Notebook-Netbook

ViewSonic ViewPad 10s tablet

Nakon velikog uspeha Appleovog iPada veliki broj proizvođača IT opreme krenuo je da dizajnira svoja rešenja nalik ovom gedžetu, ali samo mali broj njih je uspeo ozbiljno da mu parira. Među njima je svakako i Samsung Galaxy Tab koji je kombinacijom Androida i iPad koncepta utabao put mnogim modelima koji dolaze.

Kompanija ViewSonic sa nekoliko svojih ViewPad modela uspela odlično da se kotira na tržištu. Rešenje oznake ViewPad 10s nam se čini kao najbliže nekom savršenom tabletu, a iza cele priče o njemu stoji Nvidijin Tegra 250 čip upakovan sa 512MB radne memorije. To u realnom radu obećava sjajne grafičke performanse, koje dolaze do punog izražaja ako implementirate odličan displej osetljiv na dodir, što je ViewSonic i uradio. Isti je dijagonale 10 inča i operiše sa rezolucijom od 1024×600 piksela. Filmovi i multimedijalni sadržaji na njemu izgledaju opasno dobro, a prava poslastica dolazi u vidu Android platorme (u verziji 2.2) na kojoj sve prosto leti.

ViewPad 10s izgleda mnogo elegantnije od ViewPad 10 modela, međutim mana mu je što je napravljen od glossy plastike, pa se veoma brzo zaprlja, ali mi verujemo da svakom kome je stalo do sirovih performansi i odličnih multimedijalnih karakteristika to neće biti velika prepreka da se odluči za njegovu kupovinu.

Leave a Reply