Freecom-Tough-Drive-Mini-SSD
Hardware

Novi Freecom Tough Drive uređaj

Freecom je svojoj nagrađivanoj seriji uređaja Tough Drive pridodao novi, kompaktni SSD uređaj. Namenjen pre svega poslovnim i zahtevnim kućnim korisnicima računara koji traže rešenje za skladištenje džepnih dimenzija, Freecomov Mini Tough Drive SSD je robustan i izgleda elegantno, a podatke kopira brzo i pouzdano.

Freecom-Tough-Drive-Mini-SSD

Kao što mu i samo ime kaže, Freecomov Tough Drive Mini SSD je daleko otporniji od uobičajenih prenosnih uređaja. Opremljen je unutrašnjim okvirom koji štiti od udara, atraktivnim kućištem od silikona, otpornim na ogrebotine, prašinu i vodu. Zahvaljujući standardu IP55* po kome je izrađeno kućište i činjenici da nema pokretnih delova, Mini Tough Drive SSD može lako izdržati padove sa visine do četiri metra, što mu omogućava izuzetno visoku pouzdanost.

 

Tehnologija SSD diskova nudi i značajne dobitke u performansama, Mini Tough Drive SSD nudi brzinu čitanja podataka do 430 MB/s i zapisivanja do 380 MB/s (kod modela 256 GB PRO), što ga čini bar četiri puta bržim od uobičajenih hard diskova. Budući da se radi o uređaju zasnovanom na SSD tehnologiji, nema potrebe za kulerom, stoga je za vreme rada potpuno tih.

 

Freecomov Mini Tough Drive SSD je izuzetno kompaktan, dimenzija 170x 87x 5,3 mm uz masu od svega 54g. Poput ostalih Freecomovih Tough Drive diskova, na udarce otporan Mini SSD ujedno je opremljen malim, integrisanim USB 3.0 kablom (kompatibilan sa USB-om 2.0) koji se elegantno uvlači u uređaj kada se ne koristi, a jednostavno izvlači kada ga treba povezati sa računarom – i na taj način izbegava probleme sa gubljenje kabla.

 

“Freecomov Mini Tough Drive SSD omogućiće profesionalnim korisnicima da na praktičan i jednostavan način, kopije poslovnih dokumenata uvek nose u džepu i pri tome budu sigurni da uređaj može da izdržai uobičajene udarce tokom prenošenja. Ovaj uređaj je u svojoj osnovi nagrađivani Tough Drive u obliku minijaturnog SSD diska koji nudi značajne prednosti u svakodnevnom prenošenju podataka,” objašnjava Martijn Hansbergen, Business Development Manager kompanije Freecom.

 

Tough Drive Mini SSD najnoviji je dodatak Freecomovom portfoliju eksternih SSD diskova, koji uključuje mali i lep mSSD, elegantni 2,5“ Mg SSD i robusni 2,5“ Tough Drive SSD, nudeći tako sveobuhvatnu ponudu rešenja za korisnike različitih zahteva i potreba.

 

Freecomov Mini Tough Drive SSD kapaciteta 128 GB (Reference: 56344) prodaje se po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 149 eura. Preporučena maloprodajna cena modela kapaciteta 256 GB (56345) iznosi 289 eura.

Leave a Reply