Hardware

Nova L74 serija Toshiba televizora

Kompanija Toshiba Europe predstavlja novu L74 seriju televizora – spoj inovacija za unapređeni kvalitet zvuka i slike, i inteligencije naprednih Smart TV Cloud servisa, u jednom Full HD 3D TV-u.

Prefinjenog dizajna, sa dvojezgarnim procesorom, TV uređaji L74 serije projektovani su da angažuju sva čula korisnika karakteristikama koje idu od bogatijeg zvuka, preko jasnijih dijaloga i svetlijih slika, do impresivnih 3D i samostalno podešenih režima gledanja. Namenjena svima koji žele iskustvo pametnijeg uživanja u TV-u, L74 serija je stvorena za centralnu tačku u svakom domu i dostupna u tri različite veličine ekrana, dijagonala do 140 cm (55-inča).

image001

Izrazito impresivne, svetlije slike

Napredan kvalitet slike zasnovane na tankim Direct LED diodama postiže se Toshiba CEVO™ Picture tehnologijom: kombinacijom novog sistema pozadinskog osvetljenja i nove tehnologije vraćanja čipova u prethodno stanje, dobija se mnogo oštrija i intenzivnija slika koja je do 75% svetlija[1] nego kod prethodnih modela. Dijapazon boja je takođe proširen upotrebom ovog naprednog „motora“ za procesiranje slike sa širim LED-izvorima, što daje veću dubinu detaljima i sliku na ekranu čini bogatijom. Korišćenjem tehnologije vraćanja čipova u prethodno stanje, CEVO™ tehnologija može da emituje i komprimovanu sliku, koju praktično vraća u orignalno stanje, vraćajući joj boju i osvetljenje koje se obično gube tokom procesa komprimovanja. Slika visoke osvetljenosti i širi dijapazon boja u spoju, pružaju korisnicima značajno bolji doživljaj gledanja i primetnu jasnoću, do najsitnijih detalja.

 

Fino podešen surround zvuk

Kvalitet zvuka je takođe poboljšan uz pomoć nove CEVO™ Audio tehnologije koja dramatično povećava raspon basa od 150 Hz do 100 Hz i stvara bogatije zvučno polje koje se lakše prostire. Zahvaljujući novom dizajnu zvučnika, dobija se neverovatno moćan zvuk iz tako tankog TV-a. Mogućnost odvojenog upravljanja pozadinskim zvukom i dijalozima zapravo znači da tehnologija razdvajanja zvuka omogućava korisnicima potpunu kontrolu nad vrstom zvuka koji žele da slušaju. Tako, na primer, ako korisnik koji gleda fudbalsku utakmicu želi više da se koncentriše na akciju umesto na komentare, komentatora može potpuno da „isključi”. Na isti način, korisnici koji žele da pojačaju dijaloge u dramama i filmovima mogu da utišaju pozadinski zvuk.

 

Kao sastavnom delu novorazvijenog CEVO™ Audio sistema, korisnici jednako mogu da uživaju u potpuno impresivnom zvuku DTS Premium Sound™ sistema preko dva unapređena stereo zvučnika snage 15W. Korišćenjem napredne tehnologije za dekodiranje, DTS Premium Sound™ pretvara standardni stereo zvuk u virtuelni zvuk koji je projektovan upravo da impresionira korisnika.

 

Ličniji Smart TV Cloud

Sa Smart TV Cloud servisima dostupnim preko L74 serije, korisnički portal je još inteligentniji i iskustvo dodatno personalizovano zahvaljujući inovativnim funkcijama kao što je MediaGuide Replay kao deo novog i modernizovanog korisničkog interfejsa.

 

Umesto sugerisanja sadržaja na osnovu opštih aktuelnih trendova, Toshibin novi i jedinstveni „lični TV servis“, MediaGuide Replay, preporučuje programe koje bi neka osoba mogla da voli na osnovu njenih navika gledanja i snimanja programa iz prošlosti. Ovi, kao i sadržaji koji se prema navedenom kriterijumu smatraju sličnim, zatim se automatski snimaju[2] u skladu sa individualnim profilima, što znači i da različiti članovi porodice mogu da imaju različite, svoje sopstvene kanale za zabavu. Na taj način teško da će korisnici ovog TV-a propustiti neku epizodu svojih omiljenih programa ili filmova koje bi želeli da gledaju.

 

Lična funkcija snimanja videa „Personal Video Recording“ (PVR)[3] omogućuje jednostavan pristup funkcijama kao što su snimanje jednim dodirom, pomeranje vremena (TimeShift), EPG snimanje i preporuke. Korisnik, na primer, može da pauzira gledanje TV-a dok telefonira i PVR će snimiti ostatak programa dok ne bude slobodan da nastavi sa gledanjem, od mesta na kome je i prekinuo.

 

Pored toga, integracija TwitterTM aplikacije omogućuje korisnicima da prate teme i komunikaciju na TV-u, u realnom vremenu. Servisi sa najpopularnijim sadržajima su takođe dostupni u L74 seriji – uključujući i YouTube®, kao i čitav varijetet aplikacija za muziku, vesti i zabavu.

 

Glatke performanse i slika

Serija L74 ima novi, dvojezgarni procesor (eng. Dual-Core Engine) koji poboljšava performanse TV-a tako što omogućuje brže istovremeno izvršavanje zadataka i brže procesiranje najvažnijih aplikacija, a time i bolje korisničko iskustvo. Pored toga, tu je i Full HD rezolucija od 1080 piksela koja slici na ekranu daje bolju definiciju, dok AMR+ 1500 (Active Motion & Resolution) tehnologija omogućuje živahnu i čistu sliku koja je glatka čak i u brzim scenama sportskih prenosa ili akcionih filmova.

 

Serija L74 nudi iskorak u svet 3D[4] slike zahvaljujući opciji gledanja filmova i TV programa u živopisnoj, uverljivoj dubini i detaljima. Čak i 2D sadržaj može lako da se prebaci u 3D, za uživanje u realističnosti postojećih kolekcija filmova i zabavnih video-sadržaja.

 

Lak pristup uređajima i sadržaju

L74 serija TV-a nudi mnogobrojne opcije povezivanja tako da sadržaj može lako da se deli i gleda. Višestruki HDMI® priključci donose zabavu na veliki ekran sa laptopa, konzola za igrice, Blu-rayTM diskova ili „set-top box“ kutija – a preko USB pruključka korisnici mogu i da reprodukuju sadržaj direktno sa svojih uređaja za skladištenje podataka. Serija L74 omogućuje reprodukciju sa medija iz kućne mreže, što znači da filmovi na DVD-u i sa drugih medija mogu da se gledaju na TV-u bez potrebe da se PC prinese ili fizički poveže sa TV-om. Intel® WiDi i bežično prenošenje slike su takođe podržani, tako da korisnici mogu da dele sadržaj sa bilo kog kompatibilnog laptopa i uživaju u njemu na velikom ekranu, bez muke ili kablova.

 

Toshiba L74 serija TV uređaja biće dostupna u Evropi tokom drugog tromesečja 2014.

 

Toshiba TV, L74 serije:

 • Rezolucija: Full HD, 1920 x 1080p, tanak Direct LED ekran sa pasivnim 3D-om
 • AMR+ 1500 (Active Motion & Resolution)
 • Smart TV Cloud funkcionalnost sa internet pregledačem, MediaGuide Replay i Personal Video Recording funkcijama
 • Opcije za povezivanje: 4 x HDMI® (uklj. 1 x HDMI® sa podrškom za MHL), 2 x USB, PC ulaz, ugrađen Wi-Fi®, HDMI-CEC®, Intel® WiDi, Wireless display tehnologija
 • Audio: CEVO™ Audio sa tehnologijom razdvajanja zvuka, DTS Premium Sound™, DTS® Express 5.1, Dolby® Digital Plus, 2 x 15W zvučnici
 • Dual-Core Engine dvojezgarni procesor
 • Rezolucija +
 • Toshiba AppsConnect
 • USB / HDD / reprodukovanje sa medija u kućnoj mreži
 • Dizajn: mat crn sa uskim, sjajno crnim okvirom i postolje od peskiranog srebrnog metala
 • Veličine dijagonale ekrana: 140 cm (55 inča), 120 cm (47 inča) i 107 cm (42 inča)
 • Prijemnici (tjuneri): DVB-T, DVB-T2, DVB-C, DVB-S, DVB-S2, HbbTV®, analogni5

Leave a Reply