Hardware

Nova Canon imagePRESS, varioPrint i imagePRESS serije štampača

Kompanija Canon, lider u oblasti rešenja za grafiku, predstavila je unapređenu ponudu profesionalnih rešenja za štampu, pokazujući posvećenost daljem investiranju u tehnologiju, kako bi zadovoljila potrebe svojih korisnika. Uz nove serije imagePRESS uređaja za štampu u boji, lansirane su i tri serije crno-belih varioPrint i imagePRESS štampača, kao i nova verzija Océ PRISMAprepare softvera za pripremu dokumenata.

Canon imagePRESS C7011VP i C7011VPS su nove serije uređaja za štampu u boji, a donose inovacije tehnologije za digitalnu štampu i namenjene su upotrebi u štamparijama, kao i velikim kompanijama. One korisnicima donose veći izbor opcija za završnu obradu, što im omogućava da pripreme različite materijale i prošire svoju ponudu.

VarioPrint 6000 R3 Ultra+_FRT_2

Na signale sa tržišta kompanija Canon reaguje lansiranjem tri serije crno-belih štampača: Canon varioPRINT 135, Canon imagePRESS 1135+ i Océ VarioPrint 6000+ (koju čine modeli Océ VarioPrint 6000 Ultra+, Océ VarioPrint 6000 TP+ i Océ VarioPrint 6000 MICR+).

Ranije poznata kao Océ VarioPrint DP serija, nova Canon varioPRINT 135 serija (koju čine modeli Canon varioPRINT 110, varioPRINT 120 i varioPRINT 135) nastavlja da zadovoljava potrebe crno-bele štampe malog i srednjeg obima, ali konzistentnog kvaliteta otiska. Nova serija je povoljnija za okruženje, zahvaljujući tehnologijama DirectPress, HeatXchange i EnergyLogic, a pored toga, zahvaljujući novim opcijama za završnu obradu i novom Océ PRISMAsync kontroleru, korisnicima daje veću fleksibilnost upotrebe i unapređenu produktivnost.

Canon imagePRESS 1135+ serija (koju čine modeli Canon imagePRESS 1110+, imagePRESS 1125+ i imagePRESS 1135+) zasnovana je na istoj tehnologiji kao serije Canon imagePRESS C7011VP i C7011VPS, a pruža i sličan nivo pouzdanosti i stabilnosti. Ovo je najnovija linija u evoulciji Canon uređaja za štampanje srednjeg obima dokumeNata, a projektovana je tako da pruža konzistentno visok kvalitet slike, unapređenu produktivnost i pouzdanost neophodnu za produkciona okruženja.

Océ VarioPrint 6000 Ultra serija je dobila reputaciju izuzetnog rešenja za crno-belu štampu velikog obima. Tu reputaciju nasleđuje nova Océ VarioPrint 6000+ linija, a pored toga donosi i mogućnost štampe na većem rasponu medija, zahvaljujući novom modulu za ulaz papira (PIM-A1), čime se proširuje fleksibilnost primene.

Pored novih hardverskih rešenja, Canon predstavlja i novu 6.1 verziju svog Océ PRISMAprepare softvera za pripremu dokumenata koji zadržava isti, jednostavan korisnički ugođaj, a donosi nove funkcionalnosti. Océ PRISMAprepare 6.1 sada ima funkciju za štampu varijabilnih podataka, što korisnicima omogućava da u PDF dokumente ubace izmenjiva polja za tekst i slike, što je posebno korisno za materijale kao što su vizitkarte ili personalizovana pošta. Kombinovanje varijabilnih podataka u unapred pripremljenom procesu ne samo da unapređuje produktivnost, već korisnicima omogućava i da povećaju vrednost štampe. Druga nova funkcija je „hot folder“ koja korisnicima omogućava da upravljaju sa više foldera istovremeno i da ih povežu sa unapred definisanim procesima, radi skraćivanja vremena izrade i sprečavanja nastanka grešaka.

„Uz naš čvrst fokus na davanje najboljih rešenja za štampu profesionalnim korisnicima koji rade na tržištu koje se stalno razvija, svesni smo da moramo da ponudimo rešenja koja se takođe razvijaju. Zato smo sigurni da će naša nova ponuda, koja se fokusira na pojednostavljivanje produkcije, poboljšavanje pouzdanosti i veći broj opcija završne obrade, omogućiti korisnicima da osveže ili nastave da izgrađuju sopstveno poslovanje“, izjavio je Mark Lon, direktor marketinga u oblasti profesionalne štampe  za Veliku Britaniju i Evropu.

Leave a Reply