Notebook-Netbook

Windows tablični računari dobijaju AMD grafičko ubrzanje

AMD je juče predstavio čipset serije 9, koji će asemblerima i sistem integratorima omogućiti stvaranje novih visoko performansnih desktop platformi. Kompanija je takođe predstavila svoju 2011 HD Tablet Platformu, koja se bazira na AMD APU Z serije, koja omogućava živopisni medija prikaz i mogćnost kreiranja sadržaja na brzo rastućem tržištu Microsoft Windows tablet računara. Ovi novi AMD proizvodi dizajnirani su da obezbede impresivniji digitalni doživljaj za PC i Tablet tržište.

“Što se zahtevi potrošača za ubedljivijim, prirodnijim vizuelnim doživljajima povećavaju, postoji veća potreba za grafikom boljih performansi kao i za jačom računarskom snagom” rekao je John Taylor, product marketing director, AMD. “Od tableta do računara, AMD obezbeđuje moćne računare, pristupačne svima “.

AMD 9-serija Chipset za desktop

Čipset serije 9 su prvi koji podržavaju AMD AM3+socekt procesore, a uključuju AM3 socket kompatibilnost unazad. Ove ploče omogućavaju munjevito brze performanse uz podršku AMD CrossFireX™ tehnologije, koja dozvoljava i do 4 AMD Radeon™ GPU-a za neverovatan grafički doživljaj.

Serija 9 će biti dostupna kod različitih proizvođača uključujući ASRock, ASUS, Biostar, ECS, Foxconn Technology, GIGABYTE Technology, Jetway i MSI.

Windows Tablet dobija AMD grafičko ubrzanje

Do 2015. Gartner očekuje da tablet tržište pređe 200 miliona dolara, i kako se tržište razvija, AMD će nastaviti da proširuje svoje APU opcije, obezbeđujući moćnu grafiku za tablet računare i druge mobilne uređaje.
Pored duboke integracije sa operativnim sistemom poput Windows, AMD 2011 HD Tablet Platforma nudi podršu za HTML 5, Adobe Flash 10.2 i eksterne monitore, omogućavajući jasnu grafiku za igrice, video striming i drugu zabavu koja unapređuje doživljaj krajnjih korisnika.

Leave a Reply