Hardware

Novi ADATA SSD diskovi sa brzinom od 6Gb/sec

ADATA Technology je danas objavio lansiranje Premier Pro serije SP920 SSD diska. Dizajniran da pruži najviše performanse u prenošenju multimedijalnih fajlova, SP920 dolazi u 2.5″ format proizvodnje i poseduje Marvell-ov kontroler najnovije generacije u kojem je implementirana SATA II 6Gb/s specifikacija.

SSD diskovi sve više postaju mejnstrim izbor za smeštanje podataka velikog broja korisnika različitih tipova, uglavnom je to posledica većih zahteva koje operativni sistemi, igre i mediji visoke definicije postavljaju pred primarne sistemske diskove.

SP920 je dizajniran za pružanje visokih performansi na širokom polju najzahtevnijih aplikacija, no posebno je brz u prenosu multimedijalnih fajlova (ne kompresovanih podataka.

ADATA-SP920-Premier-Pro-1TB-SSD-Angled-2

 

Brzine u 4KB nasumičnom čitanju / upisivanju iznose čak 98,000/88,000 IOPS, a brzine sekvencijalnog čitanja i upisa idu i do 560/500 MB/sec. Pored ovih impresivnih rezultata, SP920 konzistentno održava visoke brzine čitanja i upisivanja čak i kada je disk 90% popunjen. Ovo je velika prednost u odnosu na neke SSD diskove koji pate od degradacije performansi pri približavanju popunjavanja punog kapaciteta.

 

Raspon kapaciteta u kojima SP920 dolazi će zasigurno doneti uzbuđenje među entuzijaste i napredne korisnike. Inicijalno lansiranje diskova kapaciteta 128 GB i 256 GB biće ubrzo ispraćeno i lansiranjem diskoa kapaciteta 512GB i diska sa masivnim kapacitetom od 1GB. SP920 u potpunosti koristi pun kapacitet NAND fleš čipova, što kao rezultat daje za 7% veći kapacitet iskoristivog prostora u odnosu na mnoge druge modele SSD diskova trenutno dostupne na tržištu. Za korisnike koji planiraju prelazak sa postojećih HDD diskova, SP920 dolazi sa 2.5mm držačem koji omogućava upotrebu diska i u 7mm i 9.5mm ležišta.

 

Kupci SP920 diskova će imati još više snage pod prstima sa nedavno objavljenim ADATA SSD Toolbox softverom. SSD ToolBox softver korisnicima pruža više načina da dobiju korisne informacije o disku, promene podešavanja i unaprede dugovečnost i performanse njihovog SSD diska. Kombinacija poznatih prednosti SSD diskova i stručnosti koju ADATA poseduje u ovoj oblasti, čine Premier Pro SP920 SSD idealnim SSD rešenjem u pogledu performansi, sigurnosti podataka i stabilnosti.

Leave a Reply