Hardware · Video igre

Novi ASUS WAVI Xtion promeniće pogled na PC gaming

Sasvim nov pristup zabavi na PC-u prikazan je na CeBIT-u ove godine. U pitanju je uređaj pod imenom WAVI Xtion (koji se izgovara kao “way-vee action”) baziran na dve osnovne komponente – WAVI wireless bežičnom strimovanju podataka i Xion senzoru pokreta tela.

Pomoću bežične konekcije WAVI je u mogućnosti da strimuje  HD material sa računara na TV koji se recimo nalazi u drugoj sobi, dok uz pomoć pokreta tela možete manipulisati multimedijom, igrama i aplikacija sa čime se po prvi put može osetiti totalno PC uživanje čija kontrola je, kako rekosmo, bazirana na pokretima, recimo ruku bez ikavih dodatnih uređaja u rukama.

PC zabava na TV ekranu uz pomoć manipulacije pokretima tela

WAVI Xtion ima integrisanu tehnologiju baziranu na pokretima tela potpisanu od strane PrimeSense® proizvodžača, koji koriti ASUS Xtion Portal user interfejs zadužen da na najlakši način približiti pomenute tehnologije korisnicima kroz intuitivne aplikacije. Povezivanje sa PC-em i TV-om ostvarno je uz pomoć bežične wireless HDMI (WHDI) konekcije koja obezbeđuje jednostavan transver HD sadržaja kao što u filmovi, igre i fotografije sa prenosom podataka na udaljenosti i do 25 metara.

U softverskom paketu našla se MayaFit Cardio Lite, tj. igra za fitnes trening kao i BeatBooster multiplejer trkačka avanturistička igra, gde korisnici uz pomoć pokreta celog tela mogu upravljati vazdušnom letilicom. Uživanje uz veliki TV i igranje na računaru u vašoj dnevnoj prostoriji nikad neće biti jedostavnije jer Xtion tehnologija omogućava da komande na tastaturi zamenite pokretima vaših ruku ili tela, ne samo za igre koje smo nabrajoli nego i za veliki broj drugih igara.

Govoreći o kooperaciji ASUS kompanije koja se bavila razvojom WAVI Xtion tehnologije bazirane na pokretima tela, PrimeSense CEO Inon Beracha je rekao:

“Naša saradnja sa ASUS kompanijom proizvela je 3D rešenje bazirano na manipulaciji pokretima tela u obliku WAVI Xtion uređaja, te je i dokazano da je ovaj uređaj idealan za dnevne prostorije, sa tim što će kontrola bazirana na pokretima tela biti uskoro prisutna na velikom broju uređaja. Verujemo da rešenja ovog tipa kao što je ASUS WAVI Xtion predstavljaju budućnost u kojoj korisnici upravlaju uređajima na ovaj način, sa čim će se probiti barijere kojima će korisnici upravljati svojim ektronskim uređajima svuda oko sebe uz pomoć pokreta tela.”

Online prodavnica nudi raznovrstan izbor

WAVI Xtion nudi opciju kupovine velikog broja aplikacija preko ASUS @vibe online prodavnice, tj. u ponudi je muzika, igre i aplikacije, i to sve na jednom mestu .

Xtion Pro developer kit

Programeri zaduženi za stvaranje PC igara baziranih na manipulaciji pokretima tela mogu da iskoriste ASUS Xtion PRO paket za programiranje, tj. prvi svetski profesionalni PC set alata za programiranje aplikacija baziranih na manipulaciji pokretima tela. To će otvoriti nove šanse programerima koji kreiraju raznolike aplikacije, kao što su igre raznoraznih žanrova. ASUS planira da pokrene Xtion Pro Developer takmičenje u Martu mesecu, gde će najbolji biti nagrađeni atraktivnim nagradama. Izabrane aplikacije biće postavljene na ASUS @vibe online prodavnici. Za sve dalje infomacije posetite www.asus.com

Leave a Reply