hp-blade
Hardware · PC računari

Novi HP BladeSystem, konvergentni storidž i mrežna rešenja

HP predstavlja inovacije koje osnažuju ponudu u oblasti konvergentne infrastrukture – novi HP BladeSystem, konvergentni storidž i mrežna rešenja, kao i usluge koje ubrzavaju povraćaj investicija i omogućavaju usmeravanje resursa na inovacije.

Samo HP-ova konvergentna infrastruktura korisnicima pruža:

  • otvoren, standardizovan i heterogen pristup integraciji servera, storidža, mrežne opreme i softvera za upravljanje,
  • dokazano iskustvo implementacije konvergentne infrastrukture, kao i saradnju sa preko 4.500 članova HP AllianceOne programa, i
  • sveobuhvatne konsalting usluge i podršku radi jednostavnijeg upravljanja IT okruženjem, bržeg povraćaja investicija i kreiranja kvalitetnog korisničkog iskustva.

“HP je prvi ponudio koncept konvergentne infrastrukture”, kaže David Donatelli, izvršni potpredsednik i generalni direktor, Enterprise Group, HP. “Ali mi ne sedimo na lovorikama, već nastavljamo da inoviramo i proširujemo ponudu kako bi konvergentna infrastruktura nastavila da donosi prednosti koje organizacije očekuju od nas.”

hp-blade

Novo, ekonomično HP BladeSystem rešenje

Novo HP BladeSystem c7000 Platinum kućište, ključno rešenje u sklopu HP ProLiant ponude, značajno poboljšava performanse, efikasnost i dostupnost resursa u virtuelnim i cloud okruženjima. Zahvaljujući tome, organizacije mogu uštedeti do 68 odsto na operativnim troškovima data centra.1 Kućište HP BladeSystem c7000 Platinum sa novim SX1018 HP Ethernet svičem brže je više od 4 puta od ranijih modela.2,3

HP je predstavio i novi HP ProLiant WS460c Generation 8 (Gen8) blejd server, jedinu blejd infrastrukturu koja podržava virtuelna rešenja sa primenom 3D grafike i do 8 grafičkih procesora po blejd serveru. Uz podršku za četiri puta više korisnika po blejdu, HP WS460c snižava troškove i do 60 odsto u odnosu na ranije generacije.

Brži prelazak na modernu storidž arhitekturu

HP StoreVirtual Storage nudi softverski definisan storidž koji se pruža ili u formi virtuelnog storidž uređaja (VSA) ili u formi konvergentnog storidž uređaja (CSA) baziranog na HP ProLiant hardveru. HP VSA rešenja isporučuje duže od 7 godina i prodao ih je više od 150.000 širom sveta.

 

Da bi proširio primenu softverski definisanog storidža, HP je predstavio dva nova HP StoreVirtual Storage sistema, oba bazirana na HP ProLiant Gen8 tehnologijama. Unapređujući produktivnost i efikasnost preduzeća koja koriste virtuelne sisteme, HP StoreVirtual Storage sistemi pružaju skoro duplo bolje performanse i kapacitet u odnosu na ranije modele.

Integracija i automatizacija konvergentne infrastrukture

HP-ovo odeljenje za tehnološke usluge nudi HP Proactive Insight putem kojeg korisnici mogu preduzeti proaktivne akcije, kao i autmoatizovati poslove, kako bi se kroz sprečavanje problema i povećanje produktivnosti ostvario dobitak od prosečno 32.000 dolara na 100 korisnika.6

HP Proactive Insight obuhvata HP Proactive Care za proaktivno izbegavanje problema i direktan pristup naprednoj tehničkoj ekspertizi. Ova usluga obuhata inovativnu podršku koja obuhvata HP Insight Online i HP Insight Remote Support rešenja. Uz HP Proactive Insight korisnici mogu povećati produktivnost korisnika i isplatiti investiciju za manje od 30 dana.

Inovacije za integraciju mobilnih uređaja

Do 2016. godine, dve trećine zaposlenih će koristiti smartfon uređaje, a 40 odsto zaposlenih će biti u pokretu.7 Istovremeno, zastarela infrastruktura zahteva dve posebne mreže kako bi bilo omogućeno žično i bežično povezivanje, što donosi kompleksne bezbednosne izazove.

HP je zato pokrenuo jedino kompletno rešenje koje omogućava zaposlenima da donose svoje mobilne uređaje u poslovno okruženje. Ovo rešenje objedinjuje upravljanje žičnim i bežičnim mrežama, kao i svič platformom koja kreira jednu, zajedničku mrežu.

HP-ove mrežne inovacije obuhvataju i povezivanje uređaja kroz jednu aplikaciju za upravljanje, automatsku zaštitu tehnologijama za softverski definisane mreže, i povezivanje mobilnih servisa koji proširuju prednosti HP FlexNetwork arhitekture.

Da bi korisnicima omogućio da kreiraju optimizovanu, skalabilnu infrastrukturu koja objedinjuje žično i bežično povezivanje, HP nudi HP FlexNetwork Design and Validation i HP Wireless LAN Lifecycle usluge. Ove usluge obuhvataju proverene projekte i konfiguracije uređaja bazirane na dokazanoj HP FlexNetwork referentnoj arhitekturi.

Leave a Reply