Hardware

Novi Epson štampač za sublimaciju boja na tekstil

Kao lider u oblasti štampe, uređaja za prikaz slike i inovacijama, Epson najavljuje novi model Epson SureColor SC-F7100, izuzetno pouzdan, produktivan i fleksibilan digitalni štampač za sublimaciju boja od 64 inča. Nadovezujući se na uspeh modela SC-F7000, Epson je odgovorio na potrebe korisnika za štampačem koji će štampati na tekstilu u manjim i srednjim obimima.

Razvijen i proizveden u potpunosti od strane Epsona, model SureColor SC-F7100 obezbeđuje automatsko namotavanje valjka sa poboljšanim zatezanjem, novi, obloženi grejač i opcioni sistem za sušenje otiska, čime se postiže veća pouzdanost i efikasnost pri štampanju rolni tekstila.

Model SureColor SC-F7100 je idealan za nove i postojeće korisnike, kao što su proizvođači mekih reklamih materijala koji štampaju u srednjim i velikim obimima i koji žele da zarade koristeći prednosti sve veće potražnje za tekstilnom proizvodnjom malog i srednjeg obima. Bilo da je u pitanju menjanje modnih trendova ili potreba za proizvodnjom promotivnog materijala za predstojeće lokalne ili nacionalne događaje, model SureColor SC-F7100 čini meku štampu, štampu na sportskoj i drugoj odeći, kao i štampu na aksesoarima, efikasnom i lakom.

SureColor-SC-F7100-Picture-2

Unapređen sistem za namotavanje valjka, u kombinaciji sa poboljšanim zatetanjem medija, smanjuje potrebe za održavanjem, što znači da se korisnici mogu osloniti na to da model SureColor SC-F7100 može da štampa bez stalnog nadgledanja. Pored toga, obloženi grejač i opcioni Print Drying System, omogućavaju brzo sušenje štampe, čime se štedi vreme korisnika ovog uređaja.

Brz, ekonomičan i pouzdan, model SureColor SC-F7100 koristi iskustva Epsona u dizajnu hardvera i glava štampača. Ovo obezbeđuje nenadmašnu pouzdanost, niske troškove eksploatacije i dugotrajnost. Ključna stavka koja čini model SureColor SC-F7100 pouzdanim je dokazana i kvalitetna Micro Piezo TFP tehnologija glave štampača. Ovaj robusni model vreme zastoja u štampi svodi na minimum, što dovodi do povećanja produktivnosti.

Sa Epsonovim ekološki prihvatljivim UltraChrome DS mastilom na bazi vode, korisnici mogu biti sigurni u konstantno visok kvalitet, živopisan otisak, jasnije detalje i fine prelaze. UltraChrome DS mastilo daje živopisne boje, jasne konture i fine prelaze, sa odličnom otpornošću na pranje i habanje. Ovaj CMYK model štampa na svim poznatijim transfer papirima, kao i na velikom broju supstrata obloženih poliesterom, na velikom broju medija kao što su tekstilni materijali, odevni predmeti i kruti supstrati kao što su šperploče, metal i plastika.

Produktivnost je unapređena zahvaljujući brzini štampe koja približno iznosi 58m2/sat, ili najčešće 30m2/sat u režimu štampe u dva prolaza, u kombinaciji sa velikim sistemom mastila zapremine od 1,5 litar i dugotrajnim mastilom koje dolazi u kesicama od 1 litar (1,08kg).

Kao što su korisnici do sada navikli od Epsona, model SureColor SC-F7100 je fleksibilan i lak za korišćenje. Epsonov softverski paket za profesionalnu sublimaciju Epson Professional Sublimation Edition RIP, koji je za Epson napravila kompanija ErgoSoft, čini proizvodnju visoko-kvalitetnog otiska brzom i jednostavnom, dok su kontrola i upravljanje medijima olakšani zahvaljujući mogućnosti da medije ubacuje jedan operater. Jednostavnost korišćenja omogućena je zahvaljujući intuitivnom LCD ekranu. Pored toga što od operatera zahteva veoma malo intervencija, ovaj štampač nudi niske troškove održavanja te nije previše finansijski zahtevan, zahvaljujući konkurentnoj ceni samog uređaja i mastila.

Akijo Oba, menadžer za proizvode u kompaniji Epson Evrope, izjavio je: “Ne samo da model SureColor SC-F7100 nudi dobre preformanse, cenu, pouzdanost i fleksibilnost, već i obezbeđuje nove izvore prihoda za korisnike. Mi smo osluškivali potrebe korisnika i reagovali smo shodno tome. Ova poboljšanja će im omogućiti da bolje odreaguju na zahteve proizvodnje tekstila manjeg i srednjeg obima povećaju svoj poslovni potencijal.”

Leave a Reply