Hardware · PC računari

Novi Fujitsu računari na novoj Intel tehnologiji

Fujitsu predstavlja nov portfolio prenosivih računara, stonih računara i radnih stanica, što je usklađeno sa puštanjem najnovije Intelove tehnologije na tržište: 2010 Intel Core i3/ i5/i7 procesora – prikazanih juče na CES sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu. Sa petnaest novih proizvoda u korisničkoj kategoriji, Fujitsuovi najnoviji Lifebook prenosivi računari, Esprimo stoni računari i Celsius radne stanice pružaju veću brzinu, bolju efikasnost i poboljšanu bezbednost.

Preduzeća će videti dramatično povećanje brzine, efikasnosti i pouzdanosti, zahvaljujući superiornim osobinama Fujitsuove nove grupe računara. Opremljeni najnovijom Intelovom tehnologijom, novi prenosivi računari, stoni računari i radne stanice nude inteligentno ponašanje i laki su za korišćenje i podešavanje. Intelova “Hiper-treding” (Hyper-treading) tehnologija dozvoljava svakom procesorskom jezgru da radi na dva zadatka istovremeno, dok Intelova „Turbo bust“ (Turbo boost) tehnologija automatski ubrzava procesor kada je zbog radnog opterećenja to potrebno. Nova usavršena tehnologija za upravljanje dozvoljava preduzećima da, alatima kao što su daljinska konfiguracija, dijagnostika, izolacija i popravka, lako održavaju računare, čak i one koji se trenutno ne odazivaju u mreži.

Peter Glaisner (Peter Gleissner), izvršni direktor kompanije Intel, kaže: „2010 Intel Core i3/ i5/i7 procesori i Intelova vPro tehnologija pružaju veliki iskorak u performansama. Fujitsu je to odmah iskoristio u novim moćnim modelima koji su spremni kad i nova Intelova tehnologija. Od Fujitsuovih kompaktnih i snažnih Lifebook prenosivih računara do efikasnih Esprimo stonih računara i Cesius radnih stanica, svi ovi novi modeli koriste snagu Intelovih procesora i vPro tehnologije tako da krajnji korisnici imaju koristi od boljih radnih osobina i povećane efikasnosti, kao i od inteligentnijih pristupa bezbednosti i upravljanju.

Sedam novih prenosivih modela

Fujitsu lansira sedam novih modela Lifebook prenosivih računara, čime odgovara na široku lepezu zahteva korisnika. Pet novih modela je napravljeno u superiornoj i naprednoj klasi: Lifebook E780, Lifebook S760, Lifebook S710, Lifebook P770 kao i Lifebook T900 koji je tablični računar. Svi oni imaju visoke performanse i idealni su za niz kancelarijskih primena. Lifebook NH570 i Lifebook AH550 su u osnovnoj klasi i odlični su za standardne kućne i kancelarijske primene.

Nova Lifebook serija spaja napredne osobine i prenosivost sa novim elegantnim dizajnom. Ističe se po naprednim bezbednosnim svojstvima, energetskoj efikasnosti, upravljivosti i radnim osobinama. Lifebook S760 sa svojim ekranom od 34 cm (13,3 inča) je kompletan prenosivi računar koji koristi Intel-kor procesor sa vPro tehnologijom. Zahvaljujući maloj težini od svega 1,6 kg, i radu na baterije do osam sati, nudi udobnu prenosivost i sate komforne produktivnosti. Novi USB punjač dozvoljava punjenje baterija čak i kada je noutbuk isključen. Ako bi Lifebook S760 bio izgubljen ili ukraden, zahvaljujući tehnologiji “Napredne zaštite od krađe” (ATP), on bi čak mogao da sam sebi onemogući rad ili da izbriše poverljive podatke.

Robustan dizajn sa tastaturom otpornom na prolivanje tečnosti, senzorom protiv udara i magnezijumskim poklopcem takođe čini Lifebook S760 odličnim izborom za pouzdani, napredni i mobilni računar.

Pet novih Esprimo stonih računara

Fujitsuovi novi Esprimo stoni računari, pokretani najnovijim Intel kor procesorima sa vPro tehnologijom, pomažu korisnicima da smanje troškove i povećaju efikasnost zahvaljujući inteligentnom radu, izuzetnim mogućnostima uštede energije i jedinstvenim hardverskim bezbednosnim i upravljačkim opcijama. Pet novih modela Esprimo stonih računara spremno je za nove Intelove procesore: Esprimo E9900, „small form factor“ PC, Esprimo P9900 i Esprimo P1510 „mikro tauer“ i Esprimo Q9000 i Esprimo Q1510 mini računari.

Kao deo Fujitsuove superiorne linije Esprimo E/P9900 pruža veliku mogućnost izbora performansi i može se konfigurisati prema potrebama korisnika. Odlične mogućnosti za štednju energije, kao što je „0-Watt“ funkcionalnost, najnovija Intelova tehnologija, iskoristivost korišćene energije i do 89 posto, i izlaz za priključenje alternativnog monitora, čine ovaj sistem još efikasnijim. Kao rezultat toga, preduzeća koja koriste Esprimo E/P9900 mogu da uštede 11 posto energije više nego što je bio slučaj sa ranijim modelima. Uz to, sve kofiguracije su u skladu sa „Energy Star 5.0“ standardom. Ovi sistemi takođe podržavaju najnoviju Intelovu inovaciju: Turbo bust tehnologija automatski ubrzava procesor kada korisnikov rad na računaru zahteva dodatne performanse, što daje pametne, efikasne i snažne sisteme.

Tri nove Celsius radne stanice

Nove radne stanice iz Celsius familije koriste najnovije Intel kor i3/ i5/i7 i Intel Zion (Xeon) procesore, koji nude visoke performanse i povećanu produktivnost. Celsius W280 je opremljen novim Intelovim kor i3, i5 i i7 procesorima sa vPro tehnologijom, dok su Celsius W380 i Celsius W480 koriste nove Intel kor i3/i5 i Intel Xeon procesore, čime se zadovoljavaju potrebe i opštih i naprednih korisnika, respektivno. Sve Celsius radne stanice dok rade emituju najmanju buku među stanicama na tržištu.

Celsius-om W280, Fujitsu nudi radnu stanicu koja premošćuje jaz između stonog računara i radne stanice. To je Fujitsuova prva kompaktna upravljiva radna stanica koja pruža sve performanse radne stanice u PC formatu. Intelova vPro tehnologija omogućava potpuno daljinsko upravljanje sistemom, detaljno praćenje i obaveštavanje o ispravnosti rada sistema, sistem bezbednosti „Trusted Platform Module“ i energetsku efikasnost. Napredni kompaktni dizajn hardvera sa vazdušnim tunelima pruža dovoljan protok vazduha unutar sistema da omogući kotrolu temperature i skoro bešuman rad, čineći time kancelarijski prostor tihim i prostranim.

Rajat Kakar (Rajat Kakar) potpredsednik Grupe za klijentske proizvode kompaniji Fujitsu Technology Solutions, kaže: „Kao jedan od prvih dobavljača koji je uključio najnovije Intelove procesore u svoje korisničke modele, Fujitsu nastavlja da gradi sisteme koji daju visoke performanse i efikasnost. Nova tehnologija ugrađena u naše najnovije prenosive računare, stone računare i radne stanice pruža kompanijama vidljive uštede u troškovima, inteligentnu bezbednost, inteligentan rad i napredno upravljanje.

Leave a Reply