Hardware

Nova Quantum Force ploča obara 3DMark rekorde

Nova ploča iz Quantum Force porodice postavlja novi 3DMark06 rekord za Radeon™ 3870 kartice uz overclocking Intel 45nm procesora na 6GHz. Prva testiranja nove matične ploče iz Quantum Force porodice, koja se očekuje na tržištu u 2008. godini, pokazala su sav potencijal nove platforme omogućavajući obaranje 3DMark06 rekorda za Radeon™ HD3870 kartice, kao i overclocking Intelovog novog procesora na frekvenciju od impresivnih 6GHz uz maksimalnu stabilnost.

Dobiveni rezultat od 28.313 3DMarksa je jedan od najboljih do sada postignutih te ujedno novi rekord u 3DMarku korištenjem HD3870 kartica.

Your browser may not support display of this image.

U odvojenim testovima, Foxconnovi inženjeri su overclockovali Intel® QX9770 Core™2 Extreme procesor na 6GHz, uz korištenje LN2 hlađenja. Na osnovu prvih rezultata, inženjeri su sigurni da će nova matična ploča osvojiti simpatije entuzijasta i overclockera širom svijeta.

Your browser may not support display of this image.

“Ovo je matična ploča sa BIOS-om koji je još uvijek u razvoju, dok i sam hardverski dizajn zahtjeva određene dorade, no već sada smo ostvarili izvrsne rezultate”, rekao je Peter “Shamino” Tan, tehnički konsultant za Quantum Force porodicu.

Foxconnova matična ploča zasnovana je na novoj Intel® platformi (o kojoj će više detalja uskoro biti objavljeno) te za regulaciju koristi osmofaznu energetsku jedicu. Inženjeri ističu da je upravo ovo jedan od razloga za ostvarivanje ovako dobrih overclockerskih rezultata.

“Prilikom overclockinga procesora i grafičkih kartica, stvara se veliko opterećenje na komponente za energetsku regulaciju na matičnoj ploči. Sa nedovoljno efikasnom regulacijom, nećete biti u mogućnosti da ostvarite željeni overclocking, no sa osmofaznom energetskom jedinicom te dodatnim optimizacijama koje smo implementirali, stvorili smo platformu koja će zadovoljiti entuzijaste jer takav dizajn smanjuje zagrijavanje te nudi rad sa širim rasponom napona uz izuzetnu stabilnost”, dodao je Peter Tan.

Finalna verzija matične ploče donijet će i neke nove inovacije koje će pomoći overclockerima u ostvarivanju do sada najboljih overclockerskih rezultata.

Za više informacija o Quantum-Force porodici, posjetite http://www.quantum-force.net.

Leave a Reply