Notebook-Netbook

Toshiba tablet FOLIO 100 za bogatije digitalne medijske sadržaje

Toshiba udružuje snage sa izdavačkim kućama da bi obezbedila elektronski medijski sadržaj na tablet računaru FOLIO 100. Prvi partneri su platforma za elektronske knjige libreka! i medijska grupa Mediengruppe Main-Post.

Na Sajmu knjiga u Franfurtu, Toshiba Evropa predstavlja brojne mogućnosti svog tablet računara FOLIO 100 sa Android platformom na polju aplikacija za elektronske knjige, elektronske novine i druge multimedijalne sadržaje. U cilju lakog pristupa platformi za elektronske knjige libreka! direktno, kao i preko aplikacije Toshiba Market Place, Toshiba je ušla u partnerstvo sa Nemačkom asocijacijom izdavača i knjižara (Börsenverein des Deutschen Buchhandels).

Pristup platformi za elektronske knjige libreka! i nova aplikacija za čitanje elektronskih knjiga na tabletu FOLIO 100 biće na raspolaganju širom Evrope u četvrtom kvartalu 2010. Toshiba Evropa je takođe najavila saradnju sa medijskom grupom Mediengruppe Main-Post. Tokom četvrtog kvartala 2010, korisnici tablet računara FOLIO 100 moći će da pristupaju elektronskim novinama ove nemačke izdavačke grupe preko posebne aplikacije.

Dizajniran da zadovoljava potrebe izdavačkih kuća

’’Toshiba još jednom potvrđuje da je FOLIO 100 jedan od najmoćnijih multimedijalnih tablet računara na tržištu’’, kaže Marco (Marko) Perino, generalni menadžer za digitalne proizvode i usluge. ’’Zahvaljujući snažnom procesoru, Flash podršci i integrisanoj aplikaciji Toshiba Market Place, FOLIO 100 savršeno odgovara potrebama izdavačkih kuća, provajdera platformi za elektronske knjige i međunarodnih, nacionalnih i regionalnih novina.’’

Platforma za elektronske knjige libreka! je dostupna preko aplikacije Toshiba Market Placea

Zahvaljujući partnerstvu između Toshibe i Nemačke asocijacije izdavača i knjižara, nekoliko stotina besplatnih uzoraka elektronskih knjiga iz libreke! dostupno je na lokaciji Book Place u okviruToshiba Market Placea, aplikacije integrisane u FOLIO 100. Korisnici mogu jednostavno da preuzmu uzorke poglavlja i čitaju ih na nedavno najavljenoj aplikaciji za čitanje elektronskih knjiga, a potom imaju opciju da, sa nekoliko klikova, na lak način kupe celu verziju elektronske knjige.

’’Oduševljeni smo multimedijalnim funkcionalnostima tableta FOLIO 100 i njegovim intuitivnim korisničkim interfejsom. Partnerstvo sa librekom!, vodećom platformom za elektronske knjige, omogućava neverovatno iskustvo za korisnike. Kupci tableta FOLIO 100 imaju najveći izbor elektronskih knjiga na nemačkom jeziku na dohvat ruke’’, kaže Ronald Schild (Šild), generalni direktor MVB Marketing- und Verlagsservice des Buchhandels GmbH.

Novine medijske grupe Mediengruppe Main-Post na tabletu FOLIO 100

Mineus GmbH je jedan od prvih partnera Toshibinog tableta u oblasti elektronskih novina. ’’FOLIO 100 sa Android platformom i displejom od 10,1’’ savršeno odgovara potrebama za elektronske novine’’, kaže Mirko Nedeljkovic, generalni menadžer Mineusa GmbH. ’’Sa našom novom aplikacijom, u mogućnosti smo da kupcima iz izdavačkog sektora ponudimo jednostavnu distribuciju novina i časopisa na moćnom uređaju sa Android platformom.’’

Mineus obezbeđuje svoju aplikaciju za elektronske novine za medijsku kuću Mediengruppe Main-Post. ’’S obzirom na veliku diversifikaciju na tržištu tablet računara, cilj nam je da ponudimo svoj sadržaj na različitim platformama – uključujući uređaje sa Android platformom kao što je FOLIO 100’’, kaže Peter Tischler (Tišler), član izvšnog odbora Mediengruppe Main-Post, Verlagsgruppe Georg von Holtzbrinck GmbH.

’’Takođe smatramo da razvoj sadržaja i poslovnih modela kojima je korisnik na prvom mestu mora da ode dalje od ponude sadržaja konvencionalnih novina i stoga zahteva moćne uređaje sa raznovrsnim karakteristikama.’’

Saradnja sa izdavačkim kućama u cilju bogatijih sadržaja

’’Sa multimedijalnim tablet računarom FOLIO 100 sa Android platfrmom, Toshiba je u odličnoj poziciji kao pouzdan i iskusan partner izdavačkih kuća’’, objašnjava Marco Perino. ’’FOLIO 100 nudi moćnu otvorenu platformu koja može da prikazuje i dodatni multimedijalni sadržaj kao što su video snimci ili aniamcije. Zato je idealan za čitanje elektronskih novina ili knjiga koje imaju dodatne multimedijalne aplikacije.’’

Uspešan i u budućnosti: nova aplikacija spiegel.tv radi na tabletu FOLIO 100

Zahvaljujući snažnom procesoru, FOLIO 100 može izađe na kraj i sa budućim najmodernijim multimedijalnim aplikacijama koje izdavačke kuće trenutno razvijaju. U septembru, tokom sajma dmexco u Kelnu, SPIEGEL TV je prikazao prototip svoje planirane internet televizije na tabletu FOLIO 100.

’’ FOLIO 100 je dovoljno snažan i bogat karakteristikama da može da prikazuje našu novu video ponudu’’, kaže Nabil Moghib (Mogib), SPIEGEL TV. ’spiegel.tv’ je novi pristup za prikazivanje dokumentarnih emisija visokog kvaliteta na internetu, sa revolucionarnim korisničkim interfejsom, koji nudi udobno gledanje i navigaciju.

Toshiba na Sajmu knjiga u Frankfurtu

Toshiba izlaže na štandu Nemačke asocijacije izdavača i knjižara u hali 4.0 D1339. Posetioci mogu da vide FOLIO 100 sa novom aplikacijom za čitanje elektronskih knjiga na delu i uvere se kako je savršeno integrisan sa librekom!. Toshiba takođe predstavlja i Book Place na aplikaciji Toshiba Market Place, uz pristup uzorcima poglavlja elektronskih knjiga iz libreke!.

Leave a Reply