Hardware

Nova IdeaPad serija Lenovo prenosnih računara

Lenovo je predstavio potpuno novu seriju prenosnika IdeaPad za korisnike koji, pored tradicionalih IBM-LEenovo kvaliteta, očekuju i povoljnije cene, te atraktivan dizajn. Lenovo prenosni računari su prema većini nezavisnih istraživanja najkvalitetniji na tržištu. No, dizajnerski se nisu menjali već desetak godina, od prvih IBM ThinkPada. Iako imaju određenu dozu elegancije, korisnici koji kupuju notebook računara za sve namene preferiraju atraktivnije oblikovanje.

Upravo je njima namenjena nova IdeaPad serija sa vrlo elegantnim dizajnom, ekranom koji se stapa sa kućištem (nema nikakvog posebnog okvira) što izgleda sjajno, a kontrolne touchscreen tipke dodatno naglašavaju eleganciju. Kvalitet izrade će biti vrhunski, kao i implementirani materijali.

Predstavljeno je tri modela: subnotebook U110 (11,1″ ekran), Y510 (15,4″ ekran) te Y710 (17″ ekran). Sva tri dolazi sa Dolby Home Theatre surround sound karticama, a srednji model baziran je na Core 2 Duo T5550 procesoru, i dolazi sa 2GB RAM-a te 250 GB diskom. Za sjajan zvuk brinu se čak četiri zvučnika i subwoofer.

Najjači model dolazi sa najbržim Core 2 Duo procesorom (T9300, 2,5 GHz), brzom ATi HD2600 karticom te opcionalnom Blu-ray optikom. Predinstalirani softver omogućava overclockovanje, što će sigurno obradovati mobilne gejmere.

Leave a Reply