Hardware

Nova interaktivna tabla u vrtiću „Biser“ na Novom Beogradu

Vrtiću „Biser“ Predškolske ustanove „11 april“ na Novom Beogradu, u četvrtak, 25. decembra 2014. godine uručena je „pametna tabla“. Uručivanju table prisustvovali su pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih mr Ljubiša Antonijević, predstavnik udruženja srpsko-turskih privrednika „SITA“, direktor i saradnici obrazovnog sistema „Bejza“ kao i predstavnici firme „COMUTEL“ koja je  pružila neophodnu tehničku podršku.

Pomoćnik ministra mr Ljubiša Antonijević naglasio je da cilj ove akcije jeste da osnaže ustanove tehničkom podrškom, koja će omogućiti deci kvalitetniji i kreativniji proces saznavanja i učenja, a vaspitačima pomoći da kvalitetnije izvode predškolski program i unapređuju lični i profesionalni razvoj.

Direktor ustanove Jelena Dubljević, zahvalila se donatorima na poklonu rečima da je „u današnje vreme svaki poklon dragocen, ali za ustanovu „Biser“ je ovaj poklon pravi dijamant kome se najviše raduju deca i vaspitači.“

Predškolska grupa dece izvela je muzički program i zanimljivo takmičenje u znanju upravo pomoću pametne table, ne krijući radost i zadovoljstvo. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja primilo je donaciju osam školskih interaktivnih tabli, uvezenih iz Republike Turske, od strane privredne organizacije „SITA“, firme „COMUTEL“ i Privatne osnovne škole „Bejza“. Interaktivne table, koristiće se isključivo u nastavne svrhe, i biće dodeljene predškolskim ustanovama i osnovnim školama u Republici Srbiji, radi razvoja i unapređivanja obrazovno-vaspitnog procesa u ustanovama. Ministarstvo izražava zahvalnost donatorima koji su vrednim poklonom doprineli razvoju i unapređivanju sistema obrazovanja i vaspitanja.

Leave a Reply