Notebook-Netbook

Toshiba Satellite Z30 i Satellite Z30t

Toshiba Europe GmbH danas je predstavila Satellite Z30 i Satellite Z30t – par uglađenih stilizovanih laptop računara ekrana dijagonale 33,8 cm (13,3 inča) koje pokreće program Windows 8.1, a koji su izuzetno tanki, lagani i moćni i namenjeni ljudima koji nisu spremni za kompromise kada su u pitanju fleksibilnost i performanse dok su u pokretu.

Toshiba Satellite Z30  – Lep, tanak, lagan i prenosiv

Toshiba-Satellite-Z30

Iako mali kada je u pitanju veličina, a bogat kada je u pitanju fukcionalnost, Toshiba Satellite Z30 je u isto vreme praktičan i prenosiv. Proizvod koji krasi najnovija tehnologija i jedinstven, elegantan i precizan dizajn, i impresivna baterija koja traje do 121 sati što znači da korisnici mogu da se zabavljaju ceo dan, bez obzira gde se nalaze. Takođe, postoji i Ultrabook™ verzija sa ekranom osetljivim na dodir – Satellite Z30t koja do maksimuma koristi sve što nudi Windows 8.1 tako da korisnici mogu da uživaju u kompletnom interaktivnom iskustvu gde god da su.

Toshiba Satellite Z30 i Z30t su uređaji sa kojima će korisnici biti rado viđeni. Početne težine od samo 1,2 kg2 i samo 17,99 mm3 kad je u pitanju debljina, elegantno i lagano od magnezija izrađeno kućište dizajnirano je tako da privuče pažnju, a odlikuju ga izdržljivost i stabilnost – neophodni za život u pokretu.

Odlične performanse

Sa Intel® CoreTM processorom četvrte generacije za UltrabookTM, do 16GB RAM memorije i ugrađenim SSD snažnih performansi,  Satellite Z30 i Z30t lako upravljaju zahtevnim aplikacijama, a rezultat su izuzetne audio i vizuelne performanse sa neverovatnom sposobnošću da se brzo ispune postavljeni zadaci.

Detalji su jasno definisani na ekranu dijagonale 33,8 cm (13,3 inča) dok Intel® HD 4400 grafika preuzima odgovornost za moćne performanse u toj oblasti i jasne slike. Visokokvalitetni stereo zvučnici sa DTS® Studio Sound™ audio pojačanjem takođe doprinose neverovatnom iskustvu, dok bogat bas i inteligentno podešavanje zvuka i unapređenja kada su u pitanju dijalozi donose prirodniji, jasan i živ zvuk kada slušate muziku ili gledate video snimke na laptop računaru.

Nekoliko načina povezivanja

Satellite Z30 i Z30t imaju dongle-free konekcije u punoj veličini tako da nema potrebe za kupovinom bilo kakvih specijalnih adaptera za gledanje filmova na velikom ekranu i prebacivanje slika na druge uređaje. Sa tri USB 3.0 porta, jednim ulazom za SD karticu, i jednim RGB i HDMI® portom, lako je razmenjivati sadržaje i preuzimati slike ili uspostaviti direktnu vezu sa uređajem a, imajući u vidu da HDMI® podržava i Ultra HD, korisnici mogu da uživaju i u neverovatno kvalitetnim slikama na njihovim Ultra HD kompatibilnim televizorima.

Satellite Z30 i Z30t mogu se priključiti na Gigabit LAN, wireless LAN, Bluetooth™ 4.0 dok Intel® WiDi™ omogućava korisnicima da neprimetno prebacuju video snimke sa jednog na drugi uređaj bez upotrebe kablova.

Dokazana pouzdanost

Svaki Satellite Z30 i Z30t prošao je rigorozne testove kvaliteta sprovedene od strane nezavisnog nemačkog instituta za testiranje TÜV Rheinland®. Oba modela prošla su tzv. drop testove tj. testirani su na ispadanje sa visine do 76 cm, dok je tastaturana testirana na prosipanje do 30 ml4 tečnosti što znači da slučajno prosipanje tečnosti neće nužno prouzrokovati gubitak omiljenih sadržaja ili važnih dokumenata.

Satellite Z30 i Z30t će biti dostupni u Evropi u četvrtom kvartalu 2013. godine.

 

Toshiba Satellite Z30 i Z30t laptop računari:

 • Intel® CoreTM processor četvrte generacije za UltrabookTM do i5
 • Windows 8.1 64-bit
 • Intel® HD 4400 grafika
 • Do 512GB mSATA SSD
 • Do 2x 8GB DDR3L RAM (1600 Mhz)
 • konekcija: 3 x USB 3.0 ports, 1 x RGB, 1 x HDMI® sa Ultra HD podrškom, ulaz za karticu SD, Gigabit LAN, wireless LAN, Bluetooth™ 4.0, Intel® WiDi™
 • Visokokvalitetni stereo zvučnici sa DTS® Studio Sound audio pojačanjem
 • Kompletna HD veb kamera sa stereo mikrofonom
 • Bojasrebrna

Toshiba Satellite Z30 laptop:

 • Ekran dijagonale 33,8 cm (13,3 inča)
 • Trajanje baterije do 12 sati1
 • Dimenzije: 316 (W) x 227 (D) x 17.9 (H) mm
 • Težina: od 1.2kg

Toshiba Satellite Z30t Ultrabook™:

 • Ekran dijagonale 33.8 cm (13.3 inča) sa kapacitivnim ekranom osetljivim na dodir za rad svih 10 prstiju
 • Trajanje baterije do 10 sati5
 • Dimenzije: 316 (W) x 227 (D) x 19.9 (H) mm
 • Težina: od 1.39 kg

Leave a Reply