Notebook-Netbook

Ultraprenosni i ekološki nastrojeni Eee PC

Veoma pozitivno mišnjenje CNN-a postavlja Eee PC™ za savršenog pratioca za svakodnevnu potrebu, sa svojim glatkim i ekološkim dizajnom

ASUS, pionir i trendseter na polju ultraprenosnih Internet uređaja, ponosno objavljuje da je Eee PC™ dobio veoma pozitivna mišljenja američkog CNN-a (Cable News Network), naročito u segmentu “Your Green World”, koji se fokusira na brigu o životnoj sredini. Recenzenti iz CNN-a bili su impresionirani neverovatnom prenosivošću ovog računara, kao i izuzetno dugim trajanjem baterije. U istoj sedmici, pet ultraprenosnika ocenjeno je od strane sajta CNNMoney.com, gde je Eee PC™ 1000HE izašao kao ubedljivi pobednik, učvršćujući Eee PC™ liniju na vrhu ponude ultraprenosnih Internet uređaja po pitanju pouzdanosti i brige o životnoj sredini.

Celodnevni pratilac koji je i prenosan i štedljiv
Eee PC™ je predstavljen 2007. godine kao pristupačna, lagana i energetski efikasna alternativa uobičajenim laptop računarima. Od tada je na ovom polju bivao sve bolji, ubacivajući nekoliko sjajnih tehnoloških unapređenja koja su ga pretvorila u obaveznog pratioca nove generacije za sve kojima je potreban pristup Internetu, uživanje u multimediji i obavljanje svakodnevnih poslova na računaru na bilo kom mestu i u pokretu.

Sa ekranima čije se dijagonale kreću od 9 do 10 inča, i masom značajno manjom od klasičnih laptop računara, Eee PC™ je oduševio kritiku CNN-a i “Your Green World”-a zbog svog glatkog i elegantnog dizajna kao i izuzetne prenosivosti bez po muke. Konstatovano je i da je Eee PC™ takođe veoma efikasan što se tiče potrošnje, što je ogroman plus za jedan uređaj koji svojim korisnicima treba da obezbedi celodnevnu zabavu i mogućnost obavljanja svakodnevnih poslova. Super Hybrid Engine inteligentno i u pozadini prati potrošnju energije, i prilagođava je korisnikovim sklonostima i poslovima koje namerava da učini. Rezultat svega ovoga je duže trajanje baterije pri svakom punjenju, kao i ušteda energije zbog ređe potrebe za punjenjem baterije.

Eee PC™ 1000HE – Pobednik CNNMoney.com-a
Još na samom izlasku, Eee PC™ 1000HE pobrao je brojne nagrade i pozitivne kritike, kako od medija, tako i od kupaca širom sveta. Sada su ga i urednici Money Magazinea proglasili pobednikom CNNMoney.com-ovog “Battle of the Netbooks” takmičenja.

U društvu još četiri ultraprenosnika koja su bila testirana, recenzenti su bili vrlo impresionirani “visokofunkcionalnim dizajnom bez nepotrebnih elemenata”, kao i “udobnom tastaturom sa dobrim odzivom”. Bili su oduševljeni i Eee PC™ 1000HE-ovim touch-padom “koji omogućava skrolovanje sa dva prsta”. Desetoinčni LCD ekran dobre osvetljenosti “daje kvalitetnu sliku bogatu bojama”, dok zvučnici “isporučuju i više nego dovoljno glasan zvuk”. Eee PC™ 1000HE izdržao je impresivnih pet časova i sedam minuta na testovima autonomije, pa su recenzenti zaključili da je “ASUS izabrao najkvalitetnije komponente napravivši uređaj koji je vrlo visokog nivoa upotrebljivosti, sa tastaturom i touch-padom izuzetne udobnosti”. Sve to samo potvrđuje ono po čemu je Eee PC™ 1000HE već bio popularan, ustalivši se kao najpogodniji svakodnevni pratilac i najbolji ultraprenosni Internet uređaj današnjice.

Leave a Reply