Hardware

Novi Canon PIXMA štampači i CanoScan skeneri sa NFC funkcijom

Canon je danas objavio da će upotpuniti svoju seriju štampača PIXMA namenjenih kućnim korisnicima, predstavljanjem četiri nova višefunkcionalna inkjet štampača – modela PIXMA MG2950, MG5650, MG6650 i MG7550 i prenosnog štampača PIXMA iP110. Kreirani kako bi bili što praktičniji za korišćenje, ovi uređaji nude različite mogućnosti povezivanja i niz novih funkcija koje unapređuju iskustvo štampe sa povezanih uređaja – od jednostavnog pristupa fotografijama i dokumentima sačuvanih u cloud-u pa do štampe putem tehnologije NFC (near field connectivity) – osiguravajući na taj način da serija PIXMA ostane vodeća kada je reč o inovacijama u štampi. Seriji Canon-ovih skenera CanoScan danas se pridružuju dva nova modela – LiDE 120 i LiDE 220, koji nude cloud skeniranje, pouzdan rad i visoku rezoluciju.

Novost u predstavljenim modelima Canon-ovih štampača PIXMA je ugradnja tehnologije NFC. Funkcija Touch & Print čini štampanje sa povezanih pametnih telefona još jednostavnijim, omogućavajući korisnicima da štampaju i skeniraju putem NFC-a jednostavnim dodirom pametnog telefona sa NFC-om i štampača.

Canon je takođe unapredio i uslugu PIXMA Cloud Link kako bi ponudio još bolji pristup fotografijama i dokumentima sačuvanim u cloud-u. PIXMA Cloud Link dostupan je preko mobilne aplikacije PIXMA Printing Solutions ili na LCD ekranima kompatibilnih štampača, a od sada nudi i pristup servisima Google Drive™ i OneDrive™, uz pristup postojećim servisima kao što su Facebook™, Evernote™, Drop Box™ i Twitter™. Korisnici modela PIXMA MG5650, MG6650 i MG7550 mogu skenirati i dokumente u formatima JPG i PDF direktno u servise u cloud-u kao što su DropBox, Google Drive i drugi, bilo direktno preko ekrana na štampaču, bilo preko pametnih telefona i tablet uređaja, uz pomoć mobilne aplikacije PIXMA Printing Solutions.

Canon je takođe predstavio funkciju skeniranja u e-mail za modele PIXMA MG5650, MG6650 i MG7550, koja omogućava korisnicima da uštede na vremenu i pošalju skenirane dokumente i slike kao atačmente na e-mail adresu direktno sa štampača.

Kako bi dodatno poboljšao iskustvo štampe sa tablet uređaja, Canon je mobilnoj aplikaciji PIXMA Printing Solutions dodao novu uslugu – Easy Photo Print+. Ova nova usluga korisnicima tableta omogućava jednostavno sređivanje i štampu fotografija sačuvanih na uređaju ili u cloud-u, a pomaže korisnicima i da se kreativno izraze kroz svoje fotografije, nudeći niz dodataka za kreiranje personalizovanih čestitki, kalendara i kolaža.

Pametan i moćan: PIXMA MG7550

Model PIXMA MG7550 vrhunski je višefunkcionalni inkjet foto-štampač sa šest boja i ekranom od 8,8cm osetljivim na dodir, a dolazi kao zamena za postojeći model MG7150. Canon-ov jedinstveni sistem Intelligent Touch System i povezivanje putem Wi-Fi veze i Ethernet povezivanje omogućuju potpuno korišćenje mogućnosti servisa u cloud-u i štampe i skeniranja putem NFC-a korišćenjem pametnih uređaja.

Zahvaljujući sistemu sa šest boja, koji uključuje pigmentnu crnu i crnu boju na bazi koloranata, kao i cijan, magentu, žutu i sivu, PIXMA MG7550 može štampati slike sa glatkim prelazima čak i u monohromatskom ispisu, i na jednostavan dodir tastera pružiti kvalitet štampe fotografija bez rubana nivou profesionalnih fotografskih studija. Uz rezoluciju od 9600 dpi i kvalitet štampe u boji na nivou foto-studija, PIXMA MG7550 je savršena za entuzijaste koji žele profesionalan kvalitet štampe u kompaktnom obliku.

Štampa visokih performansi u kućnim uslovima: MG6650 i MG5650
Nasleđujući modele PIXMA MG6450 iMG5550, štampači MG6650 i MG5650 opremljeni su sa pet posebnih kertridža i dizajnirani su za korisnike koji kod kuće žele da štampaju kombinaciju dokumenata visokog kvaliteta i fotografija. Zahvaljujući Wi-Fi vezi, oba modela podržavaju različite funkcije bežične štampe, od kompatibilnosti sa Canon-ovom mobilnom aplikacijom PIXMA Printing Solutions za iOS ili Android uređaje, pa do ispisa sa fotoaparata sa ugrađenim Wi-Fi. Podržani su i servisi Apple AirPrint™ i Google Cloud Print™.

Model PIXMA MG6650 opremljen je ekranom osetljivim na dodir dijagonale 7,5 cm, a MG5650 ekranom dijagonale 6,2 cm, koji omogućuju pristup svim funkcijama na štampaču, omogućavajući jednostavan ispis i skeniranje sa samog uređaja. Model MG6650 podržava i povezivanje sa pametnim telefonima i tabletima putem NFC-a.

Povezivanje na svim nivoima: PIXMA MG2950
Osmišljen za ličnu upotrebu kod kuće, model MG2950 omogućava korisnicima da se povežu i štampaju i skeniraju direktno sa različitih povezanih uređaja pa čak i da štampaju sa servisa u cloud-u, korišćenjem usluge PIXMA Cloud Link. Model MG2950 opremljen je i načinom rada Access Point Mode, koji nudi povezivanje sa bežičnim uređajima bez potrebe za Internet vezom.

Štampa u pokretu: PIXMA iP110

Osmišljen kako bi ponudio napredno iskustvo u mobilnoj štampi, lagani PIXMA iP110 je tanak štampač koji daje kvalitetan otisak, bilo da je reč o čistim, oštrim dokumentima ili živim fotografijama, a da pri tome ne pravi kompromise u brzini štampe. Model iP110 zamena je postojećeg modela iP100 i dolazi sa nizom novih funkcija za povezivanje, uključujući Wi-Fi i štampu putem cloud-a, a kompatibilan je sa uslugama Google Cloud Print™ i Apple Air Print™ i podržava Canon-ovu mobilnu aplikaciju PIXMA Printing Solutions.

iP110 štampa u rezoluciji do 9600 dpi, brzinom od 5,8 slika u boji po minutu, odnosno 9 slika po minuti u crno-beloj štampi, a može štampati fotografiju bez ruba formata 10×15 cm za otprilike 53 sekunde.

Skeniranje visokog kvaliteta: CanoScan LiDE 120 i LiDE 220

Pored predstavljanja novih inovacija u seriji štampača PIXMA, Canon je objavio i dopunu serije skenera CanoScan sa dva nova uređaja, modelima LiDE 120 i
LiDE 220.

CanoScan LiDE 120 je stilski dizajniran LiDE skener koji zamenjuje postojeći model LiDE 110. Zahvaljujući senzoru CIS, nudi rezoluciju skeniranja od 2400 x 4800 dpi, a stranicu formata A4 u rezoluciji od 300 dpi skenira za 16 sekundi.

Model CanoScan LiDE 220 zamenjuje postojeći model LiDE 210 i dolazi sa dodatnim, petim EZ tasterom koji korisnicima omogućava stvaranje višestraničnog PDF dokumenta bez korišćenja računara. LiDE 220 takođe oslobađa vredan prostor na radnom stolu budući da dolazi sa praktičnim stalkom koji mu omogućuje da se koristi u vertikalnom položaju. Uređaj skenira u rezolucijama do 4800 x 4800 dpi, zahvaljujući senzoru CIS, a može skenirati stranicu formata A4 u rezoluciji 300 dpi za 10 sekundi. Oba modela napajaju se preko USB priključka i dolaze sa bogatom kolekcijom programske opreme, uključujući Auto Document Fix i Auto Photo Fix II, te jednostavnim korisničkim interfejsom koje uključuje taster Auto Scan kako bi se korisnicima pomoglo da jednostavno dođu do rezultata koje žele.

Leave a Reply