Hardware

Novi članovi u familiji AMD FirePro profesionalne grafike

AMD je danas na SIGGRAPH-u 2014 predstavio nove članove u familiji AMD FirePro™ profesionalne grafike naredne generacije – dizajniranih da u aplikacijama pruže izuzetne performanse za korisnike svih nivo, od osnovnog do ultra-zahtevnog, sa velikim memorijskim konfiguracijama, podrškom za 4K displeje na svim nivoima, povećanim računarskim performansama1, aplikacijskim sertifikatima i kao stena stabilnim drajverima. Ranije tokom godine, AMD je preuzeo komandu nad liderstvom u profesionalnoj grafici sa predstavljanjem svojih višestruko nagrađivanih AMD FirePro™ W9100 i AMD FirePro™ W8100 grafičkih kartica.

 

Sada sa predstavljanjem svih novih AMD FirePro™ profesionalnih grafičkih kartica baziranih na AMD Graphics Core Next arhitekturi – AMD FirePro™ W2100, AMD FirePro™ W4100, AMD FirePro™ W5100, i AMD FirePro™ W7100  – profesionalci u Računarski Potpomognutom Dizajnu (Computer Aided Design – CAD), video editingu, animacijama, dizajnu i inženjerstvu su u mogućnosti da rade na izuzetnom nivou detalja, brzine, produktivnosti, odzivnosti i kreativnosti.

“Sa uzbuđenjem predstavljamo novu generaciju AMD FirePro profesionalne grafike sa unapređenim sposobnostima koje omogućavaju veće grafičke performanse i veću produktivnost na radnim stanicama osnovnog nivoa,” kaže Dejvid Kjumings (David Cummings), viši direktor i generalni menadžer, Profesionalne Grafike u AMD-u. “Ova nova generacija AMD FirePro grafike će pomoći proizvođačima radnih stanica i prodavcima u kanalu prodaje da ponude moćno i pouzdano rešenje dizajnirano da u aplikacijama unapredi performanse i uveća produktivnost kako bi njihovi korisnici postigli veće rezultate.”

Familija AMD FirePro™ grafike naredne generacije za radne stanice donosi najmanje 2x više memorije, liderstvo u 4K  multi-displej podršci, visoke računarske performanse, podršku za narednu generaciju API-a i za PCIe® 3.0:

  • Sa 16GB GDDR5 memorije i sposobnošću podrške za i do šest 4K displeja2, AMD FirePro™ W9100 profesionalna grafika je AMD-ovo najnaprednije profesionalno grafičko rešenje, koje predstavlja idealno singl-GPU rešenje za narednu generaciju vizuelnih okruženja ultra-visoke  rezolucije.
  • AMD FirePro™ W8100 profesionalna grafika poseduje 8GB GDDR5 memorije i pruža i do 4.2 TFLOPS računarskih performansi za akceleraciju ne samo grafičkih projekata.
  • AMD FirePro™ W7100 profesionalna grafika sa 8GB GDDR5 memorije je dizajnirana da poveća performanse i pruži podršku za 4K sadržaj uključujući video prikaz, editovanje i transkodovanje .
  • Sa 4GB GDDR5 memorije i izlazima za četiri displeja AMD FirePro™ W5100 grafika, korisnicima omogućava da se sa lakoćom suoče sa kompleksima modelima, sklopovima, strukturama podataka i naprednim vizuelnim efektima .
  • U svojoj sopstvenoj klasi, AMD FirePro™ W4100 grafika, pruža podršku za četiri displeja, i idealna je za korisnike kojima je potrebno povećanje performansi radi savladavanja sve kompleksnijih poslova
  • Naredna generacija profesionalne grafike otpočinje sa AMD FirePro™ W2100 grafikom, koja pruža optimizovane i sertifikovane performanse u profesionalnim aplikacijama koje potrošačka grafika ne poseduje.

 

“Sa predstavljanjem naredne generacije AMD FirePro™ grafičkih kartica za radne stanice, Dell je u prilici da svojim kupcima, dizajnerima i inženjerima, ponudi izuzetne grafičke i multi-monitorske performanse, korisnu grafičku memoriju i izuzetne sposobnosti koje im pomažu u uspešnom savladavanju njihovih poslova – bez obzira da li im je potrebna osnovna, srednja ili najviša klasa grafičkih rešenja,” kaže Endi Rods (Andy Rhodes), izvršni direktor, za Dell Precision radne stanice. “AMD-ovi stabilni drajveri i sertifikati za aplikacije pružaju kupcima Dell Precision Radnih Stanica visoke performanse, i visok kvalitet radnih stanica za dizajniranje, modeliranje, animacije i video produkciju.”

“Proširenje ponude AMD FirePro profesionalnih grafičkih kartica našim kupcima će pomoći u povećanju njihove produktivnosti u nizu različitih projekata od izuzetnog značaja, uključujući računarski potpomognut dizajn i kreiranje sadržaja,” kaže Džef Vud (Jeff Wood), potpredsednik, Svetskog Produkt Menadžmenta, Poslovne Jedinice Komercijalnih Rešenja, u HP-u. “Mi možemo da se oslonimo na AMD FirePro, da će našim kupcima radnih stanica omogućiti uspešno završavanje projekata, jer znamo da im se pruža pouzdanost i performanse koje oni zahtevaju.”

Leave a Reply