Notebook-Netbook

ViewSonic predstavlja Android tablet računare ViewPad 10s i ViewPad 4

Korporacija ViewSonic, vodeći svetski proizvođač računara, potrošačke elektronike i komunikacionih rešenja, danas će prošititi dosadašnju liniju ViewPad uređaja predstavljanjem novog tableta od 10 inča, ViewPad 10s i Android uređaja ViewPad 4 na sajmu CES 2011. Predstavljanje ovih najnovijih proizvoda ojačava poziciju kompanije ViewSonic kao jedinog proizvođača koji nudi kompletan asortiman povezanih tablet rešenja dijagonala od 4 do 10 inča.

ViewPad je 10.1-inčni tablet sa Android 2.2 sistemom baziran na NVIDIA TEGRA 250 platformi od 1GHz sa Cortex-A9 procesorom za ultimativne rezultate u pogledu brzine i performansi. Za najbolje rezultate iz oblasti ‘socialtainment-a’ ViewPad 10s nudi pravi 1080p HDMI izlaz i ugrađenu kameru od 1,3 megapiksela za video konferencije. Sa LED multi-tač ekranom sa pozadinskim osvetljenjem, dimenzija 1024×600, ViewPad 10s je potpuno osposobljen za 3G, GPS, Wi-Fi 802.11 b/g iBluetooth 2.1+EDR konekcije. Podrškom za flah 10.1 i inovativnim interfejsom operativnog sistema omogućava izvanredno iskustvo ispred ekrana. Plan za distribuciju uređaja ViewPad 10s u Evropi, uključujući verziju koja ne podržava 3G, a informacije o ceni biće potvrđene krajem prvog kvartala 2011.

“ViewPad 4 i ViewPad 10s proširuju ponudu ViewPad uređaja tako da oni sada mogu postati centar zabave bilo da ste kod kuće ili u pokretu uz pomoć 3G tehnologije. Korišćenje Qualcomm i NVIDIA čipseta na radnom taktu od 1GHz znači da će Android 2.2 uređaji biti kompatibilni sa Flash 10.1 tehnologijom, a putem HDMI izlaza omogućavaju gledanje HD sadržaja kako biste uživali i vi i drugi na bilo kom kompatibilnom TV-u, monitoru ili projektoru, ” izjavio je Derek Rajt, marketing menadžer za proizvode kompanije ViewSonic Europe.

Današnje predstavljanje uređaja ViewPad 4 upotpunjuje izbor tablet uređaja kompanije ViewSonic predstavljenih na CES-u, uključujući i ViewPad 7 i ViewPad 10. Od sada dostupan i u prodaji, ViewPad 7 je tablet dijagonale 7 inča baziran na Android 2.2 sistemu koji kombibuje Qualcomm® MSM7227 procesor na 600MHz radnog takta sa 3.5G tehnologijom. Sa laganim WVGA LCD ekranom rezolucije 800×400, takve veličine da može da stane u džep, ovaj uređaj je jedan od 7 postojećih tableta od 7 inča u 2010 koji nudi Android Google Mobile Services (GMS) za pristup više od 200000 Google aplikacija

Sa prednjom i zadnjom kamerom, GPS/A-GPS softverom, integrisanim e-book riderom, Document-To-Go funkcionalnošću, i veoma izdržljivom baterijom koja traje do 10 sati, ViewPad 7 omogućava korisnicima da ponesu sa sobom omiljene multimedijalne sadržaje gde god da krenu.

10.1-inčni ViewPad 10 tablet kompanije ViewSonic baziran na Wi-Fi sistemu nudi najbolje od oba sveta, sa dvostrukim operativnim sistemom, pružajući korisnicima izbor između Windows® 7 Home Premium i Google Android sistema u okviru istog uređaja. Sa Intel® Atom™ 1.66GHz procesorom velike brzine i bistrim LED ekranom rezolucije 1024×600, sa pozadinskim osvetljenjem, ovaj tablet uređaj je idealan za korisnike koji žele da koriste Windows za gledanje sadržaja baziranih na Flash sistemu i programe u Office paketu, a Android za zabavu kao na mobilnom telefonu.

Leave a Reply