je Ultrabook™ isključen.

Elegantno kućište od magnezijuma

Satellite U920t kombinuje kućište od magnezijuma srebrne boje sa izuzetno kvalitetnim elementima u delu za dlan; donji deo je svetlije smeđe boje sa teksturom tkanja. Tastatura sa mat crnim dugmićima i LED pozadinskim osvetljenjem čini dizajn ovog UltrabookaTM još elegantnijim.

Leave a Reply