Hardware · PC računari

Nove Dell Precision Tower i Rack radne stanice

Kompanija Dell predstavila je nove modele Tower i Rack radnih stanica sa unapređenim performansama – Dell Precision Tower 5810, 7810, 7910 i Rack 7910, koji su posebno dizajnirani da odgovore na specifične zahteve kupaca u oblastima kao što su inženjering, proizvodnja, rad sa medijima i zabava. Uz unapređene performanse, nova linija stanica poseduje najnoviji Intel Xeon procesor, DDR4 memoriju, NVIDIA i AMD grafike i udvostručenu memoriju u odnosu na prethodnu generaciju. Ovi moćni, skalabilni sistemi su optimizovani i poseduju sertifikat nezavisnih proizvođača softvera (NPS), koji pomaže pokretanje najzahtevnijih aplikacija i realizaciju kompleksnih operacija. Nova verzija Dell Precision Optimizer v2.0, automatski konfiguriše postavke radne stanice i maksimizira performanse aplikacija.

„Od oblikovanja i dizajniranja surf daski, do produkovanja specijalnih vizuelnih efekata u studiju Framestore, koji je nagrađivan Oskarom, Dell Precision pomaže u realizaciji lepih i složenih projekata uz pomoć moćnih radnih stanica. Svaka ključna komponenta naših novih radnih stanica je ažurirana, rezultujući izvanrednim performansama, koje pružaju našim klijentima izvanredan dizajn bez ograničenja”, izjavio je Andy Rhodes, izvršni direktor odeljenja za Dell Precision radne stanice.

Ažurirani Dell Precision Tower portfolio radnih stanica uključuje jedinstveni priključak Tower 5810 i veliki power dual procesor Tower 7810, koji nude inovativne karakteristike dizajna i izuzetno prilagodljiv Tower 7910, koji donosi konačne performanse radne stanice i skalabilnost. Inovativni dizajn šasije sistema, uključuje brze hard diskove, eksterno napajanje sa ulazom za dodatani nivo sigurnosti koji pruža poboljšane akustične performanse.

Novi sistemi poseduju najnoviju verziju softverskog alata Dell Precision Optimizer v2.0 ( DPO ), koji će biti dostupan od 4. septembra i fabrički instaliran u novoj Dell liniji Tower radnih stanica sredinom oktobra. Ekskluzivno za Dell Precision radne stanice, DPO v2.0 omogućava automatsko dinamičko podešavanje performansi i postavke sistema, konsolidovano praćenje iskorišćenosti sistema, izveštavanje i ažuriranje podataka. Na osnovu testiranja, došlo se do rezultata da Dell Precision Optimizer v2.0 povećava performanse aplikacija i do 121 odsto.

Dostupni sa zaštitom podataka Dell malware, autentifikacijom i enkripcijom Endpoint bezbednosnih rešenja, Dell limited hardware garancijom i opcionim 24/7 direktnim pristupom podršci na nivou preduzeća sa Dell ProSupport, novi sistemi nude najbolje u klasi bezbednosti, upravljivosti i pouzdanosti. Reliable Memory Technology (RMT) proaktivno sprečava katastrofalne neuspehe i produžava vek memorije, dok Dell Intel vPro jedinstvena ekstenzija dozvoljava BIOS daljinsko upravljanje i brisanje podataka, čak i kada su sistemi oflajn. Dell Client Command paket obezbeđuje besplatne alatke za automatizaciju koji unapređuju funkcionisanje sistema, praćenje i ažuriranje u složenim IT okruženjima .

Dell OEM rešenja nude XL verziju Precision Tower i Rack radnih stanica sa stabilnom platformom i komponentama u trajanju od tri godine, specijalno dizajnirana da omogući korisnicima da bolje upravljaju svojim rešenjem životnih ciklusa.

Leave a Reply