Hardware

Nova serija Dell uređaja za mrežno skladištenje podataka

Kompanija Dell predstavila je novu seriju uređaja za skladištenje podataka. Nova serija će postojeće velike uređaje zameniti manjim potpuno opremljenim i modernizovanim rešenjima, radi efektivnijeg poslovanja organizacija.

Dell je takođe objavio svoju bazu podataka za funkcionisanje rastućeg sistema skladištenja, definisanog na osnovu softvera, kao i buduće planove o razvoju i širenju Dell tehnologija za skadištenje podataka.

Novi uređaj Dell Storage SC4000 Series arrays jasno oslikava posvećenost kompanije Dell inovacijama i pronalasku idealnih primenjlivih rešenja za skladištenja podataka, koji dovode do bržih performansi, veće efikasnosti i manjih troškova.

Dell, kao IT lider u sferi proizvodnje rešenja za preduzeća koja se baziraju na fleš tehnologiji, je omogućio potrošačima da korišćenjem ovog izuma dobiju impresivnu fleš matricu, sa povećanim protokom i bržom kontrolom skladištenja podatka, koja košta do čak 72 odsto manje u poređenju sa drugim uređajima na tržištu Sjedinjenih Američkih država.

Dell Storage SC4000 Series arrays oslikava rešenost kompanije Dell da postupa u skladu sa željama potrošača i stvori rešenja bazirana na njihovim zahtevima, koja dovode do smanjenja troškova zahvaljujući jednostavnom, brzom i praktičnom korišćenju.

dell-storage

Dell SC4000 predstavlja uređaj specijalno kreiran za arhiviranje podataka i redefinisanje troškova skladištenja u preduzećima. Ova tehnologija nudi veće razmere naprednih mogućnosti skladištenja i izuzetne cene za performanse koje bi potrošačima sa srednjim nivom potreba za skladištenje podataka znatno olakšale poslovanje i ujedno im omogućili da postanu konkurentni. Dok Dell nastavlja da pravi velike korake u razvijanju sistema za skladištenje podataka sa vodećim modernizovanim rešenjima, za kupce koji žele da primene SAN inovativnu tehnologiju, takođe podržavamo organizacije koje se opredeljuju za revolucionarnjii pristup upravljanju podacima tako što širimo naš asortiman ponuda softvera i mogućih konvergentnih rešenja”, rekao je Alan Atkinson, potpredsednik i generalni direktor kompanije Dell.

 

Podržavajući korisnike koji traže kvalitetna i troškovno-efikasna rešenja za skladištenje podataka u manjem obimu, Dell Storage SC4000 arrays serija izlazi na tržište sa prvim modelom Dell Storage SC4020, koji karakteriše 2U veličina i 24 hard diskova storage area network-a (SAN). Ovo rešenje je nastalo kao sklop tehnologija iz Dell Compellent-a i EqualLogic linije proizvoda, koje uključuje potpuno funkcionalan Dell Storage Center 6.5 array i EqualLogic iSCSI softveri. Nova serija podržava i Fibre Channel i iSCSI način povezivanja i dizajnirana je tako da ponudi iste napredne mogućnosti kao u većim SAN sistemima.

 

Dell Storage SC4020 može da skladišti do 400 terabajta kapaciteta sirovog materijala, podržavajući širok spektar mogućih opterećenja u jednoj organizaciji. Dell Storage SC4020 može da primi do 10.000 Microsoft Exchange 2013 korisničkih poštanskih sandučića u jednom 2U SAN sa 24 hard diskova i može da postigne skoro 120.000 IOPS (ulaz-izlaz operacija u sekundi), za manje od jedne milisekunde.

 

Novi Dell Storage SC4020 pruža sistem nalik Dell Compellent SC8000 uređaju, koji obavlja više stvari istovremeno čineći sistem efikasnim, prenoseći, povezujući podatke sa tradicionalnih rotirajućih diskova i beležeći ih na optimizovanoj fleš matrici (SLC). Dell Storage SC4020 je savršen primer nove tehnologije koja kombinovana sa starijom verzijom Dell Compellent SC8000, omogućava korisnicima da se povežu i upravljaju bazama podataka zajedno sa jednim, centralizovanim interfejsom koji pojednostavljuje poslovanje i smanjuje ukupne troškove vlasnika.

 

Nova Dell Storage serija uređaja za mrežno skladištenje podataka nudi kupcima:

 

  • Veliku efikasnost i kompaktnu veličinu SAN-a, što ga čini idealnim za srednja preduzeća kao i za povezivanje više udaljenih filijala
  • Dvostruku kontrolu sposobnosti i optimizovan SAN za sve fleš ili hibridne SSD/HDD konfiguracije
  • Svetsku klasu inteligencije sa naprednim nivoom automatizacije
  • Napredne softverske sposobnosti, kao što su automatizovano rangiranje u sistemu za skladištenje, replikaciju, beleženje snimaka i centralizovano upravljanje za više lokalnih i udaljenih SAN-a
  • Licenciranje softvera koji omogućava korisnicima da plaćaju samo jednom za softverske funkcije, čak i preko hardverske nadogradnje
  • Unified skladište za integrisanje podataka sa sposobnošću čuvanja datoteka, sa Dell fluida File sistemom, iz jedne konzole za upravljanje
  • Dell usluge, koje pružaju kombinaciju centralizovane podrške i aktivnog praćenja 24 sata sedam dana u nedelji  za unapređenje performansi i stabilnosti sistema.

 

Dell je takođe najavio saradnju sa Nutanix kompanijom u cilju razvijanja novih uređaja za skladištenje podatka. Novim sporazumom, Dell će ponuditi svojim korisnicima jedinstven uređaj Dell XC Series koji objedinjuje računar, skladištenje i mrežno povezivanje u jedinstven sistem sa Nutanix softverom.

Leave a Reply