hp-z-stanice
Hardware

Nove HP Z radne stanice

Novi uređaji redefinišu dostupnost, pouzdanost i visoke performanse u najzahtevnijim radnim okruženjima

HP je najavio prve profesionalne monitore iz nove Z porodice monitora, kao i nove, bazične Z radne stanice koji nude pouzdane i fleksibilne performanse po ceni poput običnog PC računara.

Predstavljanjem HP Z22i i Z24i IPS monitora, HP nastavlja da unosi inovacije u radno okruženje. Nudeći izvanrednu preciznost slike i pouzdanost u kritičnim situacijama, HP Z monitori su optimizovani za korišćenje sa HP Z radnim stanicama. HP Z ekrani su idealni za inženjere, arhitekte, dizajnere i fotografe koji zahtevaju preciznu sliku po pristupačnim cenama.

hp-z-stanice

Projektovana na osnovu nagrađivane HP Z serije radnih stanica, nova HP Z230 radna stanica, dostupna u dve veličine – kao uspravno i kao kućište malih dimenzija (SFF), namenjena je radu sa zahtevnim aplikacijama. HP Z230 je sjajan izbor za stručnjake i specijaliste, inženjere dizajna i kreativne dizajnere kojima je neophodna garantovana pouzdanost po pristupačnoj ceni. Nove funkcionalnosti HP Z230 modela posebno će biti korisne dizajnerima, koji upotrebljavaju aplikacije kao što su Autodesk AutoCAD, kao i fotografima koji koriste Adobe® Photoshop®.

„Naši korisnici žele proizvode koji su dizajnirani i napravljeni tako da zadovolje najzahtevnije računarske i vizuelne potrebe. HP-ov Z brend je postao sinonim za to“, rekao je Kobi Elbaz, potpredsednik HP grupe za komercijalne personalne sisteme i štampu, HP EMEA. „Nove HP Z 230 radne stanice i Z monitori ispunjavaju sve zahteve koji se od njih traže u radnom okruženju, po pristupačnim cenama, i demonstriraju liderstvo HP-a u pronalaženju rešenja za profesionalce na svim nivoima.“

Povećanje produktivnosti uz HP Z monitore

HP Z22 i Z24i IPS monitori nude neverovatnu preciznost slike, izuzetnu prilagodljivost i pouzdanost u kritičnim situacijama, i optimizovani su za profesionalnu primenu u komercijalnom okruženju. HP Z monitori sa ugrađenim IPS Gen 2 panelima, štede i do 26% energije u poređenju sa HP-ovim proizvodima sa IPS tehnologijom prve generacije.

Novi monitori nude odlično pokrivanje sRGB spektra boja, koji predstavlja standardnu paletu boja za internet i većinu inženjerskih, kreativnih i profesionalnih aplikacija. HP Z22i pokriva 95%, a HP Z24 (1) čak 99% sRGB spektra. Ovi monitori takođe nude preciznu reprodukciju boja i pri širim uglovima gledanja u odnosu na prethodnu generaciju ekrana, samim tim unapređujući timski rad.

HP Z monitori poseduju ENERGY STAR® sertifikat, a po EPEAT®  standardu imaju najviši Gold nivo. Oba monitora imaju HP podesivo postolje koje je moguće postaviti u četiri položaja, kao i TCO sertifikat. HP Z22i je takođe dobio i TCO Edge sertifikat, koji se dodeljuje inovativnim proizvodima koji štite životnu sredinu i nude ergonomski dizajn postolja za optimalan komfor korisnika.

Pouzdane performanse i skalabilnost radnih stanica po pristupačnoj ceni

Dizajnirana za naporan rad 24 časa dnevno tokom cele godine, HP Z230 serija radnih stanica poseduje procesor i grafiku sledeće generacije u dva redizajnirana kućišta – kompaktno uspravno kućište sa mogućnošću proširenja, kao i kućište malih dimenzija. Obe ponude su dizajnirane tako da su sistemi u njima proširivi i skalabilni. Zbog poboljšanih performansi, HP Z230 radna stanica je dobila i brojne ISV sertifikate.

HP Z230 radna stanica u kućištu malih dimenzija idealna je za okruženja sa ograničenim prostorom, i pruža poslovnim korisnicima mogućnost nadogradnje sistema. Za odlične performanse Z230 radnih stanica u oba oblika kućišta zaslužni su najnoviji Intel®Xeon® procesori (2) i opcije za diskretnu grafiku koje omogućavaju povezivanje do šest nezavisnih monitora, pružajući impresivno i produktivno radno okruženje.

Cene i dostupnost

  • Očekuje se da HP Z22i i HP Z24i monitori budu dostupni širom sveta od avgusta, po početnim cenama od 219 evra(3), odnosno 369 evra(3).
  • Početna cena za HP Z230 radne stanice je 859 evra, za konfiguracije sa četvorojezgarnim procesorima, i očekuje se da budu dostupne širom sveta od avgusta.

Leave a Reply