Hardware

Nove AMD Sempron i AMD Athlon APU proizvodi sa AM1 platformom

AMD (NYSE: AMD) je danas objavio globalnu dostupnost svoje nove AM1 platforme koja sadrži četvoro-jezgarne i dvo-jezgarne  verzije AMD APU-ova kodnog naziva “Kabini”, i dostupna je u kanalu prodaje za krajnje kupce i sistem integratore. AM1 platforma, sadrži AMD Athlon™ i AMD Sempron™ APU brendove i nudi višestruko nagrađivanu Graphics Core Next (GCN) arhitekturu i “Jaguar” CPU jezgra na matičnim pločama vodećih proizvođača. AMD Athlon™ 5150/5350 i AMD Sempron ™ 2650/3850 APU-ovi kupcima pružaju izbalansirano računarsko iskustvo na nadogradivoj platformi sa AM1 podnožjem.

 

“AMD konstantno radi na svojim industrijski vodećim tehnologijama i tako je u mogućnosti da ponudi raznovrsan niz proizvoda, što je danas potvrđeno lansiranjem AM1 platforme sa ‘ugradnim’ AMD Sempron i AMD Athlon APU-ovima, dizajnirane za mejnstrim  tržište,” kaže  Bernd Laenhard (Bernd Lienhard), korporativni potpredsednik i generalni menadžer, Klijentske Poslovne Jedinice, u AMD-u. “Sa četvoro-jezgarnim performansama i AMD Radeon™ grafikom AM1 platforma je pristupačno rešenje koje pruža veliku fleksibilnost zahvaljujući infrastrukturi kreiranoj da pruži veliki broj opcija našim krajnjim korisnicima i proizvođačima sistema.”

amd-sempron

AMD Athlon i AMD Sempron APU-ovi kupcima donose četvoro-jezgarno rešenje koje uključuje dva SATA 6 Gbps porta, dva USB 3.0 porta, osam USB 2.0 portova, PCIe 2.0 magistralu za dodatnu grafiku, i trio video izlaza (DisplayPort, HDMI, i VGA) sa početnom cenom ispod $40 USD[1]. AMD AM1 platforma na mejnstrim tržište[2] donosi i do 3x više performanse u odnosu na konkurenciju, kao i izbalansirano računarstvo sa DirectX® 11.2 i Windows 8.1 podrškom.

 

“Novi AMD-ovi ‘ugradni’ Sempron i Athlon proizvodi našim kupcima pružaju izvanrednu cenu i performanse sa veoma niskom potrošnjom energije, što je prethodno bilo nedostupno kupcima na tržištima u razvoju, a koji su zainteresovani za sklapanje sistema kod kuće,” kaže Patrik Čoj (Patrick Choy), Direktor Menadžmenta CPU Proizvoda, u Newegg-u. “Oduševljeni smo što vidimo da je veliki broj proizvođača matičnih ploča podržao ovu platformu i implementirali FS1b podnožje na microATX i MiniITX matičnim pločama za  elegantne i energetski efikasne PC-e malog formata izrade.”

Leave a Reply