Hardware

Nova Samsungova pametna veš-mašina

Kompanija Samsung predstavila je na Euroforumu novi model mašine za pranje rublja WW9000. Uklanjanjem nepotrebnih linija, kvaka i dugmića, Samsung je razvio mašinu za pranje veša koja ima jednostavno, ravno lice sa talasastim dizajnom sa strane.

„Naša nova mašina za veš otvara novo poglavlje u dizajnu mašina za veš jer im dopušta da se uklope sa drugim kućnim uređajima, nameštajem i dekorom“, istakao je Bo-Keun Jon, predsednik i generalni direktor divizije za potrošačke elektronske uređaje u kompaniji Samsung Electronics. „Vreme skrivanja mašine za veš u podrumu je prošlo. Osim elegantnog dizajna, WW9000 je spremna da ispuni potrebe modernog domaćinstva jer nudi tehnologiju koja je ojačana stilom.“

samsung-WW9000

Ova mašina ima svetlucavi tamno plavi kristalni finiš koji sa vratima stvara izuzetan spektar boja kad god na njega padne svetlost. Zamenom bespotrebnih linija glatkom površinom i prirodnim oblinama, pruža čistu eleganciju uz jednostavan dizajn. Za lako stavljanje i vađenje veša, promer velikih vrata je dodatno povećan a bubanj je podignut. Na tač displeju od 5 inča koji pruža lako korišćenje i kontrolisanje korisnik može da izabere čitav spektar podešavanja jednim dodirom.

Kada se aktivira automatsko optimalno pranje, četiri senzorske tehnologije prikupljaju informacije o vešu: o količini, stepenu zaprljanosti, potrebnoj količini vode i potrebnoj količini deterdženta. Na osnovu tih informacija, automatsko optimalno pranje donosi odluku o najoptimalnijem ciklusu pranja, temperaturi, vremenu, ciklusu pretpranja i brzini centrifugiranja. Za još veću pogodnost tu je funkcija automatskog otpuštanja za otpuštanje prave količine deterdženta i omekšivača.

Nova veš mašina WW9000 koristi i jedinstveni generator mehurića koji se aktivira na početku normalnog ciklusa. Tehnologija ecobubbleTM pomaže da se prašak za veš rastvori i stvara bogatu penu koja brže prodire u odeću. Stoga je potrebno manje tople vode zbog čega se štedi električna energija kod svakog pranja.

Samsungova napredna VRT-M tehnologija koristi tridimenzionalni vibracioni senzorski sistem koji čini da bubanj bude dobro izbalansiran na velikim brzinama tako što se 14 kugli od nerđajućeg čelika zajedno okreće u suprotnom smeru od veša. Pri manjim brzinama bubnja kugle na mestu drže jaki magneti čime se značajno smanjuju vibracije i buka. Kako bi se dodatno smanjile vibracije i buka i da bi se uvećala efikasnost i dugotrajno očuvale performanse, nova mašina Samsung WW9000 poseduje motor sa digitalnom inverterskom tehnologijom, nudi izuzetnu izdržljivost uz 10 godina garancije na motor.

Šest unapred programiranih specijalnih ciklusa pružaju dodatnu pogodnost jer korisnicima dopuštaju da izaberu određeni ciklus pranja bez prolaska kroz komplikovana podešavanja. Funkcija super-brzog pranja dopušta da se pranje veša završi u roku od 60 minuta, za 5 kg veša prema osnovnim podešavanjima, tako što se bubanj brzo ispuni vodom pomoću dvostrukog primanja vode.

Model Samsung WW9000 opremljen je opcijom pametne kontrole koja korisnicima dopušta da daljinski kontrolišu i nadgledaju mašinu putem aplikacije na smart telefonu. Bilo da su kod kuće ili van nje, korisnici mogu da započnu ili pauziraju ciklus pranja, da dobiju obaveštenja o preostalom vremenu pranja kao i obaveštenje o tome kada je pranje završeno.

Leave a Reply